Провал: Галеви изчезнаха безследно, МВР вдига рамене

Двамата напуснали имението си, а качулки ги издирват; спецакцията продължава и в този час
15 окт 2008 17:03, Екип на Dnes.bg
98
Провал: Галеви изчезнаха безследно, МВР вдига рамене
Братя Галеви. Снимка: БГНЕС

П. Г. и А. Х. са в неизвестност.

Това лаконично съобщение разпространи пресцентърът на МВР във връзка с акцията на МВР, ДАНС и прокуратурата в Дупница.

П. Г. е Пламен Галев, а  А. Х. е Ангел Христов - известни още като братя Галеви.

След като са потвърдили явяването си, двамата са напуснали домовете си и до момента са в неизвестност, се казва още в съобщението на МВР.

На въпрос на Dnes.bg какво точно означава "след като са потвърдили явяването си", от МВР отговориха: "Тълкувайте си го както искате".

"На нас така са ни го пратили", допълниха от пресцентъра на ведомството, а на въпроса ни "Кой ви го е пратил", отговорът бе: "Е, сега, кой ни го е пратил...".

"Цитирайте ни така, както сме го написали, и това е", категорично отсякоха от МВР и отказаха да кажат дали това все пак означава, че полицаите са се обадили на братя Галеви и те са казали, че ще ги чакат.

"Предполагаме, че това означава", обобщиха от МВР. 

Впоследствие съобщението на МВР в официалния сайт на институцията бе променено така:

"Във връзка с масираната акция на прокуратурата, НСлС, МВР, ДАНС, Агенция “Митници” и НАП, от компетентен полицейски орган са призовани лицата П.Г. и А.Х., на които по телефона им е било съобщено, че трябва да се явят в ОД МВР – Кюстендил за извършване на процесуално-следствени действия. След като са потвърдили явяването си, двамата са напуснали домовете си и до момента са в неизвестност."

И така, в отсъствието на братя Галеви на домашните им адреси са извършени действия по разследване, като и в този час продължава спецакцията за проверката на автокъщи, офиси и жилища в Дупнишко.

Още по обед беше отцепен пътят към имението на братя Галеви в село Ресилово.

Униформени с качулки не разрешаваха на медиите да снимат акцията, спираха и връщаха всички автомобили.

Разследващите твърдят, че е констатирано наличието на адреси на офиси на търговски дружества, в които не се извършва дейност и които е възможно да служат за прикриването на финансови операции.

Намерени са и луксозни автомобили с неустановени произход, платени акцизи и ДДС.

Близо 15 са автокъщите, които се проверяват в Дупница.

Представители на “Митници” и прокуратурата сравняват дали номерът на шасито и на рамата съответства с вписания в документите на колата.

Проверяват се и сметките на фирмите за платени мита, внесени и продадени коли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
Данчо на 63г. преди 15 години
Пореден сценарий.Ако ще ги гърмят,няма да им се размине.Самите те не са си платили рекета към позитано или да се имитира действие пре европата,което е по вероятно.Нито е първи, нито последен кьорфишек за пред стадото.Повервайте ми.
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
За съжаление просто стъпиха на Божков на интересите за пътностроителната фирмичка, дето щяла да печели концесии за магистрали тая година.
75
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тази новина за пореден път показва че държавата е неизлечимо болна от корупция. Кой ли е предупредил Галеви за акцията....?
74
0
 
0
 
! Отговори
Rambo преди 15 години
S boi ne stava moi.Nujen e "slu4aen policeiski izstrel' v telata im
73
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тези двамата са като феодали, но и това може да се поправи - като ги хванат и им хвърлят един здрав бой в полицията!
72
0
 
0
 
! Отговори
Rambo преди 15 години
A dano da e viarno,4e da pokani6 tvoite zabludeni sygrajdani 47,49,53 i bai Gergi na masa i da im obiasni6 kakva e istinata.Piite po edno i s malko kysmet utre sutrin kato se sybudiat da sa s drugo mislene v sledstvie na tvoite ubejdenia.Iskreno se nadiavam na tova.
71
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
дано външния вид да лъже, защото след като им видя физиономиите на тези двамата - оставам с неприятни впечатления!
70
0
 
0
 
! Отговори
един от всички ощете преди 15 години
не ми се вярва те да са изчезнали,но ако е така щте трябва да се напия и да повярвам че Дупница все още може да се работи и да се гради бизнес без някои да ти казва какво трябва да правиш и как да работиш,за да не пречиш на билзките на въпросните лица без да си имаш проблеми и заплахи е най-малкото което ше получиш.Дано огрее и дупница, та да усетим и ний демокрацията,че сега сме по-зле от комунизма.
69
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
С кокаина на Галеви дано да ти се друсат детсата и внуците ти бе серсемин.
68
0
 
0
 
! Отговори
Rambo преди 15 години
Ei,taka 6te e dami i gospoda.Pro4etete komentara na bai Todor i 6te vi stane iasno,4e naistina si zaslujavame polojenieto v koeto sme.Amin za nas!!!
67
0
 
0
 
! Отговори
todor преди 15 години
Абе нито съм от Дупница нито пък познавам братя Галеви имам бегла информация за тях,но от малкото което знам то е,че се грижат добре за града хората си живеят нормално там и няма безредици!Това,че някви си закони са написани на хартия и някой хора смятат,че тия закони не ги задоволяват и прилагат свои в действие-които действат далеч по добре от законните и хората са щастливи защо тогава да ги наричаме престъпници?Кое престъпват?Престъпват интересите на 20 политика или на 7 милиона българи?Мисля,че те са престъпници само за първите..истинските престъпници които *** държавата са тия чучела които са на власт!Истинските хора като братя Галеви тряа да оправляват БГ!Вижда се,че хората си подържат града и всичко там е окей!Не ме интересува мен лично дали си искарват парите от кокаин или от оръжие интересува ме тва,че наливат пари във града и там няма престъпления няма убийства няма кражби!Гледайте малко Кръстникът и тогава се запитайте всъюност кой в наща държава е престъпника?този който пише законите или този който не ги спазва щото има повече кураж от нас и иска да живее като човек!
66
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Като не слугваш -тояга ,*** явно идваш в София да копаш и не си наясно. Добре не ви пускаше ТАТО у София селяни *** сега и нея я наакахте. Като са толкова велики и кажи да ви сменят името на градо че много ***.Към братиата Илиеви да идат да се скрят.......
65
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Izviniavam se.Otnasia6e se za 47 ,49 i.... 53
64
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
6tom sa iz4eznali,sega 5te vidim kak 6te gi tarsiat i kato se poiaviat 6te vidime dali ne6to 6te im napraviat...ili poliziata 6te e pak s prast v usta....te sa produkt na politizite v tazi darjava..
63
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Bravo priatel za posta ti,no tova ne moje6 da im go nabie6 na tia kato 47,49 i 52 poneje na rataiat kogato mu e podredeno,ustroeno zadovolil pyrvi4nite si instinkti ni6to ne e v systoianie da go nakara da vidi ne6tata ot deistvitelnata strana
62
0
 
0
 
! Отговори
izmi6liotini преди 15 години
mnogo sa sme6ni polizaite....i dezata v dupniza znaiat sas kakvo se zanimavat galevi...te si znaexa o6te predi sedmiza i se iznizaxa...sas vladko stakleto...vsi4ki go znaiat,no tova e na6ata propadnala darjava....
61
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ти приятелю може и да си от град, но аклът ти е в *** явно! И явно имаш необходимост някой да ти "обгрижва" ***! А тези Галеви като ги гледам стават за това - имат опит как да обгрижват като твоя! Към всички, които боготворят тези галеви: вземете като начло малко се ограмотете! научете какво значи "Стокхолмски синдром"! Това понятие е създадео за лабилни нещастници като вас, които мсе нуждаят от овчари, които да карат овце като вас в правата посока! Заради подобни защитници на мутри като вас страната е на този хал! Всяко малко момченце вече иска да стане мутра! Обаче малките момченца не знаят, че мутрите, както и обикновените хора са пионки в голяма игра! Разликата между обикновените хора и мутрите е, че те обикновените хора имат шанса да си искарат пенсията! Мутрата статсистически този шанс го няма: ако не от куршум, ще умре от някоя венерическа болест! Но статистиката е игра за умни и ограмотени хора, а не за ***, на които смисълът на живота им е да си седят в смърдящите нощни клубове, да бройкат проститутките или да смъркат дрога!
60
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ала Капоне го аресуваха за неплатени данъци и умря от сифилис в затвора! тези двамата ги "поканили" по телефона да се явят в полицията! В нормалната правова държава поканата се извършва писмено - установява се по законен ред връчването й! какво значи че са "потвърдили", че ще се явят? Ми те от полизитя направо са им дали сигнал - бяйгайте, че лошо иначе ви се пише! Много "професионални" действия от страна на полицията, браво!
59
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Priatel,niamam namerenie da sluguvam na nikoi .Sluguvam samo na sebe si i moite interesi.Ti ako si s rozovi o4ila tip"Galevski"si e tvoi problem 4ove4e!
58
0
 
0
 
! Отговори
От Нагъзаки с любов преди 15 години
Софарма!?К`ви са тия лаици, дето пишат тука! Чули-недочули, че имало покрай Дупница някво заводче за лекарства, Софарма ли било, На-г..з ми фарма ли е...Завода се казва Актавис и съществува половин век, всеки по-интелигентен българин знае. Ти си слугувай и на Буш ако щеш, ние не слогуваме на никого, А ПОДКРЕПЯМЕ ТЕЗИ, ДЕТО ПОДКРЕПЯТ НАС