Вменяем и с интелект, а вади нож!

Съдът гледа поредното дело срещу австралиеца Джок Полфрийман, който през декември 2007-а наръга с нож двама младежи, единият - Андрей Монов, почина
25 сеп 2008 07:22,
85
Вменяем и с интелект, а вади нож!
Джок Полфрийман. Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд ще заседава днес по делото срещу Джок Полфрийман.

Австралиецът бе задържан за убийството на Андрей Монов в центъра на София на 28 декември 2007 г. в близост до църквата "Св. Неделя", когато след свада Полфрийман наръга двама души с нож.

На предишното дело през май оцелелият Антоан Захариев заяви пред съда, че категорично разпознава нападателя си.

В нощта на инцидента заедно с Андрей и техни приятели били в заведение близо до Женския пазар и празнували.

Малко по-късно тръгнали към дискотека, която се намира близо до Съдебната палата, и когато стигнали до бул. "Ал. Стамболийски", чули зад гърба си две момчета да говорят.

Антоан Захариев чул викове зад гърба си и щом се обърнал, видял, че Джок Полфрийман държи нож и призовава срещу фашизма и расизма, говорейки на английски.

Секунди по-късно Полфрийман казал на български: "Хайде, хайде".

Захариев си спомни още, че ножът имал дълго острие, но си помислил, че нападателят иска само да ги сплаши, дръпнал се и паднал на ръце.

"В този момент усетих удар в дясната част на гърба си. Първоначално не разбрах, че съм намушкан", каза той.

Захариев допълни, че приятелят му Андрей бил паднал по лице, а когато се опитал да го обърне и да го попита как е, Монов не можел да говори и да каже нищо.

Направената психиатрична експертиза показа, че задържаният Полфрийман напълно е осъзнавал действията си в деня на инцидента.

Според заключението на експертите той е съзнавал какво върши, вменяем е и има висок интелект.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
iliqn преди 15 години
jalko 4e horata kato teb sa malko...hora stiga ve4e s tezi gazolizaniq!!! nie imame s kakvo da se gordeem i bg e na6ata rodina, kakvato i da e..samo s vzaimni usiliq a ne s individualizam moje da doprenesem kam opravqneto ni. "sgovorna drujina planina povdiga", za6to zabravihme tazi pogovorka???
23
0
 
0
 
! Отговори
вла преди 15 години
Материала не представя случилото се обективно.Реално, на местопрестъплението е имало 14 (!) свидетеля и никой не споделя идеята, че Полфрийман е действал при самозащита. Преди време разглеждах нета за новини по темата и попаднах на статия, в която пишеше, че Полфрийман вече е лежал в затвор за нападение с нож така че съм напълно склонен да вярвам на 14-те свидетеля, отколкото на някакъв сбъркан "самарянин".
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Къв си ти бе, *** нещастен. Четеш през 5 минути кой, какво пише и като върховен съдник или го псуваш или го поощряваш, в зависимост от това дали ти харесва какво е написал. Ти мишко *** наясно ли си, че убитото момче е мамино детенце на богат и мазен чичико-паричко и е нормално писаното по случая да е деформирано в полза на малкото ***. Наясно ли си, че в Чалгария 98% от тийнейджърите са долнопробна *** - момичетата или са ку*ви чалгарки или мечтатят да са такива. Момчетата пък се изживяват като съвременни Рамбовци, но са големи куражлии само като са на тумба от по 20 човека. Знаеш ли колко случая има на невино пребити минувачи, размазани просто за удоволствие от тия гадове, просто защото са по-силни. Скоро и в Пловдив точно по същият начин беше убито едно момче. Пияна тумба убива от бой друг тийнейджър. А ако ти е направило впечатление, профан смотан, тия също са били на тумба. Интересно как така сам човек тръгва да говори за "расизъм" и атакува сам цяла група хора? Това ти е задачка за домашно, да помислиш малко, макар такива измислени псевдо-патриотчета като теб да нямат нищо в тиквите си. Според мен Полфрийман е бил провокиран, само че за разлика от другите мишки не им е цешил басма, а е действал адекватно и се е защитил. Иначе сега щяхме да четем за убит от бой чуждестранен гражданин. В заключение ще ти кажа, че при тая прогнила нация, с тия новини за всекидневни убийства и аз вече ходя с нож, и то не малък. И ако ме нападнат и мен такива помиярчета последствията ще са същите. Не си прави труда да ми отговаряш, защото за разлика от теб си имам работа, а не да се правя на ментор като теб недоносен, така че няма да го прочета...
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
samo dojivoten zatvor za toq pomiqr
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Edeno gowedo po-malko...golqma rabota :)
19
0
 
0
 
! Отговори
anonimna преди 15 години
Нищо не може да оправдае едно убийство. Този човек е убил най - хладнокръвно и е оставил едно почернено семейство навръх нова година. И другото, което е, ние сме българи и трябва да се подкрепяме.
18
0
 
0
 
! Отговори
Светльо преди 15 години
така е то. Идват чужденците с нагласата, че държавата ни е самосмазваща се отвътре. С пълното самочувствие а божествени същества от страшно напреднала цивилизация, намираща се на светлинни ХИЛЯДОЛЕТИЯ от нашата. А защо е така, а? Може би подобни самонадеяни "самаряни" знаят много добре, че разни индивидчета, инак казано българчета, правят точно това, което и божествата правят - чупят, разрушават и наказанието се отлага и отлага..., докато бъде забравено, разбира се! Затвор и само затвор! На българска земя, да няма шанс да бъде амнистиран!На българското законодателство му трябваше една година за да докаже вината на тоя Джок, колко ли години ще се чака за ефективна присъда...
17
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
"ako са били скинари съм сигурен че са си го търсели и в такъв случай наистина много добре е направил австралиеца! Че тия безмозъчни твари трябва да се унищожат веднъж за винаги!"А ТИ, безмозъчна твар, номер 16, ЗАЩО НЕ СИ НАПРАВИШ МАЛКИЯ ТРУД ДА СЕ ПОРАЗРОВИШ ПО ИНТЕРНЕТ И ДА РАЗБЕРЕШ ТЕ КАКВИ СА БИЛИ И ТОЙ(ПОЛФРИЙМАН) КАКЪВ Е БИЛ? И едва след това да правиш "умопомрачителните" си заключения! Ти с кво се занимаваш в ежедневието си, бе, 16ка? Ако съдим по заложбите ти да генерализираш и даваш оценки на базата на никакви наблюдения, то шефовете ти са здраво закъсали...
16
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
мдаа, гледайки снимките на Андрей определено оставам с впечатлението, че е расист...о дааа, от най-големите....И за да не останат някои с грешно впечатление, ИРОНИЗИРАМ. Стотици негови снимки има качени в тази страница, както и във фейсбук. Андрей Монов изглежда като съвсем нормален млад мъж. Без да съм субективен мога да твърдя, че каквата и словесна провокация да е имало между българската групичка и "Самарянина" Полфрийман, ВАДЕНЕТО НА ХЛАДНОКРЪВНО ОРЪЖИЕ И ДИРЕКТНОТО МУ ПРИЛОЖЕНИЕ представляват убийство в смисъла на закона.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ako са били скинари съм сигурен че са си го търсели и в такъв случай наистина много добре е направил австралиеца! Че тия безмозъчни твари трябва да се унищожат веднъж за винаги!
14
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
хора, хубаво е, че има и такива като вас...Поздрави.
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
nedei da govori6 za hora, koito ne poznava6! i ne slagai vsi4ki pod ob6t znamenatel! moje i da e izlojena samo ednata strana, no onzi si ima advokati, koito 6te si go za6titavat! faktite sa na lice -- edin mlad 4ovek (po4ti dete) go nqma... da ne govorim, 4e ne be6e kele64e, a naprotiv -- mnogo inteligentno i i syvsem normalno mom4e. a dori i da e ***, ni6to ne opravdava upotreba na noj tip "rambo", v gyrba i t.n.. qsno e, 4e tuk vyob6te ne stava vypros za samootbrana!
12
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
Ето докато има хора с твоя начин на мислене, българите и България няма истински да просперират...До момента, в който има хора, които с лека ръка дават своите и своето, мислейки за "златните дупета" на великите "чужденци западняци", до този момент реалният ни шанс да се стегнем и да изплуваме ще бъде минимален. Уви.
11
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
Абе младеж, ти наистина ли си толкова плитък в мислите си или просто се преструваш на такъв? Осъзнаваш ли най-простичкия факт!!!! А именно: ПОЛФРИЙМАН ЕДИНСТВЕН Е ИМАЛ ХЛАДНО ОРЪЖИЕ, КОЕТО Е ИЗПОЛЗВАЛ, УБИВАЙКИ С ЕДИН УДАР МОМЧЕТО! КАКВО ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА ТИ ТРЯБВА БЕ??? Присъдата следва да е повече от ясна.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Съглавсен със номер 7, тоя е убил българин, наше момче, а тея еничари го защитават !
9
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
И всъщност, кой нормален човек може да се мотка из центъра на София с толкова голям И БОЕН НОЖ като този на Полфрийман?? Непосредствено преди наръгването той е бил на ресторант в Шератон или около Шератон със свои приятели. И вие ми твърдите, че не е подозрителен самият факт, че със себе си носи подобно хладно оръжие? Колко нежна е границата след това между носенето и реалното приложение на въпросния нож? Същевременно пак казвам, самият Джок ТВЪРДЕШЕ, поне докато не го опровергаха категорично, че се е опитвал да спаси *** от расисти...Ооо, да, центъра на София, 10.00 вечерта, група младежи, тръгнали на дискотека- дори да приемем, че някой е от тях е извикал нещо по някакъв невидим ***(и ако него го има, ЗАЩО ПОДЯВОЛИТЕ НИКОЙ НЕ ГО НАМЕРИ И РАЗПИТА??), това пак не оправдава дивашката, зверска И НАГЛА постъпка на Полфрийман!А знаете ли какво я прави толкова нагла- фактът, че когато вие, мили българи ОТИДЕТЕ В ЧУЖДА СТРАНА И ПРЕСТОЯВАТЕ ТАМ, ОБИКНОВЕНО СТОИТЕ КРОТКИ КАТО МИШКИ, ЗАЩОТО ОСЪЗНАВАТЕ, ЧЕ СТРАНАТА Е ЧУЖДА И ЗАКОНИТЕ Й МАЛКО ИЛИ МНОГО ТРЯБВА ДА СЕ УВАЖАВАТ!А какво се случва с всички тези англо-саксонски ***, които идват в България и правят...какво: крещят по улиците, повръщат по тях, чупят врати на църкви по морето, държат се все едно са на място без държава- ще скочите веднага с думите "Ми да, България не е никаква държава"- и може би сте прави. но започнете да си пазите българското поне пред такива гнусни пияни чужди индивиди, склонни да колят и мажат всичко наред!
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
много субективна Информация , изложена е само едната страна на случая , много слаб материал , много зле ...Всички знаят , че никой не напада с нож , ако не е предизвикан или заплашен . Още повече , ги познавам тези кележчета дето обикалят по-тва време по клубове и търсят сбиване и конфликт с чужденци, ако случая е такъв направо сами са си виновни . Но няма как да се разбере от тази статия .....
7
0
 
0
 
! Отговори
Indubio преди 15 години
ужас...почти никъде другаде няма да се срещне тази силна форма на себеотричане, на "българоотричане"...Ситуацията с Полфрийман е повече от ясна, особено за тези, КОИТО ВСЕ ПАК СА СИ НАПРАВИЛИ ТРУДА ДА ПРОЧЕТАТ ПОВЕЧЕ ЗА НЕГО! Това е един гнусен агресивен тип, който преди около 2 години отново е бил замесен в разправия с НОЖ! Това е човек, който може да бъде видян в ютюб как зверски размазва някакъв снежен човек(да, в случая безобиден снежен човек, но агресията, с която бие по него е ясно разкриваща характера му)! Та този същият сам се оплете в твърденията си като казваше, че на мястото на нападението е имало, видиш ли, беззащитен ***, който е трябвало да бъде спасен- well, lemme say one thing clearly to Mr. Palfreeman- BULGARIA IS NO AFRICAN COUNTRY, AT LEAST NOT YET!!! So nobody can simply go out with a knife and start killin people, alright?? Did you get it, Mr. Parfreeman???А сега до вас, мои мили сънародници, готови ДА ИЗБЛИЖЕТЕ НА ГНУСНИЯ ДЖОК, ПОТОМЪК НА БРИТАНСКИ ЗАТВОРНИЦИ ОТ АВСТРАЛИЯ!- Случаят беше потвърден от десетки хора. Полфрийман е единственият, който е НОСИЛ НОЖ!!! със себе си и го е използвал! Не просто е наръгал младежа, а го е направил ОТЗАД! Каква самозащита тогава гони онзи *** номер 2? Номер 2, ти осъзнаваш ли каква е дефиницията на самозащита от чисто юридическа гледна точка?? Какви са й предпоставките??? Сестри и братлета, опомнете се и започнете да защитавате българското и пролятата българска кръв, колкото и абсурдно да ви звучи, така както са го правели дедите ви!ае със здраве!
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе 2 и 4, вие да не сте били там и да сте светили, че да казвате каква е информацията? пoмияритe. Ей такава измeт като вас остана в България...
5
0
 
0
 
! Отговори
babar преди 15 години
тъпо е, че младо момче си отиде, но какво точно е станало е спорно, според някой информации българчетата са били скинари, а тези където се видят трябва да се трепат!