Ротвайлер наръфа деветгодишно и майка му

Грозната сцена се разиграла във Велико Търново; майката и момченцето са в болница
13 окт 2008 13:04,
200
Ротвайлер наръфа деветгодишно и майка му
Снимка: Булфото

Деветгодишно момче и майка му са наръфани снощи от куче във Велико Търново.

Малкият Петър Йорданов се разхождал по екопътеката в квартал "Картала", когато бил нападнат от пуснат без намордник ротвайлер. 

Кучето съборило детето и го нахапало в областта на двете предмишници.

При опита да защити сина си е нахапана и майката Даниела.

По предварителна информация собственик на кучето е бивш банкер от града, който успял да го откъсне от жената и детето.

Раните на детето са обработени във великотърновската болница, но според лекарите ще се наложат пластични операции за присаждане на тъкани и кожа.

Лечението на деветгодишното момче ще продължи най-малко месец и половина.

Полицията е съставила акт на собственика на ротвайлера за нарушаване на изискванията за разхождане на куче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
0
 
! Отговори
kiko преди 15 години
Имам си куче хубаво и умно,то няма да ме предаде,то ще раскъса на някой от вас мразещите кучета, ,но няма да ме предаде..Така че спукайте се от яд,нещастни страхливи П.утьовци!!!За вас достойно е да мразите и да се правите на велики ама моя пес дебне за вас.Разпознава ви безпогрешно,вие се дърпате като ме видите още от 30 метра и дърпате и децата си и ги учите да са като вас страхливи мижитурки.За вас са зъбите,а за тези които се радват като ме видят с моя пес,са играта и най много някой език по лицето.Вие които мразите кучетата,сте страхливи и истерични и кучетата за това ви хапят.Те са част от природата,а вие ги мразите.Значи мразите и природата,каде сте тръгнали бе мишки??Природата ви отмъщава.
142
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До Доню Донев, Доктора, asp, Guest, b0rislav!За съжаление сте малцинство!Разочарован съм от простотията на оскотелия български народ!Да поставяш едно животно пред живота на детето!Това момче никога няма да се възстанови от физическите и психически травми!Никога няма да бъде пълноценен гражданин, учен, спортист, даже и стругар, за което е нужно да бъдеш съсредоточен на работа.Кучетата са тглендани за оръжие защото притежават по-бързи рефлекси, скорост и обоняние от човека!Да не говорим за *** като пит-булове, създадени за да убиват-с обратна захапка, с притъпени сетива за чувстване на болка - те са идеалния боец...Не ми се губи времето повече да се занимавам с дрогирани или *** персони, които мразят собствените си деца!
141
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Горката майка и горкото дете!Какъв ужас са изживели!Пази Боже!Не разбирам защо им е на някои хора да гледат такива кучета,те нападат абсолютно БЕЗ причина,стопаните толкова ли мразят хората?
140
0
 
0
 
! Отговори
мм преди 15 години
ДА, КУЧЕТАТА НАПАДАТ ДЕЦА. Често гледам предавания за обучение на кучета, по чужди телевизии. Има кучета с агресивен характер и ако то не подлежи на обучение се приспива. Какво беше казано за нападенията над деца децата са малки, като ръст и кучето НЯМА РЕСПЕКТ от вида на едно дете, затова най-често те са жертвата на агресивни животни. Мисля, че собственика трябва да бъде солидно наказан, а такива кучета умъртвявани инжекционно.
139
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Още малко информация за негремотните садисти кучколюбители. Човека е опитомил кучето зада го използва като оръжие - от пазене на стадото и дома от други животни и хора до ловуване срещу другите животни. Хилядолетия така го е използвал но днес някои перверзни садисти *** са си наумили, че кучето е добро, мило и дори интелигентно същество, тормозено от лошите хора, защото нямало зли кучета, имало зли хора! Е не, това е по страшно от всяка от известните ми расистки и човеконенавистнически теории и практики!Но и сега кучето се използва като оръжие. Ловеща борави с две оръжия основно - пушка и куче. Граници се охраняват със заграждения, автомати и кучета. А който е чел за концентрационните лагери вероятно ще си спомни, че почти всички лагеристи, както пише Солженицин, смятат, че наред с някои конвенционални оръжия като касетните мини и атомното оръжие, трябва да се забрани и оръжието куче. Прочетете примерно за лагеристите бегълци - всеки от тях би предпочел автоматен откос, дори човешки побой, вместо да си има работа с охранителните кучета.Така че стига сте ни навирали тази ваша фалшива егоистична садистка любов и се молете /както правя и аз/ да няма пострадали хора от кучета /а ако започнем да изреждаме пострадалите хора от кучета, включително убитите от домашни любимци, а не само от охранителните кучета, колкото и да сте коравосърдечни към хората, и вие ще се стреснете/.
138
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Преди десетина дни бях почти самотен във форума на статията "В приют, на улицата или смърт", където имаше почти пълна доминация на садистите кучкари. Хайде, тогава ставаше дума за закон, сега става дума за трагичен случай и пак си повтарят отвратителните мнения. А тогава им писах:"По-спокойно господа животнолюбители садисти, поне се опитайте да схаванете какво ви говаря. Макар че, както казваха навремето хамалите, то да е х.й да му го набиеш, ама то ъкъл, не става, а и сте с такава деформирана нагласа /според теорията за безсъзнателното на Марбе-Мюлер-Узнадзе, а не грешния и вреден Фройд/...До 80 Linda - ами аз съм нормален пълноценен човек, нищо не ми липсва, включително обич, но по-важното за мен като христианин е, че обичам и правя добро без да искам нищо насреща...И освен това моето име наистина е Доню Донев, аз никога не съм се крил и анонимничил. И все пак прочетете още веднъж какво ви писах, може пък тоя път поне да усетите за какво става дума /даже и тези, които са скарани с науката и нямат представа какво е кучето/:"ХЕЙ, БЪЛГАРИ!Хей, българи, гледайте какво става! Срещу нас се надигна поредния вой, този път вълчи, защото кучето си е вълк, но така обработен, че да остане с недоразвита психика /а това вече само по себе си е престъпление срещу естествената жива природа/. Но нещата са още по зле - като чета отвратителните човеконенавистнически излияния на т.н. любители на т.н. домашни любимци, оставам с впечатлението, че те в преобладаващата си част са садисти, защото по дефиниция садист е онзи, който получава удоволствие от унижаването и измъчването на други хора. Дори по-зле, някои не се задоволяват само с унижаването и измъчването на хората в интерес на униженото вече естествено създание /вече споменах какво е кучето/, те пледират за физическа разправа с нас в интерес на техните любими изродени животинки!И не само това - гледайте как се роят какви ли не "защитни" организации - в случая за т.н. домашни любимци, но освен това за ***, за гейовете и лесбийките, за престъпниците, за... и какви ли още не. А нормалните работещи творящи българи никой не ги защитатава, те дори нямат право на мнение, те само са длъжни да дават за гореизброените. Значи така, на нас, нормалните българи са ни вменени задълженията, а на тях правата. Е, това е порочно и като всяко порочно нещо /включително дълговата парична система, която се цепи вече по шевовете/ рано или късно ще рухне. Просто който не си изпълнява задълженията /и то христиански!/, няма да има права.А защо тези т.н. природозащитници не се вдигнат против построяването на завод за битови отпадъци, който ще унищожава храната на дребните животни /от червея надолу/, които са 75% от масата на животните и благодарение на тях се крепи екологичното равновесие? Ама не, увлякох се, те явно само на думи са природозащитници, а иначе, както вече казах, според действията и мненията им са си перверзни садисти."
137
0
 
0
 
! Отговори
idea преди 15 години
май тебе са те оправяли по този начин, мойто момче. И ти се е отразило на мозъка, определено. И чакам да ме срещнеш, чедо....
136
0
 
0
 
! Отговори
*** преди 15 години
съгласен на 100%ай ся викайте, че сме ***.
135
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 15 години
Кучето не е виновно,то е животно,неможе да знаеш как ще реагира,виновен е стопанина
134
0
 
0
 
! Отговори
kiko преди 15 години
Всички притежатели на дома6ни кучета да ги пуснат да ядат и правят *** с.екс с всички които нямат.Да се поизчистим малко от *** които маразят животинките,мразят и останалите и маразят и себе си.По добре да наритам някоя устата баба,или някой дадъхан амфетен ***,от колкото да ми казват дали и как да си гледам кучето.
133
0
 
0
 
! Отговори
Доктора преди 15 години
Интересно какво ли ще стане, ако избием не кучетата, а комплексарите. Че то тяхното живот ли е? Направо услуга ще им направим. Подобни стиики, са манна-небесна за комплексарите. развихрят се, развихрят и въображението си, обиждат, нападат, но ... пак си остават комплексари, даже комплеските им се увеличават. Това е положението - с злоба, комплеските растат, а те и преди това са си достатчъно големи и имате нужда от лекарска помощ преди да сте успели да направите нещо, което ще ви отнеме живота за години напред. Отношението към животните е почти 100% тест дали ви трябва лекар, за да не посегнете и на хора. Кой ще е по-опасен за едно дете - кучето или развихрилия се комплексар, който няма да се задоволи с едно ухапване.
132
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пич,не забелязваш ли,че те са съгласни да си избием децата само и само да могат "***" им да да си живуркат.Виж ,че те са като гейовете и лезбийките-имат се за най-важните на света и ние трябва да им се възхищаваме на егоизма,а те да ни се присмиват под предтекста: колко са велики а ние колко сме нисши
131
0
 
0
 
! Отговори
Лора преди 15 години
Е с какво точно ме разочарова?!Аз никого в нищо не се опитвам да убедя, че да претърпявам разочарования, просто мненията са тук са твърде крайни, а истината е някъде посредата.Аз съжителствам с една баба (преподавател в НБУ), която си натири котката преди повече от година, от онзи прекрасен миг милото котенце живее в двора на кооперацията ни, ака и пак там, милата баба и слага храна на стълбището на входа, аз излизайки всеки ден настъпвам размазани навсякъде мазни остатъци от котешка храна, за капак беше извадила милата баба пред вратата на входа един счупен стол и го беше заслала с чердженце да спи котараната на наего!!!А котенцето като е гладно ме погва като се прибирам и като си отворя вратата влиза вкъщи!И сега какво предлагате?Бабата ли да убием или котенцето???Ако живеехме в нормална държава, щях отдавна да съм се обдила в Агенция за защита на животните, бабата да е санкционирана, а котката обезпаразитена и в нов дом, при хора, които ще се грижат за нея!Е да, ама не!
130
0
 
0
 
! Отговори
G.O. преди 15 години
Гледам, гледам и вичко което виждам е , че последните останали къщи, които виждам представляват съборетини, подготвени за нова "модерна" постройка....И не знам кой не чете. Казах, че и аз съм нападана от домашни кучета...и то често, но това не ме кара да се изпулвам със злоба, да слагам всички под общ знаменател...но няма смисъл :)
129
0
 
0
 
! Отговори
asp преди 15 години
Кучетата са от рода хищници и инстинктите им включват нападение убийство и консумация,а техните зъби и нокти представляват оръжие.На оръжие се отговаря с оръжие.
128
0
 
0
 
! Отговори
Guest преди 15 години
Лора ще те разочаровам, аз също харесвам животните особенно малките кученца и котенца, но достатъчно уважавам себеси, семейството си и съседите си за да гледам животно в апартамента си.А специано за G.O., незнам кой идва от село и кой не, щом си мислиш, че дворове има само по селата. Ако се огледаш в по големите градове и София ще видиш доста големи имения с големи дворове. И ти май не четеш какво пиша нормални - споредтеб означава, че не са щастливи - интересна логика?
127
0
 
0
 
! Отговори
b0rislav преди 15 години
до тези които пишат, че детето е дразнило кучето:Абе защо все така излиза, че децата обичат да дразнят ротвайлери, ***-мит и не знам си какви други бул-и, немски овчарки и понякога добермани..както и стафордшир териери...?Може би децата имат вродена неприязън към тези породи точно, защото излиза, че в 95% от случаите кучетата от изброените породи хапят децата...И моля ви всички, които изкарвате кучетата си по улиците - бършете им лай|ната, защото други хора, които нямат нищо общо с вашите любимци стъпват върху тях и това е твърде твърде неприятно.На 36 години съм и до сега не съм видял никога поне един стопанин на куче да се наведе и да вдигне лай|ното от тротоара и да го изхвърли някъде. Не разбирате ли, че сте страхотни егоисти бе? Тротоарите не са ваши. И детските площадки не са за разхождане на кучета. Балканска работа!
126
0
 
0
 
! Отговори
Знайкоооооо преди 15 години
Детето сигурно е скинар.А майка му ходи с камуфлаж,има дълга брада и не се постригва(чеченски терорист),за това милото кученце ги е нападнало
125
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
1.Никога няма да стана в 6 за да си разходя кучето,разхождам я следобед2.Лично съм почиствала стълбището от КОСМИ само космии т.н..няма да продължавам да пиша,защото е напълно безмислено.Вие така или иначе сте предубеден.Има всякакви хора,както всякакви кучета и пак повтарям престанете да поставяте всички под един знаменател.И на мен не ми е много приятно,че на паркинга пред блока има няколко коли,на които им се включва алармата по 4 пъти през нощта,съседите които постоянно се карат,силната музика,постоянното трополене,тийнеджърите-купонджии и т.н..но какво да направя това е да живееш в блок,а и на повечето им липсва култура и завистта е в повечко.Омръзнало ми е от простащини и от злоба..и от глупави аргументи
124
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Такъв тип дискусии, за съжаление, инаги са много крайни в по-голямата си част, а това не е от полза за никого. Имам куче, което гледах три години в апартамент. В продължение на две години всеки ден го водех на обучение, за да се социализира и да можем да живеем с него в градска среда, без да пречим на никого. Винаги съм го водила на повод (за неговата порода - далматин, не се изисква намордник), не защото е агресивен, а за да не смущаваме околните и за да не го прегази някой "добронамерен" или просто разсеян шофьор. Когато почиствах след него (на всяка разходка си носех съответните почистващи средства), минувачите ме гледаха сякаш съм от друга планета. Забравих да отбележа, че сме се разхождали само в градинки, изрично определени за разхождане на кучета. Кучето ми е редовно обезпаразитявано (срещу външни и вътрешни ***) и е далеч по-вероятно аз да хвана бълхи или, опазил ме Бог, тения, отколкото той.Написах всичко това, не за да се възторгнете от мен (умишлено не си пиша името), а за да е ясно, че не е никакъв проблем да се гледа куче в апартамент, ако стопанинът се отнася достатъчно отговорно към отглеждането му. А решението дали някой ще гледа кучето си в апартамент, къща, обор, навес или на полето, си е лично негово и не смятам, че е повод съответния индивид да бъде квалифициран от хора, които са виждали куче само на снимка.Вярвам твърдо, че стопаните на агресивни кучета, които са допуснали ситуация, опасна за хора или други кучета, трябва да бъдат санкционирани строго и в никакъв случай не следва да се подхожда снизходително към тях, защото отглеждането на домашен любимец е много сериозна отговорност.Не мога обаче да разбера хора, които "с кеф" биха прегазили куче с колата си...Мисля си, че на човек, който е способен хладнокръвно да убие живо същество (дишащо, хранещо се и радващо се на живота си, също като самия него), няма да му е трудно да направи същото и с човек, без да му трябват много аргументи.Съжалявам, не прриемам хладнокръвното убийство като решение на какъвто и са е проблем, особено когато не е държавна политика (примерно срещу бездомни кучета и котки), а самоволен акт на самоуправство от страна на никому неизвестен и от никому неовластен индивид.Последното беше специален поздрав за него!