Вменяем и с интелект, а вади нож!

Съдът гледа поредното дело срещу австралиеца Джок Полфрийман, който през декември 2007-а наръга с нож двама младежи, единият - Андрей Монов, почина
25 сеп 2008 07:22,
85
Вменяем и с интелект, а вади нож!
Джок Полфрийман. Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд ще заседава днес по делото срещу Джок Полфрийман.

Австралиецът бе задържан за убийството на Андрей Монов в центъра на София на 28 декември 2007 г. в близост до църквата "Св. Неделя", когато след свада Полфрийман наръга двама души с нож.

На предишното дело през май оцелелият Антоан Захариев заяви пред съда, че категорично разпознава нападателя си.

В нощта на инцидента заедно с Андрей и техни приятели били в заведение близо до Женския пазар и празнували.

Малко по-късно тръгнали към дискотека, която се намира близо до Съдебната палата, и когато стигнали до бул. "Ал. Стамболийски", чули зад гърба си две момчета да говорят.

Антоан Захариев чул викове зад гърба си и щом се обърнал, видял, че Джок Полфрийман държи нож и призовава срещу фашизма и расизма, говорейки на английски.

Секунди по-късно Полфрийман казал на български: "Хайде, хайде".

Захариев си спомни още, че ножът имал дълго острие, но си помислил, че нападателят иска само да ги сплаши, дръпнал се и паднал на ръце.

"В този момент усетих удар в дясната част на гърба си. Първоначално не разбрах, че съм намушкан", каза той.

Захариев допълни, че приятелят му Андрей бил паднал по лице, а когато се опитал да го обърне и да го попита как е, Монов не можел да говори и да каже нищо.

Направената психиатрична експертиза показа, че задържаният Полфрийман напълно е осъзнавал действията си в деня на инцидента.

Според заключението на експертите той е съзнавал какво върши, вменяем е и има висок интелект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
milsem преди 15 години
1.Не исках да кажа че като е австралиец и е тук в България ние сме повече от него.... но той не го ли знае?Ти като отидеш в чужбина с ножа ли се разкарваш?2. Говорим за убийство! Дори и българина да е виновен, ако ще и на главата да му се е качил трябва да го убие ли?Това ли е начина за да разрешим проблем? Питам ви, даже и туристи-убийци ли почнахме да толерираме?
43
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
И кое точно ме превръща в агент Гоце? Нека бъдем малко по-конкретни? Нищо не казвам? Не ме карай да анализирам думите ти, защото наистина остана малко време: Казах няколко съвсем ясни неща, но за да съм разбран и от теб, dear Dude, ще ги повторя:1. Фактите в подкрепа на едно неоправдано нападение от страна на Полфрийман, единственото лице на мястото на инцидента, носещо нож, са недвусмислени. Евентуална словесна провокация от страна на младежите не променя нищо. Самият Полфрийман не е бил докоснат. 2. При българите съществува тенденцията да се самоотричат и самобичуват до безкрай. Много от нас са готови да лижат краката дори на гадни, арогантни и пияни англо-саксонци и всякакви други западняци, само защото по дефиниция те са такива. 3. Това е саморазрушително и ни тегли надолу. Това са нещата, които казах. Сега относно мен: Аз съм учил и в български университет и имам изключително силна връзка с България, дори и по време на студентския си живот в Германия. Прибирам се доста често и имам намерението да прекарам живота си в България. Вместо да търсиш празни атаки срещу мен, замисли се дали можем по някакъв начин, заедно, да се преборим с точки 2 и 3 от написаното по-горе. Поздрави.
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Indubio, много си *** дюд. Сори, че ти го казвам, ама ти явно си го знаеш. Като агент Гоце си, много приказваш, нищо не казваш. Само циклиш за някакъв си патриотизъм. Аз не знам за теб, ама мен много ме е срам, че съм българин. Пък от такива лицемери като теб, дето уж си обичат ***, пък отиват в Германия да учат направо ми се драйфа. Що не си остана тук при родното образование като си баш патриот? Отдалеч всички сте родолюбци, също като оня *** Слави, стана милионер от прости чалгари като експлоатираше темата. Та и ти така. Ами ела си тук бе, ***, кво ми се правиш на отворен от чужбина. . Само свинята може да харесва ***, а аз честно казано не виждам дори едно нещо за което да си струва да се наречеш българин. Ако ти го знаеш, кажи ми конкретно какво е то, и моле те само не ми споменавай за "великата" ни история, че направо ми се драйфа какви сме *** и само на една недоказана история лежим и си избиваме бай Ганьовските комплекси
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
е тия форуми са места кадето се излива онова което не можем да кажем навън, защото ни е шубе...и докато това не се промени никога няма да се променим...докато си траем като мишки и ни управляват простаци и мафиоти ще е така...иначе тук всички много знаят и са ербап...а относно съжалението, за жалост в България много неща могат да се съжаляват...но докато не се промени манталитета на българина само ще си съжаляваме и ще се псува по форумите....
40
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
Не знам защо въобще си губиш времето да пишеш подобни абсурди, но тъй като вече си го направил, ще ти отговоря за последно, защото изгубихме твърде много време за очевиден случай. Това, което наистина е жалко е твоята настройка към нещата. Не мен трябва да съжалявам, съжалявай семейството на загиналото момче, което по всичко личи е било просто един от нас, със собствените си недостатъци и предимства, и което, независимо от една евентуална провокация по никакъв начин не е заслужавало нападението с хладно оръжие в гръб, което очевидно се е случило.Нямам намерение да обиждам нито теб, нито някой друг, понякога наистина е ядосващо, когато четеш коментарите на някои пишещи тук...Някои, които с лека ръка са готови да кажат- "абее, тоя нали е българин, а оня австралиец, има ли смисъл да обсъждаме...ясно е, че булгаринът е виновен а Ози-то само се е пазил"...Е как да не се изнервяш на подобен тип плитко, неразумно и българоотричащо изказване, на което са готови не малък процент от нашите сънародници... Че има много простаци в България, отново казвам, разбира се, има. Но такива много има и например в Гърция...И въпреки това пробвай да говориш с грък, да видим какво ще ти каже за ситуацията в Гърция и за произхода си. Няма да спомене факта, че гърците продължават да пътуват с визи до Америка въпреки 25 години еврочленство. Няма да спомене факта, че ще бъдат наказани от ЕК, заради измамите при присъединяването им към Еврозоната. Не. Тези неща няма да се кажат, но веднага ще ти разкаже за великата Древна Гърция, с която, между другото, съвременните гърци имат твърде малко общо. Веднага ще ти каже: "Аз съм Грък и толкова!" Ето това ме вбесява при много българи, тази склонност да се считаме за по-нисши от африканците(нямам нищо против тях). Докато това не се промени, само тази настройка, сама по себе си, ще ни тегли надолу.
39
0
 
0
 
! Отговори
milsem преди 15 години
Представяш ли си? Отиваш си на дискотека "у дома" и изведнъж изкача някакъв си който и ти незнаеш какво прави във вас и слага край на живота ти. Незнам какво е това ама това е което е сторил толкова нагло, пошло и ужасно, че няма на каде повече. ВЪЗМОЖНО НАЙ-ТЕЖКАТА ПРИСЪДА за такъв "човек"!
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Драги *** Индубио, за разлика от теб няма да те обиждам защото си си наказан от природата...просто като ти чета репликите те съжалявам...сигурен съм че веднага ще намериш подходящите думи да ме обидиш, защото явно в това си силен...факта че кибичиш из форума и четеш милионите глупости говори че си без работа, а "оригиналните" ти обиди говорят за слаб интелект и безкраина простота, така че не ме питай с какво се занимавам и дали шефовете ми са закъсали, защото явно си един *** безделник, с "страхотен" речник, Баце! И за да се сетиш искам да поясня ще иронизирам с думичката Баце, която я употребяват само една определено доста долна група хора...и няма да ти направя удоволствие да ти отговарям на простотията, която съм сигурен че ще изсипеш след това!
37
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
чудесно запитване, отговарящо и на реалната случка...
36
0
 
0
 
! Отговори
_|~ преди 15 години
инатересно какви асоциации предизвиква следното изречение :Пиян с голям нож наръгва двама други човека в гръб и разказва две различни версии за случилото се.
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
po tozi slu4ai ni6to nqma da komentiram, poneje ni6to ne razbrah.Pove4e ot 6 meseca minaha, nqmame adekvatna mediq da predstavi s podrobnosti kakvo to4no e stanalo.
34
0
 
0
 
! Отговори
_|~ преди 15 години
30 е живо доказателство за безмислието на избори и "демокрация". Явно доста болни мозъци са се навъдили. Бълагария на българите ;)
33
0
 
0
 
! Отговори
Индубио преди 15 години
Поредният Измекярин. Виж,30, никой не отрича(поне аз със сигурност) многобройните проблеми на съвременна България. Ясно е, че твърде много неща трябва да се променят. ТОВА ОБАЧЕ ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ ПРОМЕНЯ КАРТИНАТА С НАГЛИТЕ ЧУЖДЕНЦИ НА РОДНА ТЕРИТОРИЯ! Откъде накъде ние, българите, ще ходим в Германия, САЩ, Англия и Канада и в МОМЕНТА, В КОЙТО СТЪПИМ НА ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ(ИЛИ ПОНЕ ДОСТА ОТ БЪЛГАРИТЕ ДЕЙСТВАТ ТАКА) ЩЕ ЗАПОЧНЕМ ДА СЕ ДЪРЖИМ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРИЛИЧНО, да спазваме всичките им закони и да не смеем да се обадим на улицата, защото знаем, че работят чужди закони, А СЪЩЕВРЕМЕННО НЕ МОЖЕМ ДА ИЗИСКВАМЕ СЪЩОТО ОТ ЧУЖДИТЕ ГРАЖДАНИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ? България може да е тежка ситуация, може икономиката да не дори и тръгнала в правилната посока, НО В КРАЙНА СМЕТКА ТОВА ТУК Е СУВЕРЕНА ДЪРЖАВА И ДРУГИТЕ СА ДЛЪЖНИ ДА УВАЖАТ ПРАВИЛАТА В НЕЯ. Така, както го правят в собствените си страни. А относно българите в чужбина- смешен заблуден , това си ти, 30;) Аз уча в Германия и прекарвам доооста време тук, както и в България и никога не съм имал проблем с българския си произход, ама никога. В Испания българите били крадци и автоджамбази? Пълна глупост, има много простаци от България, които наистина петнят нейното име(това са хора като тебе, 30), но има и достатъчно други, които вдигат идеята за БГ неимоверно. Мога да ти кажа, че си в тотална грешка относно идеята ти за имиджа на българите в Европа. Достатъчно време пътувам и живея в западна Европа, а преди две години доведох и 12 приятели от Германия в БГ, които си прекараха вълшебно. Така че, 30так, живей в собствената си, себеотричаща мизерия и се надявай, че някой някъде там, по широкия свят ще те уважава...
32
0
 
0
 
! Отговори
вла преди 15 години
30, а случайно да забеляза, че "непослушните българи" в Испания всъщност мургавеят леко и не говорят български?
31
0
 
0
 
! Отговори
Гнус преди 15 години
До 30. от 10:30, подписал се "Анонимен":Да те в устата крива...
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ха-ха-ха...абе тук сте се събрали големи смешници ве...Чета тоя отдолу как се "възмущава" от "нагли туристи и пияни ***". Аве, лицемерчета, що не се замислите как целият цивилизован свят е пропищял от мизерните булгари. В Испания се водят за най-големите авто-джамбази и крадци. Диво племе, което не може, а и не иска да живее по правила. И точно вие ли се "възмущавате". Ами ако и на запад започнат да ни размазват от бой, когато видят пиян българин по улиците? То тогава жив емигрант няма да остане. Аз бях в Испания и се нагледах на български ***. Пият вино за готвене по 20 цента от сутринта, пикаят в центъра на Мадрид по улиците, сами себе си крадят и се пребиват. От тва по мизерабълска нация няма и няма да има. Чужденците им били виновни на скапаната татковина. Те да бяха, с мед да ги намажеш...
29
0
 
0
 
! Отговори
наказателно преди 15 години
Този младеж, дето имал висок интелект, има и "висока" физическа сила. Ето защо бих го накарала поне 20 години да копа до припадък у нас като трудовак, та поне да си засмлужи хляба, дето го яде от нашите пари в затвора и да гледа слънцето на квадратчета. След 20 години нека ходи по белия свят, след като бъде прегледан от експерти пхисиатри, де.. Да не би да хукне да коли и след това някого....
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма значение какъв е. Убиец е и точка. Лошото е че хора като него (от тъй наречения цивилизован свят) си мислят че България е дивия запад и могат да правят каквото си искат... нещастието е че са прави.
27
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
И така, да започнем с тебе, поредния пример за човек и тип мислене, които са изключително вредни за милата ни Родина. И така, Баце:1. Не през 5 минути, а мога да си позволявам да чета сайта и през 5 секунди ако го желая и нищо не може да ми попречи, тъй като интернет пространството е свободно за всички. Така че и хронометър да си сложиш, пак няма да промениш нещата;)2. Никъде не съм се обявявал за върховен Съдник, интересно е, че ми приписваш тази смешна роля, но това само издава собствената ти слабост. 3. В случая, плъхоподобен братко, НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ЧИЕ СИНЧЕ МАМИНО Е АНДРЕЙ, ЗАЩОТО ТУК СТАВА ДУМА ЗА ЕДНО ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ЗА КОЕТО ФАКТИТЕ СА НАЛИЦЕ И НИКАКВО ИЗКРИВЯВАНЕ НЕ Е В СЪСТОЯНИЕ ДА ПРИКРИЕ ОСНОВНИТЕ ТАКИВА: Наличието на нож при Полфрийман, липсата на каквото и да е ответно нараняване в Полфрийман и УБИТОТО БЪЛГАРСКО МОМЧЕ. Това са фактите, Бацо, както и да си въртиш историята. А в България така или иначе съществува общо взето обратната тенденция да се отрича и потъпква българското и същевременно да се величае и възвисява Чуждото. Така че не ми обяснявай как нещата били тежко извъртяни в полза на семейство Монови. 3. За какви КУРАЖЛИИ ГОВОРИШ БЕ, СМЕШНИЯ?? ИМА ЛИ ПОНЕ ЕДНА НАНЕСЕНА РАНА ИЛИ УДАР СРЕЩУ ПОЛФРИЙМАН??? ОТКЪДЕ СИ ЧЕРПИШ АБСУРДНАТА ИНФОРМАЦИЯ, БЕ???4. Кои са тия гадове и кои са тия разбити хора в центъра на София бе??? Говоря от нормалните, излезли за да се веселят и които не са забъркани в някакви по-особени интереси??? Аз живея в София от 25 години(откакто съм роден) и всяка седмица излизам и кво? Кои са тия биячи, които бият просто ей така? Има такива, разбира се, но въобще не ми обяснявай, че групата на Монов е такава, защото си абсурден!И говори на БЪЛГАРСКИ, Смешнико! Какво означава на тумба и КАК ТИ ВЪОБЩЕ ИМАШ ПРЕДСТАВА КАКВА Е СИТУАЦИЯТА??? ВИЖДАЛ ЛИ СИ ГО ПОЛФРИЙМАН В ЮТЮБ, чел ли си за него??? АМИ ДА, ДОСТА Е ИНТЕРЕСНО ПИТАНЕТО ТИ, А ОЩЕ ПО-ИНТЕРЕСНО Е КАК ПОЛФРИЙМАН ИЗЛИЗА ПОДПИЙНАЛ ОТ РЕСТОРАНТ, НОСЕЙКИ СЪС СЕБЕ СИ РАМБО НОЖ И ЗАЯЖДАЙКИ СЕ С ПОНЕ 4ма ДУШИ ПО ПЪТЯ СИ(КОЕТО ТОЙ САМИЯТ НЕ ОТРИЧА) Много интересно, а Баце? Ще ти кажа как: особено хора с английски/австралийски произход ПРИТЕЖАВАТ АГРЕСИЯ, ЗА КОЯТО ДОРИ БЪЛГАРИТЕ НЕ МОГАТ ДА СИ ПРЕДСТАВЯТ! ето така! И при Полфрийман това е повече от ясно, с оглед миналото му. Но ти разбира се не си си направил труда да прочетеш за него, ти ПРОСТО ЛАЕШ. А това, че ходиш с нож говори за собствената ти неуравновесеност. А фактът, че продължаваш да твърдиш, че българите са БИЛИ НАПАДАТЕЛИ В СЛУЧАЯ, говори за безкрайната ти глупост и наивност.
26
0
 
0
 
! Отговори
вла преди 15 години
22, доста от расъжденията ти са субкетивни. Първо, ти изобщо не знаеш, дали убития реално е бил от т.н. от теб "рамбовци". Второ, изобщо не знаеш историята на убиеца(лежал в затвора за нападение с нож). Трето, ако беше разследвал случая щеше да забележиш разликите в алибито на Полфрийман - първата му версия е, че го били нападнали футболни хулигани, а според втората негова версия момчетата били заплашили *** и той решил да действа като "самарянин" и убил единия. Четвърто, двете момчета избързали от останалата част от групата и вероятно за това решил да ги нападне. Ако бяха всички 15 човека едва ли би посмял да нападне някого.Пето, момчето е било нападнато в гръб. Според теб при самозащита възможно ли е да си извадиш ножа и по някакъв какъвто и да е начин да наръгаш в гръб(и то в областта на сърцето) нападателя си?Не мога да разбера защо всички мислят, че българина е виновен. Според мен не е. Фактите, че Полфрийман вече е лежал в затвора за нападение с нож и това, че е изказал две различни версии на случилото се определено не говори в защита на австралиеца.
25
0
 
0
 
! Отговори
iliqn преди 15 години
az ako vidq li4no nqkoi 4ujdenec da se darji bezobrazno v moqta rodina i da opetnqva dostoinstvoto ni kato naciq po kakavto i da bilo na4in, li4no 6te go potro6a ot boi zaklevam se, 6tom kato na6eto pravosadie ne e sposobno na tova...aman ve4e ot nagli turisti i piqni svine koito si mislqt 4e u nas mogat da si pravqt kakvoto si iskat!