Психологията на един труп? Смешно е

Инспектор Ботьо Ботев постави под съмнение редица факти около самоубийството на Ахмед Емин
26 окт 2008 21:34,
46
Психологията на един труп? Смешно е
Самоубийството на Ахмед Емин повдигна много въпроси. Снимка: dps.bg

„Няма право никой от разследващите органи да обявява дали е убийство или самоубийство. Никой в този първичен момент не може да дава такива обяснения. Това значи, че се предрешават нещата“.

Това заяви пред Нова телевизия Ботьо Ботев, инспектор в Столичния инспекторат и бивш началник на отдел “Убийства” при Дирекцията на Националната полиция по повод мистериозната смърт на Ахмед Емин, началник на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган.

Ботев заяви, че има ясна представа колко човека охраняват сараите на Доган. Да се говори, че изстрел не е чут, е смехотворно.

При наличието на толкова хора там – отвън, вътре и т.н., е странно, заяви топполицаят. Според него по принцип в имота на лидера на ДПС е невъзможно дори да се влезе с оръжие, а още по-малко и да се стреля. Ботев се усъмни в часа на смъртта на Ахмед Емин.

Съдебният лекар не е в състояние да определи точния час на настъпването на смъртта. Викан ли е бил човек от „Бърза помощ“, кой лекар отиде там, кой лекар констатира смъртта, попита Ботьо Ботев.

Според Ботев самият случай е хвърлил в стрес както всички присъстващи, така и самите разследващи. Куп глупости се подадоха на обществото, без да се мисли, че и хората разсъждават, заяви още бившият началник на отдел „Убийства“.

Според полицая е невъзможно да се прави портрет на труп. Не знам каква е целта на това, което се пуска в общественото пространство.

Смешно е да се изследва психологията на мъртъв човек. Изследва се, като е жив, а не мъртъв. В този случай би трябвало специалисти да се назначат и да изследват приживе какъв е бил този човек, каза още Ботев.

Бившият началник на отдел „Убийство“ не изключи варианта и за инсценировка на самоубийството.

Какво пречи на определен убиец да стреля от упор? Какво пречи след убийството извършителят да вкара пистолета в ръцете на жертвата с неговите ръце, попита Ботев.

Според него, когато нещата изглеждат като самоубийство, са много по-сложни. Когато първоначалната обстановка говори за самоубийство, тогава професионалистите трябвало да са много прецизни.

В никакъв случай, дори когато е намерено предсмъртно писмо. При тази обстановка би трябвало да се работи непрекъснато поради големия обществения интерес, каза Ботев.

Според него е странно предсмъртно писмо да се пише в тефтерче. Това обаче не било изключение от практиката.

Обикновено човекът, решил да прибегне до този акт, изпада в особено състояние. Обикновено писмата се пишат на подръчни средства там, където се извършва самият акт.

Съдебният лекар започва да прави оглед, а следовател записва. Лекарят е този, който пребърква джобовете и слага в отделни пликове това, което намери, обясни Ботьо Ботев. Според него, за да не се намери писмото, за да не се разчете, аз имам едно обяснение - петък е било, паниката е била невероятна.

Събота и неделя никой не си е направил труда да отвори тези пликове. Това е мое предположение, застрахова се Ботьо Ботев.

Според него предсмъртното писмо би трябвало да се намери още в събота, а не два дни по-късно, когато тялото на Ахмед Емин беше погребано в родното му село Козица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
професионалист! И не отрече,че може да е имало натиск върху разследващите.Като прибавим и паниката-осир...то е пълно и всеобемно!
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А ти номер 3 - защо пишеш на латиница и с главни букви? Надявам се че не си от групата на ненормалниците които редовно пишат с главни букви и осират почти всяка тема в днес.бг...
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
PRIJATELUU BOTJO MAL4I I BIE SAMARA NEMOGE DAGOVORI DIREKTNO ZNAE6 I SI4UVAL ZA STENOGRAMATA OT PARLAMENTARNATA KOMISIJA ZA MAFIOTA PETKOV
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Интервюто беше страхотно...Човека мисли професионално, но и да не си професионалист и се замислиш по обстойно за нещата..със сигурност ще има още съмнения!..И те винаги ще останат!
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ясно е че е убит, а Ботьо Ботев ме впечатли с интелигентността и професионализма си - и зададе такива въпроси по отношение на това "само-убийство" че водещата от НОВА телевизия го гледаше със зяпнала уста.... :-)