Глоба за полицай, ошамарил роми за гавра с националното знаме

Подписка в защита на униформения събраха негови съселяни
29 сеп 2008 19:40, Красимир Ангелов
143
Глоба за полицай, ошамарил роми за гавра с националното знаме
Снимка: БГНЕС

Сливенският военен съд наложи глоба от 1000 лева на районен младши инспектор Митко Чавдаров за това, че на 9 февруари 2008 г. в кметството на селото е нанесъл лека телесна повреда на трима роми, заловени да се гаврят с националното знаме на България.

Чавдаров ще трябва да плати и разноските по делото на стойност 430 лева.

Униформеният беше обвинен за малтретиране и тормоз на ромите, но съдът го освободи от наказателна отговорност.

По същия случай кметът на село Бояджик Герган Гарганов е изпратил сигнал в Районната прокуратура в Ямбол за поругаване на националното знаме, но оттам направили отказ поради липса на достатъчни данни за извършено престъпление.

Срещу подвеждането на местния полицай под съдебна отговорност съселяните му са събрали няколкостотин подписа.

На 9 февруари т.г. след полунощ Митко Чавдаров заварил група пийнали местни роми в двора на училището.

Един от тях един бил покачен на пилона и късал националното знаме.

Според ромите впоследствие полицаят ги е малтретирал и бил и това е причината да внесат оплакване до съда.

Въпреки че съдът освободи от наказателна отговорност Чавдаров,  голям е шансът той да бъде освободен от системата на МВР, съобщи Димитър Ников - адвокат на подсъдимия.

Решението на Сливенския военен съд може да бъде обжалвано във Военно-апелативния съд – София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 15 години
Браво на полицая.Съдийката е ***.*** да си ходят в Индия.
141
0
 
0
 
! Отговори
rumen asenov преди 15 години
bravo na mom4eto taka se za6titava nazionalnite svetini.a za sadiata i sadebnia sastav i prokurora 6te izpratia vajeta da se obesit
140
0
 
0
 
! Отговори
peticija преди 15 години
moderatora uporito trie linkovete kym peticijata... zashto be pich?
139
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Съдията издал тази присъда сигурно е горд с решението си/защото надали осъзнава какво е извършил/.....но всеки нормално разъсждаващ в тази страна е слабо казано учуден.......лошото е,че на *** ще им "порасне" самочуствието и не е далеч времето когато ще доидат да късат Българското знаме и пред парламента - ПОЗДРАВИ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ КОИТО ДОВЕДОХА ТАЗИ СТРАНА ДО ТАКЪВ ПОЗОР
138
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сигурен съм че се е защитавал!
137
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
edin policai da si vyr6i rabotata ,a te da go osydqt............
136
0
 
0
 
! Отговори
.......... преди 15 години
V sliven ima mn balgari ...da ti kaja..
135
0
 
0
 
! Отговори
Rambo преди 15 години
E za tova shte stavat i po nahalni tia ***!Kak moje 4ovek da se otnese s kradlivite cinagi kakto triabva a te da go sudiat vmesto da pousghtriavat policiata da tormozi kradlivoto pleme!
134
0
 
0
 
! Отговори
Анализатор преди 15 години
Сега остава Прокуратурата да се самосезира по въпроса за поругаване на държавното знаме на базата на свидетелските показания на *** в съда. Трябва да се настоява ТЕ да бъдат осъдени също защото са нарушили закона. Случилото се след това не ги оневинява. Сега Прокуратурата не трябва да откаже образуване на дело по техния казус. За това трябва да настояват всички организации, които са въвлечени в защитата на полицая.
133
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
smqtai osydili 4oweka! ne moga da powqrwam kwo se slu4wa ...
132
0
 
0
 
! Отговори
helzing преди 15 години
ИЗРОДИИИИИИИИ
131
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 15 години
A ti ot Mars li idva6 be?Ti ne si li grajdanin na tazi strana s tova nac. zname???Ako ne si,koe ti dava pravo da se izkazva6 po vaprosa,i da jelae6 ne4ija smurt,a be kopeldak ne6tasten.???Mnogo prosti hora ima eiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
130
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Горкия човек! Един път нашата полиция да реагира адекватно срещу тая самозабравила се *** и вместо похвала да последва наказание. Е, при това положение и аз да съм полицай и аз ще се замисля дали си заслужава да се намесвам в подобни случаи! И после *** били нагли, ами ще са нагли, като знаят че са ненаказуеми и полицията не смее и с пръст да ги закачи, защото стева една... олеле, нарушиха ни човешките права! Ау, ще се оплачем в Стразбург! А, правата на българските граждани? Ама, не ние не сме малцинство! Вярно! И затова трябва да ги търпим тия да ни се качват на главите.
129
0
 
0
 
! Отговори
Maya преди 15 години
Все пак не поствам линкове просто така, а с някаква благородна цел - да помогнем на човека, да покажем, че го подкрепяме! Не ви разбирам! Както и да е, всеки може да потърси сам петицията в защита на полицая в бг-петишън и да я подпише! Нека сме съпричастни!
128
0
 
0
 
! Отговори
Dimitar преди 15 години
abe to nqma kvo da kaje 4ovek ve4e tva e bezobrazie ne moga d razbera kak moje da se zanimavat s gluposti i ne gonqt tezi koito trqbva a se pravqt 4e razvivat deinost i s tazi si gre6ka gubqt cenni kadri koito ostanaha malko v MVR da prodaljavat da go pravqt a posle da ne pitat za6to policaite sa korumpirani za6to li za6toto e po dobre da se vzema ne se znae koga nqkoi ot tqh 6te bade izgonen za sa6ttata glupost
127
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Време е в Конституцията да се добави специален член: "Полицаите имат право да пребиват *** по всякакви поводи, без значение дали е за нарушение, или за забавление, или просто от скука."Браво на полицая. Дайте я таяя подписка из цяла България, едва ли някой ще откаже да го подкрепи.
126
0
 
0
 
! Отговори
anonimna преди 15 години
Заради всичките тези несправедливости все по-малко ще остават полицаите, които си вършат работата. Вече и да видят *** да върши нещо незаконно, ще се обръщат на другата страна, все едно не са видели - от страх да не ги уволнят или глобят. Близо до нас има една изоставена сграда, и *** всеки ден ходят там, разбиват, трошат и изнасят материали от нея за вторични суровини. Полицаите минават от там и се правят, че не виждат, макар че целият квартал ехти от чукане и блъскане.
125
0
 
0
 
! Отговори
bonbon4e преди 15 години
Този човечец вместо да го похвалят за патриотизъм го глобяват и искат да го уволнятщо за правосъдиеа те ромите, доколкото разбирам, са си признали-за тях каква е присъдата?!?
124
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДЪРЖАВА НА АБСУРДИТЕ-това вече е върхът на .онези, независимо *** ,турци,българи и прочие нямат право да се гаврят в българското знаме.полицаят ги малтретирал, ми какво да направи те явно само от това разбират,или според съдийката е трябвало да им издърпа ушите.после защо в определени ситуации полицията си затваря очите, еми как иначе отива в съда.ходи обяснвай, ч енямаш сестра.
123
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Поредната гавра с българският народ .Идват избори това е те да гласуват пак за тези който ги бранят това е истината *** държава нямам думи