Вирус омаломощи МВР

Компютрите на Миков, полицаите и граничарите заразени с вируси, тръгнали от СДВР
9 яну 2009 13:54,
100
Вирус омаломощи МВР
Снимка: БГНЕС

"Вирус е заразил част от компютърната система на МВР", съобщи вътрешният министър Михаил Миков.

По думите му най-големи проблеми е имало в сряда по обед, когато се е наложило да спре част от системата.

"Това е затруднило работата на паспортните служби и КАТ", уточни Миков и допълни, че и в чужбина има подобен вирус.

У нас той е тръгнал от СДВР.

"За съжаление обаче този вирус не може да бъде отстранен с обикновена антивирусна програма и затова прочистването на вътрешната система на МВР става бавно - компютър по компютър", уточни министърът.

И шефът Гранична полиция комисар Красимир Петров съобщи, че е имало проблеми в компютърната мрежа, като част от ГКПП-тата са нямали компютърна връзка с централната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
gidcnzhgz преди 13 години
P1nGmQ <a href="kpmisvdalpov/">kpmisvdalpov</a>, [url=guizdjrtbqkn/]guizdjrtbqkn[/url], [link=ljbyrdndreln/]ljbyrdndreln[/link], eyfvwutscnho/
99
0
 
0
 
! Отговори
Филипов преди 15 години
Защото Skype шифрова всичкия трафик и сървъра не може да направи проверка. Познай колко безмозъчни задмониторни устройства ще цъкнат "Open" на файл, изпратен от някой си, без дори и да му погледнат името. Или на нещо като IMG0002.gif.exe след като не се заглеждат по второ разширение. Дори и win май ги крие по подразбиране. Аз си гледам всичко през TC и там подобни номера не вървят. И преименувам всичко. А безмозъчни в оная институция бол. Както и голямо болшинство от потребителите на тази програма. Просто беше време гадостите, които вървят през e-mail и се режат от сървъри и антивирусни програми да почнат да се саморазпращат шифровано през тази програма. И като се добави че може да се инсталира от ограничен потребител без администраторски права или да се пусне от флашка гадостта става пълна.
98
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
що бе ще ми го лижеш ли....
97
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сотй! Г.тзът ти е мой!
96
0
 
0
 
! Отговори
ВИРУСА преди 15 години
*** МИЛИЦИОНЕРИ,КЪДЕ СЕ РОВИТЕ,ЧЕ ХВАЩАТЕ БРАДАТИЯ ВИРУС?НАТЪПКАЛ СЪМ СИ ЦЕЛИЯ КОМП С ВИРУСИ НО НЕ ГИ ОТВАРЯМ И ТОВА СЪМ ГО НАПРАВИЛ ЗАРАДИ *** КАТО ВАС ЗА ДА НЕ СЕ РОВИТЕ БЕЗПРИЧИННО ИЗ ЖИВОТА НА ХОРАТА!НАЛИ ИСКАТЕ ДА ГЛЕДАТЕ ПОРНО?ЗА ТОВА ЛИ ПОЛУЧАВАТЕ ЗАПЛАТИ БЕ НЕКАДЪРНИ ЕНИЧАРИ?
95
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 15 години
93 траверсите много ти се точат.
94
0
 
0
 
! Отговори
007 преди 15 години
ДА ТИ ПРЕПОРЪЧАМ МЕДИК ЗАНИМАВАЩ СЕ С ВЕНЕРИЧЕСКИ БОЛЕСТИ ИЛИ ТИ ТРЕБЕ НАПРАВО ПСИХИЯТЪР, АКО Е ВТОРОТО ВЗЕМИ СЕ ОБАДИ ВЕРНО ЧЕ СИ В ТЕЖЕСТ НЕ САМО НА СЕБЕ СИ НО И НА БЛИЖНИТЕ. НЕ ГИ МЪЧИ ЩА ЗАМОЛЯ, ПЪК И ЩЕ ПРЕСКОЧИМ ЗДРАВНАТА КАСА. ОБЕЩАВАМ!!!!
93
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Калинчо, ***...о ***, пак ли си тук бе мазохис с мазохистите - много поздрави на ***!!!
92
0
 
0
 
! Отговори
ВИРУСА преди 15 години
АМИ КЪДЕ НА МАЙНАТА СИ СЕ РОВЯТ ,ЧЕ ГИ ХВАЩАТ?НАЛИ ТЕ СИ ГИ ПИШАТ САМИ?НЯМА ДА ХОДЯТ ИЗ ПОРНОСАЙТОВЕ,КАКВО ТОЛКОВА!АМАН ОТ ***...........
91
0
 
0
 
! Отговори
007 преди 15 години
Звучиш ми като пренебрегната съпруга или отхвърлена такава. Ако е така моите съболезнования, ако не време е да се преоткриеш.
90
0
 
0
 
! Отговори
FreeBsd преди 15 години
Нед Фев 03, 2008Френската полиция (жандармерия) завърши прехода от IE и Microsoft Office на Firefox и Open Office на своите 70000 компютри.Сега плановете на жандармерията са до 2014 година да се премине от Windows XP на Ubuntu Linux.В процес на преход към Линукс са също и френските Министерство на Образованието и Министерство на Селското Стопанство, а Френската Национална Асамблея вече завърши прехода от Microsoft на Linux.Като обяснение за причините за прехода от Windows на Linux е казано, голямата икономия на финансови средства, по-голяма независимост от търговца на програмно обезпечение (Microsoft Corporation), а също и по-добър контрол на секюрити функциите.Представителите на полицията казват, че миграцията на Линукс ще стане една от най-големите в света.Първите преходи на Линукс са започнали още 2005 година от отделни подразделения на френската жандармерия, едновременно с прехода е преминато и на свободния пакет OpenOffice. По-рано в жандармерията са ползвали 70 000 компютъра под управлението на Windows XP, която сега ще бъде заменена с операционна система Ubuntu Linux, съобщил в интервю пред агенция Франс Прес директора на ИТ департамента на френската полиция Никола Жирар------------------------------------------- ------------------------------------------------ -------------Нашата полиция дали също обмисля подобен ход към сигурността? Или пак има много фирми лапачи и наши хора, които ще ощетим с такъв преход към linux.
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НА 17 ДА ИЗТРИЕМ ВИРУСИТЕ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО
88
0
 
0
 
! Отговори
007 преди 15 години
драги осведомен Muncho, след като си доста напред с информацията, допустимо ли е да изписваш подобни словоизявления, които нскърбяват не само мен, но и вс от системата??? Достигам до извода че си провокатор, целящ дискредитирането на полицията.
87
0
 
0
 
! Отговори
phr3n3tic преди 15 години
За по-незапознатите ще кажа, че в днешно време остана само един начин на заразяване с вируси (освен умишленото кликане на странни файлове). Доста начинаещи потребители, включително почти цялата държавна администрация използва програмата за овирусяване - Internet Explorer. Няма друг начин да се заразите. IE поддържа ActiveX контроли и дава пълен достъп до системата. Достатъчно е да посетите даден адрес за да се заразите. Кракерите напоследък проникват в сайтове на популярни изпълнители и артисти и вкарват експлойти, които са дупки в сигурността на Internet Explorer. Има и друг начин, но от него се възползват еденици - заразяване на Flash файлове. Дори в 9-та версия на AdobeFlash Player намериха експлойт.За да се защити полицията трябва да спре да ползва InternetExplorer и да бъде изтрит Flash palyer. Това е най-сигурната антивирусна!
86
0
 
0
 
! Отговори
Muncho преди 15 години
Господин, 007, нямате ли чувство за хумор? Защо трябва всички да се првим на звезди тук и там. Какво е пол.нет или какво не е знаят хората, които трябва да знаят. Аз също мога да каже, че и идея си нямате каква е мрежата на министерството, какъв HW/SW ползват, кои са администраторите и т.н. Някои знаем, други не. Не е там въпроса. Гледайте по-ведро на нещата.
85
0
 
0
 
! Отговори
007 преди 15 години
драги, неусведомени и заблудени потребители, склонен съм да застана зад мнение 83, и някои други, но във връзка с 84 и редица други, които хабер си нямат и не знаят "Какво точно е пол.нет." по -добре е когато не са информирани/да не казвам че хабер си нямат/, да почерпят информация, да не изглеждат като , лично аз като не разбирам от ел. енергия не поставям инсталации в жилищни сгради. За неподготвените ще кажа че пол.нет. няма връзка с общоприетото кибер пространство, това е нет който се ползва с цел служебна т.е. комуникация между, поделенията на МВР, в този нет не може да влезе случаен абонат на БТК и вс останали доставчици. Та в заключение на лаиците неподготвени ще кажа: Излез отвърти си един бесен шамар и пак влез.
84
0
 
0
 
! Отговори
Muncho преди 15 години
Еее, не се спряха да ходят по разни ххх сайтове. После защо вадят книжки за по 2 месеца и часове чакане по опашки.
83
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нещата са съвсем прости. Никакви вируси. Милиционерската техника не приема такива. Просто трик да не организират по нета разни самодейни мероприятия като миналия месец.
82
0
 
0
 
! Отговори
kalin преди 15 години
Верно ми се догажда от тази песен.То станислав трифанов друго и не може да ти докара.Само физиологични реакции..пък за клипа да не споменавам....
81
0
 
0
 
! Отговори
Гордия пенсионер преди 15 години
Ето сега аз предлагам на вашето внимание песента на моя идол (в някои неща) Слави Трифинов, изразяваща рисковете на тази изключително отговорна професия, защото много хора гледат само красивата страна, но никой не се сеща за негативите. Клипът много разчувства и е един от най-качествените бг клипове до този момент.Ето текста:"Той не беше по-различен, беше като насимаше си име и живот.Нито дявол, нито ангел, беше като насмалко по-добър, отколкото по-лош.Той се смееше с нас, пиеше с нас.Той живееше с нас и вместо нас.А в една студена вечер тръгна вместо нас, влезе сам в мрака и остана сам.Припев: Казаха, че бил герой, че била съдбата такава.Казаха , че бил герой, в онзи миг.Казаха, че бил герой, ала друго той би ми казал:"Я млъкни... Какъв герой? Аз съм ченге-едно ченге!"Беше той един от нас никога на гласне говореше за слава и за чест.Но когато се наложи тръгна вместо наси едно ченге така липсва днес.Припев: (х2)Едно ченге , едно ченге, едно ченге."