Пребиха с чукове журналиста Огнян Стефанов, шеф на Frognews

Мъжът е във ВМА в изкуствена кома, в много тежко състояние
23 сеп 2008 08:57,
149
Пребиха с чукове журналиста Огнян Стефанов, шеф на Frognews
Снимка: Булфото

Снощи към 22,30 часа зверски е бил пребит главният редактор на сайта Frognews Огнян Стефанов.

Ужасът се разиграл пред хотел "Кипарисите", на улица "Петко Каравелов", разказа в ефира на Нова телевизия журналистът от 168 часа Иво Димитров.

Свидетели на престъплението са били служители на ресторанта в хотела и по-точно единият от сервитьорите.

Огнян е излизал от среща в ресторанта, когато на улицата бил пресрещнат от 5-6 мъже, облечени в черно.

Попитали го: "Вие ли сте Огнян Стефанов", а той отговорил: "Да, какво има?".

В този момент мъжете започнали да го бият с чукове и метални прътове, счупили двата му крака и двете му ръце.

Изгубил е над два литра кръв.

Най-малко две операции ще бъдат направени днес на журналиста Огнян Стефанов, каза бригаден генерал Стоян Тонев, директор на Военномедицинска академия, където е Стефанов.

В момента Огнян Стефанов е на командно дишане и е в критично състояние. Стоян Тонев не се ангажира с мнение дали има опасност за живота на журналиста. Той обаче подчерта, че състоянието му е много тежко.

Сервитьорът се е опитал да се намеси и да отърве Стефанов, но биячите му казали: "Полиция, ще стреляме", разказа още Иво Димитров.

Наскоро името на Огнян Стефанов бе свързано и със спрения от ДАНС сайт, наречен "Опасните новини".

Намесата на ДАНС се е наложила заради наличието на елементи на класифицирана информация в част от текстовете, публикувани в сайта. Предстои да се установят източниците на тези информации.

Особено внимание в сайта бе обърнато на бившата барета Алексей Петров, който в момента е съветник на председателя на ДАНС Петко Сертов. Според публикации в медиите зад сайта "Опасните новини" стоят бизнесменът Младен Мутафчийски и журналистът Огнян Стефанов.

В съдружие двамата управляват и интернет сайта Frognews. Преди месец Стефанов написа статия в сайта си, в която се оплака, че е бил притискан от службите и подслушван, тъй като подозренията клонели, че той списвал “Опасните новини”.

Стефанов отричаше да е автор на публикациите в сайта. В "Опасните новини" се появи публикация, в която Стефанов и Мутафчийски признават, че са пускали лъжовни информации, за което се извиняват.

Двамата отрекоха да са писали подобно писмо. Преди това стана ясно, че човек от техническия персонал на сайта е бил разпитван 7 часа от служител на ДАНС. В момента достъпът до "Опасните новини" е спрян.

"Зверското и нагло посегателство над главния редактор на сайта Frognews.bg  е гавра със свободата на словото и пълно незачитане на човешките права в една прогнила от корупция държава, където кукловодите работят само на тъмно.

Тогава те дърпат конците, защото светлината и истината им пречат. Те ги ненавиждат", бе първата реакция на екипа на сайта, който Стефанов управлява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
лили преди 15 години
Нищо не може да оправи ***, нощо.
8
0
 
0
 
! Отговори
Peter преди 15 години
Жал ми е, че в навечерието на празника трябва да казвам колко мразя България! Обичам Родината, но мразя държавата! Избягах, НЯМА да живея там! Когато четях статията усетих страхотен гняв и същевременно гадене! Във физическия смисъл на думата ми се повръща! И не защото това е една неочаквана и извънредна новина (въпреки че по същество тя е), а точно обратното. Навик е в тази слузеста действителност да има новини за пребити, взривени, осакатени, заляти, застреляни, отвлечени, шантажирани, и пр. Сякаш не са достатъчни нещастните случаи, че трябва да има и запланувани такива! Има цяр за всичко обаче! След 10 години пенсионерите ще са отишли завинаги на море, а младите на вечно кино - взривявайте, убивайте, осактявайте, ограбвайте, лъжете и политиканствайте тогава, *** противна!!!
7
0
 
1
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
продължавайте да не гласувате когато дойдат избори, те нещата ще се оправят от само себе си.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
m...
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Само гражданска война ще ни оправи...или да ги изчистим смрадливите комунисти веднъж за винаги...или да приключваме това не е живот в БГ
4
1
 
0
 
! Отговори
Гост преди 15 години
Каква държава, какви 5лв. Държава България няма вече повече от 600г. От тогава до днес България съществува сам в умовете на шепата хора, които се наричат Българи. За съжаление, повечето от тях по правят по спомен. Бият журналисти в центъра на столицата. Тази и поодобни други нагли постъпки е присъща само за държави, където подземния свят имат пълната власт над управляващите и влостоимащите. Ако знаеш, че няма да има наказание за деяниятати и нямаш съвест, нищо няма да те спира от това да правиш подобни неща. Мисля, че не съм само аз този, който знае, че тези господа с чуковете няма да бъдат намерени и няма да получат наказание. Но от друга страна - защо пък да ги намират??? Дори и това да се случи, все ще се намери лекар, който в продължение на 2 години да намира болести и те да нямат възможност да се покажат в съда. Странно обаче, как става това - когато биеш и стреляш по хората си в много добро здравословно състояние, но когато някой объркан следовател и съдя решът, че трябва да бъдеш наказан - бъбречни кризи, шипове, припадъци и други много по сложни болести, които заслужават внимание дори от Д-р Хаус. България, тъжно ми е да го кажа, но такава държава май вече няма.
3
0
 
0
 
! Отговори
баща ти преди 15 години
теб нали не са те пребивали с чукове нито пък мен, това е щото не резлайваме кучетата, много неприятна случка му се е случила но той е трябвало да го очаква щото това да пишеш срещу политици и държава си е чисто самоубийство ако нямаш гооооолям "гръб"
2
0
 
0
 
! Отговори
02 преди 15 години
заради един сайт оставаш инвалид за цял живот или умираш .. данс наемат мутри, ей това е.Създаването на ДАНС е една от най-големите грешки в българската история, запомнете ми думите.Такива организации в САЩ например отдавна владеят правителства, канали за наркотици и са взели страха на всеки. Това е узаконен терор, запомнете го.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Егати държавата...