Глоба за полицай, ошамарил роми за гавра с националното знаме

Подписка в защита на униформения събраха негови съселяни
29 сеп 2008 19:40, Красимир Ангелов
143
Глоба за полицай, ошамарил роми за гавра с националното знаме
Снимка: БГНЕС

Сливенският военен съд наложи глоба от 1000 лева на районен младши инспектор Митко Чавдаров за това, че на 9 февруари 2008 г. в кметството на селото е нанесъл лека телесна повреда на трима роми, заловени да се гаврят с националното знаме на България.

Чавдаров ще трябва да плати и разноските по делото на стойност 430 лева.

Униформеният беше обвинен за малтретиране и тормоз на ромите, но съдът го освободи от наказателна отговорност.

По същия случай кметът на село Бояджик Герган Гарганов е изпратил сигнал в Районната прокуратура в Ямбол за поругаване на националното знаме, но оттам направили отказ поради липса на достатъчни данни за извършено престъпление.

Срещу подвеждането на местния полицай под съдебна отговорност съселяните му са събрали няколкостотин подписа.

На 9 февруари т.г. след полунощ Митко Чавдаров заварил група пийнали местни роми в двора на училището.

Един от тях един бил покачен на пилона и късал националното знаме.

Според ромите впоследствие полицаят ги е малтретирал и бил и това е причината да внесат оплакване до съда.

Въпреки че съдът освободи от наказателна отговорност Чавдаров,  голям е шансът той да бъде освободен от системата на МВР, съобщи Димитър Ников - адвокат на подсъдимия.

Решението на Сливенския военен съд може да бъде обжалвано във Военно-апелативния съд – София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
0
 
! Отговори
Boris преди 15 години
http://vbox7.com/play:c9914b2d
81
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Бояджик е знаково село за България - там е имало голямо клане по време на турското робство, от Бояджик е Иван Атанасов - бащата на Джон Атанасов - създателя на първия компютър!Браво на полицая - държал се е достойно и като истински българин, за разлика от *** от сливенския военен съд!
80
0
 
0
 
! Отговори
Б Ъ Л Г А Р И Н преди 15 години
Нормално , другия път пак гласувайте за същите хора , за същите много ЕВРОИНТЕГРИРАНИ и ЕВРООРИЕНТИРАНИ хора , за същите *** на ДПС !! БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО !!
79
0
 
0
 
! Отговори
Аггел преди 15 години
Линч и мъчителна смърт за съдиите! Тези *** са най-големите врагове на българите! Смачкайте ги мама им крадлива, корумпирана и сбъркана!
78
0
 
0
 
! Отговори
wer преди 15 години
още едно доказателство ,че в тази държава всичко е сбъркано.Ако този военен съдия е представител на ромска организаия-го разбирам.но тои е от средите на юристи-българи,които са защитавали интересите на среди,свързани с разни политически издачия.В случая-Сливен-*** град-съдията ***,решението ***.Кво му се чудим.
77
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абсолютно всеки българин трябва да види това и да отрони по една сълза за изчезващата ни нация - http://vbox7.com/play:20a52fb9
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
България вече я няма, не го ли виждате !!!Кога последните години сте видяли да има адекватна намеса на някои от органите - съд, прокуратура и следствие?? - НЯМА.Щото ДПС владее държавата и така комадва, ама по добре да си държим очите затворени :(
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
poznavam dimitar li4no.slujil sam s nego v kazarmata.istinski bulgarin.rqdkost sa takiva hora.
74
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Извадете на *** имената!
73
0
 
0
 
! Отговори
BenSherman преди 15 години
Вие знаете ли ,че ми се насълзяват очите ,като чета тази новина,знаете ли, че ме боли сърцето,30 *** да изнасилят децата на този съдия , отсъдил това нещо, да му измрат внучетата в ръцете дано, пет етажна къща да си вдигне на всеки етаж болен да гледа дано, цял живот с *** разхопан, *** от запек дано *** , шест пъти да го изравят по корем да го сложат в ковчега !! НИКОЙ НЕ Е ПО ГОЛЯМ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!
72
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе това с 6имата *** и полицая ,който ги е пребил ми напомня за една историйка.Пратил султана 1000 черни арапи да убият Крали Марко.Връщат се след време при султана разгромени и нареждат,,Стоим си ние САМ САМИЧКИ насред полето 1000 арапи ,а насреща ни иде като хала Крали Марко.
71
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 15 години
еми това е то хуманизъм и правата на човека...права на детето също така за да не може един баща да нашамари сина си за това че е пушил... много права са ви измислили масоните за да развратят и съсипят обществото и да ви превърнат в скотове :)
70
0
 
0
 
! Отговори
хм преди 15 години
явно Българското знаме вече не е символ на нищо. Тогава какво е България. P.p не обвинявам никого, но ми е интересно що за българин трябва да си за да късаш своето родно знаме??? Така поне показваш колко зачиташ земята на която си се родил.
69
0
 
0
 
! Отговори
Boris преди 15 години
само за една нощ!
68
0
 
0
 
! Отговори
Samo minavam преди 15 години
Ako e darjim kato robi,problema e nash.Samo izpravenata glava,ne ia seche sabia.,стоя и мисля доган на кого е неоходим за да е жив
67
0
 
0
 
! Отговори
OTNOSNO ISTINATA преди 15 години
слушайте сега - работата е там, че това е една провокация....една пропаганда и по-точно антибългарска пропаганда с цел подронване на националната репутация. Боят няма да помогне, трябва някакво по-масово средство за премахване, а това може да стане само чрез законови мерки. Затова - дерзайте....това може да го направят младите и то чрез промени във закона
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Българско знаме в плен не е попадало по време на война.Който не вярва да провери в учебниците по история.Покланям се до земята на този полицай.Заради такива хора ,като него ,които са живели преди нас сега сме българи ,а не турци или гърци.
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Господ да пази България
64
0
 
0
 
! Отговори
бай мангау преди 15 години
Заместете в линка "orig inal" с "original"
63
0
 
0
 
! Отговори
besniq преди 15 години
Не се пише "пийнал ром", а надрискан ***!