БГ "кокалотрошачи" пазят дискотеките в Мадрид

35-годишният Иво и групата му изнудват кръчмари, за да ги охраняват, иначе – счупено ребро или дори куршум в главата, пише "АВС"
26 ное 2008 07:29,
22
БГ "кокалотрошачи" пазят дискотеките в Мадрид
Снимка: БГНЕС

Български кланове държат от пет години монопола по охраната на дискотеките в Мадрид, алармира испанският вестник "АВС".

Изданието припомня как през май 1999 г. скандал с гардовете на известен клуб в центъра е завършил с убит посетител и четирима ранени негови приятели.

Пазачите тогава били от т.нар. банда на иранците и единствената им работа била да контролират дрогата и сигурността в заведението.

Днес иранците са в историята, но изгряват българите и сред тях има един, който заслужава най-голямо внимание, отбелязва изданието.

Това е нашенецът Иво, както е известен в подземния свят в Испания 35-годишният Рафи Вениан.

Става дума за истински наемник на нощта със собствена "армия" от портиери, които слага по вратите на заведенията в Мадрид, пише изданието.

А начинът на действие на въпросния Иво е много прост. Отива при собственика на клуба и му казва:

"Вземаш на работа моя охранител – известен е като "кокалотрошач" или "чупикости". Ако откажеш, внимавай за последствията".

Всеки, който се опита да противоречи, си получава заслуженото – счупено ребро или дори куршум в главата.

Който не вярва, може да попита бодигарда на дискотеката в Пуерта де Иеро. Наскоро той пострада при престрелка в заведението. Извършителите – българи, пише вестникът.

Комисионата, която взима бандата, е 20 на сто върху това, което получава гард на нощ. Т.е. ако всяка вечер се заработват между 90 и 100 евро, колкото е обикновено, 20 евро отиват при мафиотите.

В "бандата на Иво" членували около 100 украинци, румънци и българи.

Полицията ги описва по следния начин: "Те са като огромни горили, които всяват страх и не зачитат ничии права".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Станислав Малчев преди 15 години
Верно викат хората... аз такива здрави нашенци не бях виждал в България пък тук ги виждам.2-ва на 2-ва метра човек.. като го видиш и се насираш.В моя вход тук имаше един такъв ***.. всички съседи ги беше страх. Дори хазайката идва и пита баща ми "Валентин, кога ще се маха този човек, че хората много ги е страх" хаха.. пък той нищо не им прави, но какъв вид има.. а и те испанците са джии.. съвсем нормално да ги е страх.