Ротвайлер наръфа деветгодишно и майка му

Грозната сцена се разиграла във Велико Търново; майката и момченцето са в болница
13 окт 2008 13:04,
200
Ротвайлер наръфа деветгодишно и майка му
Снимка: Булфото

Деветгодишно момче и майка му са наръфани снощи от куче във Велико Търново.

Малкият Петър Йорданов се разхождал по екопътеката в квартал "Картала", когато бил нападнат от пуснат без намордник ротвайлер. 

Кучето съборило детето и го нахапало в областта на двете предмишници.

При опита да защити сина си е нахапана и майката Даниела.

По предварителна информация собственик на кучето е бивш банкер от града, който успял да го откъсне от жената и детето.

Раните на детето са обработени във великотърновската болница, но според лекарите ще се наложат пластични операции за присаждане на тъкани и кожа.

Лечението на деветгодишното момче ще продължи най-малко месец и половина.

Полицията е съставила акт на собственика на ротвайлера за нарушаване на изискванията за разхождане на куче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
0
 
0
 
! Отговори
kivv преди 15 години
Това е индивид нападнал дете и жена не са нападнати от семейство кучета ,и както всеки едно малко куче се изгражда стъпка по стъпка (когато се провалите в това изграждане се съобразявате с това което сте изградили)Кой ви дава право на вас кучемразци да съдите по единични случай и да слагате цяло едно семейство под един знаменател?Каква полза от четриногите приятели ли?-а когато ваши близки и приятели са затрупани под снегове и руини и когато точно тези'' вредители'' ги намерят и ви ги върнат живи и здрави-а когато тези'' вредите'' ограничават иглите и отровите за вашите деца -и когато застанат пред куршума за да не пострада вашия съпруг-аТогава те за вас са богове нали?Голям недостатък на човека бързо забравя доброто.Лош инцидент така е .Но от такива случаи трябва ние стопаните на кучета да си вземем поука и да се постараем да се сведат до минимум.Няма нелогично действие на куче.Вина единствено носи неговия стопанин той е изградил този характерТой не се е съобразил с нрава на любимеца си(няма такъв филм не познавал характера му ) да не го е взел вчера?А за останалите не е лошо да потърсите теми като предпазване от лоши кучета деиствия,методи способия в тази насока ....е изписано много.
182
0
 
0
 
! Отговори
Кикита преди 15 години
Нямам нерви да изчета всички коментари,затова ще отговоря на тези,които прочетох.За "Бай Ху"-виж какво,когато определяш някой като "закоравяло ***",първо се научи,че всяко изречение започва с главна буква!!!Не е виновно нито детето,нито кучето!ВИНОВЕН Е САМО И ЕДИНСТВЕНО СТОПАНИНА!!!За 32.-Ярък пример на злобата и невежеството на "хората",които мразят животните!!!Да не зачеркваме и факта,че нарушава закона,като е убил кучето и подтиква към убийства на животни и хора!!!За 44.-Поредния пример,че хората без животни стават ПСИХАРИ...И така...интересно ми е защо нито един път не прочетохме по вестниците"Психар уби нищо не подозиращо куче",ами все четем "Куче наръфа човек"-Еми ще ръфат я!!!Дано някое наръфа номер 32!!!
181
0
 
0
 
! Отговори
Мислещ преди 15 години
Голямата истина е, че подобни твари, дето решават проблемите си с стрихнин или други отрови, трябва да ги съдят по бързата процедура за предумишлен опит за масово убийство на деца.
180
0
 
0
 
! Отговори
Голямата истина преди 15 години
Проблемът моето момче наистина е в лаещите, но не във форумите, а в четирикраките лаещи. И без тия, че надушвали страха, за да не надушат стрихнина на бърза ръка.
179
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 15 години
И така да е, за мен остава утехата, че не съм чак толкова, колкото си ти.
178
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
177 явно си бая *** кучето имаше намродник нямаше да има проблем сега....
177
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 15 години
До 176 - да ти се връща. Каквото прокълнеш да ти се върне стократно.Очевидно е от написаното от мен, че ставаше дума за лаещите по форумите. За това дете и този ротвайлер нищо не може да се напише, защото няма поне минимална информация какво е станало. Ухапването е резултат на други действия, за които в статията не пише нищо - какво да коментирам!?
176
0
 
0
 
! Отговори
Ти луд ли си!? преди 15 години
Изобщо това е било едно отвратително 9 годишно дете, ако съдим по страха, който е накарал ротвайлера да го разкъса така зверски! Така ли си мислиш? Луд човек си ти, дано твоите деца едно по едно видят такъв страх!
175
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 15 години
Истината е, че кучетата надушват страха, както и лошотията и започват една игра като котка с мишка с паникьосания човечец. какво му остава на човечеца, освен да лае по форумите, естествено на безопасно разстояние. найч-есто страхлвежа и лошия човек са едно и също нещо, това са свързани неща, така че изобщо не ги жаля такива ***.
174
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
Такива простотии само в България може да стават! В много страни подобни породи кучета са забранени. Всеки човек с нормален интелект може да разбере защо. Според мен - затвор за банкерчето или да го хвърлят профилактично на 5-6 озлобени ротвайлера. Гаранция, че повече инциденти няма да има
173
0
 
0
 
! Отговори
Стоянов преди 15 години
тая злоба към нас, хората, ми говори,че са те малтретирали като малък, комплексиран си и за да си "успокоиш" страха , си си взел нещо като куче и си мислиш , че си нещо! Плашльо, ако си смел ела с твоя "ВЪЛКОДАВ" вечер в северния парк , ама да не кажеш после че ти е мил живота на помияра! Трябва такива като тебе да се социализират, па може и тоягата
172
0
 
0
 
! Отговори
mmm преди 15 години
jiveq na zapad i predi vreme na moi blizki podobno ne6to im se slu4i,no razlikata be6e,4e ku4eto be6e otneto i umartveno da ne govorim i kakva globa otnese sobstvennika-NO...ima zakoni!
171
0
 
0
 
! Отговори
A.Павлов преди 15 години
To какви ли закони има в тая държава.... кой ли ги спазва... и има ли осъден някой за нещо че немога да се сетя... пълна порнография , и законодателство и политика , и МВР - всичко ..... тотален пълен чист натурален цирк
170
0
 
0
 
! Отговори
Кучемраз преди 15 години
да се чете " ... к.у.ч.к.арр или не ... "
169
0
 
0
 
! Отговори
Кучемраз преди 15 години
ама тия проблеми може да идват от всеки съсед, или не - това са "човешки проблеми", обаче вие към тях добавяте и допълнителни, "кучешки проблеми", не разбирате ли?
168
0
 
0
 
! Отговори
Газещият кучета сади преди 15 години
98, явно не си разбрал напълно предишните ми изказвания.Не знам каква нотка на шизофрения си усетил, но ще поясня пак - когато имаш куче, се съобразяваш ПЪРВО с околните, след това с кучето.Не може да играят малки деца покрай теб, а ти да си го пуснал да потича.Следващият бездомен пес, който ми се появи пред колата ще бъде прегазен също както предишния.Не виждам какво скочихте толкова срещу това - предложете тогава друг начин за избавяне от тази напаст.Кучкарниците не вършат работа, там само ги маркират, без да ги кастрират.Трябва ли да чакам уличните кучета от квартала ми да нахапят мен, някой мой близък, децата на съседа ми, вашите деца ??? Има едно нещо - превенция му викат, помислете малко над значението.За вас това може да са само миличките животинки, на които си хвърляте остатъците от храната, но нека да се съберат на глутница, тогава им се отключват истинските инстинкти, не тези - "стопанина идва, ще ми даде бисквитка"; "синът на стопанина, сега ще си поиграем"Стават агресивни, промъкват се тихомълком, заобграждайки жертвата.Те за това са създадени.Моето куче ми служи за пазач, не съм го взел за игра, да ми гони разни топки, пръчки и т.н.Когато го разхождам съм изключително внимателен спрямо околните, защото това е куче, не винаги знаеш какво да очакваш от него.В едно нещо стигаме до консенсус - важно е възпитанието, не само на кучето, защото ти може да си го пращал в хиляда училища за кучета и някой ден то да нападне някое дете.Важно е възпитанието и "акъла" на собственика.Като не може да се сети да си го държи на повод и да се съобразява с околните - да си го търси по улиците в канавките, размазано.Жалки сте.
167
0
 
0
 
! Отговори
p преди 15 години
vinoven e stopanina.tezi kucheta sa nepredskazuemi,nai veche rotvailer,pitbul,doberman.spomnqm si v kazarmata slujeh v edna voenna baza kadeto gledah 2 kucheta nemska ovcharka i doberman.baba mi i dqdo mi i malkiq mi brat mi doidoha na svijdane sednahme na edna besetka i kuchetata se vurtqha okolo nas i si igraeha s brat mi.suvsem spokoino bqha.Po edno vreme izvednuj reakciata im se promenni korenno,izvenduj zapochnaha da laqt nashte i bqha gotovi da gi napadnat.Az i kolegata mi zastanhme mejdu nashte i kuchetata koito bqha gotovi da skochat.Kazvam vi edvam oturvah nashjite i s golqm zor gi izmuknah ot bazata bez kuchetata da gi napadnat.Taka che reakciata na jivotnite e nepredskazuema.Moje stopanina da si e mislil che kucheto nishto nqma da napravi no predpolagam na kucheto neshto mu e stanalo kakto v moq sluchai i se e nahvurlilo vurhu deteto,taka che vinoven e stopanina koito e raschital na tova che kucheto dopredi tova ne e napadalo nikoi a tova sa takiva porodi ot koito moje da s eochakva vsichko
166
0
 
0
 
! Отговори
до kiko преди 15 години
лошо за хората пострадали, още повече че има и малко дете...Прости хора обитават тая държава.... такива пък като Kiko колко сме ги видели в Раднево да си пребират кученцата в торбичка.... един повечер все тая...Но не в кучетата е проблема , а в хора. И да не е нужно да си разхождаш пинчара с намордник , но Ротвалери , Питбул , Старфоршири и тн... е редно да се разхождат с намордници , и не защото са агресивни , а защото така хората по улиците няма да се притесняват когато такова куче минава покрей тях.... Това е като предпазния колан... Недай боже се случи да ти трябва да си го имал и да си потрошен целия защото си сербез и не си го сложил... и в -2та случея ако не сложиш колана или намордника може да пострада някой , при това сериозно.... въпрос на лична отговорност... Ще прескоча мението на разни недораслеци...Който е със сербез куче има си битки за тая работа...
165
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Достатъчно е човек да види собственика на кучето - бившия "банкер" и настоящ миризлив *** - за да си направи извода защо кучето му се нахвърля върху хора! Трябвало е да разкъса този *** - стопанина си най-напред!
164
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
Не мисля да чета коментарите по-долу. Достатъчно ми беше да прочета статията. И аз обичам животните, но фактите са факти, мили хора...