Провал: Галеви изчезнаха безследно, МВР вдига рамене

Двамата напуснали имението си, а качулки ги издирват; спецакцията продължава и в този час
15 окт 2008 17:03, Екип на Dnes.bg
98
Провал: Галеви изчезнаха безследно, МВР вдига рамене
Братя Галеви. Снимка: БГНЕС

П. Г. и А. Х. са в неизвестност.

Това лаконично съобщение разпространи пресцентърът на МВР във връзка с акцията на МВР, ДАНС и прокуратурата в Дупница.

П. Г. е Пламен Галев, а  А. Х. е Ангел Христов - известни още като братя Галеви.

След като са потвърдили явяването си, двамата са напуснали домовете си и до момента са в неизвестност, се казва още в съобщението на МВР.

На въпрос на Dnes.bg какво точно означава "след като са потвърдили явяването си", от МВР отговориха: "Тълкувайте си го както искате".

"На нас така са ни го пратили", допълниха от пресцентъра на ведомството, а на въпроса ни "Кой ви го е пратил", отговорът бе: "Е, сега, кой ни го е пратил...".

"Цитирайте ни така, както сме го написали, и това е", категорично отсякоха от МВР и отказаха да кажат дали това все пак означава, че полицаите са се обадили на братя Галеви и те са казали, че ще ги чакат.

"Предполагаме, че това означава", обобщиха от МВР. 

Впоследствие съобщението на МВР в официалния сайт на институцията бе променено така:

"Във връзка с масираната акция на прокуратурата, НСлС, МВР, ДАНС, Агенция “Митници” и НАП, от компетентен полицейски орган са призовани лицата П.Г. и А.Х., на които по телефона им е било съобщено, че трябва да се явят в ОД МВР – Кюстендил за извършване на процесуално-следствени действия. След като са потвърдили явяването си, двамата са напуснали домовете си и до момента са в неизвестност."

И така, в отсъствието на братя Галеви на домашните им адреси са извършени действия по разследване, като и в този час продължава спецакцията за проверката на автокъщи, офиси и жилища в Дупнишко.

Още по обед беше отцепен пътят към имението на братя Галеви в село Ресилово.

Униформени с качулки не разрешаваха на медиите да снимат акцията, спираха и връщаха всички автомобили.

Разследващите твърдят, че е констатирано наличието на адреси на офиси на търговски дружества, в които не се извършва дейност и които е възможно да служат за прикриването на финансови операции.

Намерени са и луксозни автомобили с неустановени произход, платени акцизи и ДДС.

Близо 15 са автокъщите, които се проверяват в Дупница.

Представители на “Митници” и прокуратурата сравняват дали номерът на шасито и на рамата съответства с вписания в документите на колата.

Проверяват се и сметките на фирмите за платени мита, внесени и продадени коли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tiq ako sa napusnali graniza, nqma i da chueme poveche za tqh, trqbva kato METO, da gi tarsime po Braziliq....po dgunglite.
56
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
MBP vdiga ramene-pak zau4eno polojenie pred naroda.MBP KRIE VSI4KITE TEZ PRESTUPNICI V BG,no naroda ve4e e sviknal da vi slu6a glupostite VOENNI MI6KI TAKIVA
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
MBP vdiga ramene-pak zau4eno polojenie pred naroda.MBP KRIE VSI4KITE TEZ PRESTUPNICI V BG,no naroda ve4e e sviknal da vi slu6a glupostite VOENNI MI6KI TAKIVA
54
0
 
0
 
! Отговори
xaxaxaxaxaxaxa преди 15 години
така трябва да е.Нека ги гонят до дупка, па може и да гръмнат.....
53
0
 
0
 
! Отговори
do 52 преди 15 години
Приятелю, слугувай на Станишев и Доган тогава...
52
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Po-sme6ni i zabludeni RATAI ot vas niama.Jalko,4e ima takiva kato vas koito ne mogat da vidiat istinata na peda ot nosa si
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тия двамата са поставени там да пазят нощното производство на Софарма, поне така ми се струва.А за да се радваш, че имаш феодали, трябва да си мръднал...
50
0
 
0
 
! Отговори
независим наблюдател преди 15 години
Казват че П.Г и А.Х. били избягали , след като били призовани !! Ха, ха... как ли не са били призовани . Навярно идеята е била да бъдат ликвидирани при "оказана съпротива и опит за бягство" и по погрешка . Поради това и не са призовавани, а направо е правено претърсване. Що се касае до твърдението, че са били призовани - във филма "Улични крале" главния герой ( в ролята Киану Рийнс) казва следното : "Не е важно какво се е случило в действителност , а е важно какво ние (полицията) кажем, че се е случило ". Същото е и в случая - след като не е успял първоначалвия сценарий - почваме да твърдим,че са били призовани - просто защото тях ги няма, за да го опровергаят . Тия полицаи - наистина ли смятат, че всички са "умни" колкото тях ?
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Споко, 37-я явно е от някое задръстено село на на географията и няма кой да подкара стадото. Явно много го е яд, че в тая скапана държава има градове, където някой се грижи за хората, па ако ще да са бивши мутри
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Абе че ще ги намерят е ясно,какво ще правят слет това с тях после.Имат жена,имат деца,имат бизнес не можеш да се скриеш просто така.Рано или късно ще се появят.
47
0
 
0
 
! Отговори
do N37 преди 15 години
а бе - N37, ти си бил по голям *** от нас. От страни като гледаш е много лесно и всичко е ясно? Да ви е.а в разбирачите...
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и тези ли са от малцинствата?нали те крадат само?
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма страшно,гърците ще ги арестуват :)))))))))))))
44
0
 
0
 
! Отговори
Таня преди 15 години
Само не разбирам кому е нужен този пореден цирк? Нито някой ще пострада, нито някой ще бъде съден, нито нещо се докаже, само се харчат парите на данъкоплатците, т.е. на нас, и се намира храна за журналистите. Предполагам, че никой нормален българин не вярва, че нещо ще им се случи на проверяваните. Нещо много са се сръфали в тази тройна коалиция, та се стигнали да провеждат тази "ювелирна" акция.
43
0
 
0
 
! Отговори
B55 преди 15 години
Тия пичове са страхотни винаги знаят кога да ходят на почивка . Що се отнася до акцията тя е групово одчитане на деиност . Нека да не забравяме че тия пичове са хора на управляващата коалиция .
42
0
 
0
 
! Отговори
B55 преди 15 години
Тия
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
teka moze da se kaze ca sa edni ot 5 mata nai bogati balgari,s kakvo moze da gi pretesniat,kazete..?te sa nomer 1...imat pari da podkupiat i evro parlamenta,z za Dupnica emi da stana krasiva zas6toto te ziveiat tam i si e za tiax...samo za remont na gradskia park sa predvidili 6000000mil.leva...nedosegaemi taka da se kaze.a os6te nes6to s tiax e isceznala i cetata im ot 30 coveka oxrana...xa xa xa
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Скрита картинкааааааааааааааааа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!Къде са мишоците????????????????????
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сред цялата житейска какафонияна този свят объркан и чурук,гъзът е най-удачната хармонияна форма, миризма, на цвят и звук.Но той е и най-нещастен според мене...Мълчи без стон и тегли си каиша.Цял живот го сплескват от седене,но рядко ще го чуеш да въздиша...И ако ежедневно в пек и студнежно го забърсваш с вестник Труд,ти можеш като мъничко дете дори да го научиш да чете.Гъзът ни дефинира пестеливо как би могло да се обоснове,че всяко нещо доста справедливоможе да се раздели на две.Затова, а не от суетане мога туй без трепет да отмина,в жените най харесвам таз черта,деляща им наполовинаНе ме е срам това да изразя,защото даже с риск за свойто егокаквото и да кажа за ще е разтегливо като него.И нека хулят разни индивидиосмивайки със кални струи,че по-добре е дин път да се види,вместо десет пъти да се чуе.О, нека го охулват гадно! Нека!Ще повтарям пак със страст гореща гъзът е кат сърцето на човека,не чувства, той горкият, но усеща...Може би затуй са тъй оскъднишегите ни и нямат вече хъс..Как весело, кажи човек да пръднес тоя тъжен и загрижен ***?И за да остави този стих следанадигам гневен и протестен вот.Гъзът е изход, драги господа!Недейте го превръща и във вход!
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е как няма да изчезнат - то полицията явно има странен подход за задържане - първо звъни и казва на някого, че ще идва да го задържа и........като отиде да го прибира се чуди този що го няма...........е тези от полицията ако са очаквали "братята" да ги чакат с вдигнати ръце.....явно си стоят отстрани и се превиват от смях - ама наистина голям смях.......