Качулка без прорези за дишане уморила Куцаров

Аутопсията на 29-годишния мъж показала, че причината за смъртта му е задушаване
27 яну 2009 10:43,
136
Качулка без прорези за дишане уморила Куцаров
Качулка за поредния арестант. Снимка: Булфото

Аутопсията на 29-годишния Пламен Куцаров показала, че причината за смъртта му е задушаване.

Арестантът бил с качулка без прорези за очите и устата и не е имал достъп на кислород.

"Такава е тактиката на конвоиране на задържани лица на ГДБОП. В тази служба продължават да работят по онзи тертип от милиционерските години. Това е абсолютно незаконно, нито един нормативен акт в МВР не допуска такова нещо“, твърди адвокатът на близките му Тодор Апостолов.

Юристът съобщи още, че Куцаров е починал в полицейския автомобил на път за ГДБОП.

Полицаите усетили, че мъжът не диша, и обърнали колата към "Пирогов", където лекарите само констатирали смъртта му.

Пламен Куцаров беше задържан на 22 януари заради съмнения за участие в банда за отвличания.

Според антимафиоти той е бил човекът, който е контактувал с близките на жертвите и е уговарял откупите.

Часове след ареста му в столичния квартал „Люлин“ беше разстрелян Йордан Цонков – Джиджи, за когото се твърди, че е бил тарторът на бандата.

Сега антимафиотите проверяват дали двамата са били участници в престъпната група, замесена в отвличането на бившия президент на футболен клуб „Литекс” Ангел Бончев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
0
 
! Отговори
Radoslav преди 15 години
Bih kazal slednoto.Vseki 4ovek ima prava i tezi prava se nari4at :4ove6ki prava .Gospoda policai nedeite da li6avate tezi prava na xorate.Nese samozabraviaite kogato ste na slujba.Tamli ste nai veliki ?Nezavisimo edin 4ovek dali e kriminalno proiaven ili ne tio ima prava.Poznavax Paco i negovite bratia .Kategori4no toi ne zaslujava6e da go zastigne tazi sadba.
134
0
 
0
 
! Отговори
От един още по-незна преди 15 години
Значи щом е арестуван, значи е мурша, така ли? Ами то тогавяа и Левски е ***, щото са го арестували! Абе що не си е***ш ****йката!
133
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 15 години
На господата полицаи, които си избиват комлпексите ще им кажа, че са позор за държавата, че не заслужават да носят пагони, не заслужават да дишат, защото зардаи такива *** държавата ни е на този хал. Другари полицаи, аз съм дете на полицаИ и с много ми наблюдения и контакти с Ваши колеги, много врероятно и с Вас, смея да твърдя, че на 10 -има полицаи ЕДИН е истински човек - всички други сте ***. Това е много жалко, защото децата ни растат не в европейска държава, а в престъпна тоалетна. Лично съм ставал свидетел как се шляеха полицаи пред х-л 'Радисън', от казино "Лондон" изле Васил Божков и двамата униформени си изпросиха /буквално!/ 100 лв.... Не знам дали има смисъл да го коментирам това.Опитвам се да съм безпристрастен, въпреки че Пламен Куцаров ми беше много близък приятел. Факт е, че задържан човек е умрял в полицеиски ръце, почти сигурно е, че е умрял ОТ полицеиски ръце, защото е обществена тайна, че полицаите са обвързани с престъпниците, обществена тайна е, че пазят травестите на "Македония" и т.н и т.н. Живеем в държава на абсурдите. Като човек, който познаваше Пацо от 7-8 години искам да кажа, че той беше истински и стойностен човек. Човек, който си изкарваше прехраната с пот на челото и нямаше нищо общо с престъпления. Човек, с много чисто и добро сърце, който никога не е строрил нищо лошо на никой! За жалост улиците ни са пълни с ***, а свестен и стийнсиотен човек като Пацо стана ЖЕРТВА на скапаната ни държава. Призовавам хората, които не го познават, хората, които мислят трезво и разумно, да спрат да говорят лоши неща за него, защото, дами и господа, всеки нормално разсъждаващ човек осъзнава в каква държава живеем. Не говорете така за него - той не го заслужавше, не заслужаваше и да умре в разцвета на силите си
132
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Когато поради полицейска немарливост НАСИЛСТВЕНО почине важен свидетел на обвинението, без чиито показания не може да се повдигне законно прокурорско обвинение...Кой от ведомството носи пряка лична отговорност, кой от преките му шефове я споделя по закона за МВР и от кой по-висшестоящите от тях в йерархията на ведомството им следва да си е подал вече оставката с мотиви че няма професионални и лични качества да се справи с текущите си служебни задължения?
131
0
 
0
 
! Отговори
от бивш полицай преди 15 години
няма да крия ,че съм бил в милицията и в полицията,дори ив следствието,но след всичко прочетето изпитвам срам и всъщото време задовволоство ,че не съм там вече. коментарите на всички говорят вече народа не е яде доматитес коловите и ясно е че тук става за едно предваритеелно обмислено убийство,извършено по особено мъчителен начин зажертвата от длъжносттно лице,по време на изпърнение наслужбата му чл. 116 от НК е състава, е това е все още хипотезано ако се следи случая друго не би могло да бъде.,просто всичкифакти сочат това и всичко останалое тинтири -минтири. а що не чух да са в ареста тия юнаци ,дет са срам и позорза пагона и униформата.
130
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да помислим малко: стандартните качулки, ползвани от МВР-органите, са плетени - тоест, материята пропуска достатъчно количество въздух поне колкото да не пукнеш. За да се стигне до задушаване с летален край, трябва да се прибави още някакво въздействие - не твърдя нищо, ама ако през качулката устата и носа на задържания бъдат покрити с ръка, задушаването е гарантирано, а няма да останат и следи - заради качулката. Правете си изводите. Джокер - качулката сама по себе си далеч не е достатъчна да предизвика смъртоносно задушаване.
129
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма подстрекатели в този форум, има хора които на черното - казват бяло. Да - полицията уби този човек!
128
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
:) по тия форуи е пълно с подстрекатели, безхаберници и хора без работа. С годините ви се примиха мозъците на повечето от вас до такава степен, че се възхищавате на престъпници и едва ли не тайничко се надявате да имате техния, макар и кратък живот. Полицията навсякъде бие, и на 14ти малко ви би. Събрали се 100 човека на кръст футболни хулигани, без работа и айде да има интрига. Какво очаквате бе овце, да седят и да ви гледат, отидете в чужбина и правете там зулуми да ви видим, тарикати, и при това на дребно!
127
0
 
0
 
! Отговори
Минувач преди 15 години
Бил е с белезници и качулка. Пътувал е седнал и вероятно някой от полицаите е натискал надолу главата му. Не са останали следи. В това положение човек се задушава. Не е виновна качулката. Това се знае от полицаите.
126
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Abe ne vi li pisna jurnaljata da vi lujat?>!
125
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да не би да е била найлонова качулка ?!
124
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
posle se 4udite za6to policaite sa darjat gadno s vas.ami poglednete kakvo ste pisali do sega vsi4ki.6te prodaljava da badete ma4kani.OBE6TAVAM
123
0
 
0
 
! Отговори
ICE T преди 15 години
mrysni pomiqri ste policaite i tova e cqlata istina!! mnogo dobre go kazaha, che pazite prostitutki, dilyri i prochie bokluci!! i ste i nahalni i otvoreni pri tova, ama kato svalite uniformata i ostanete sami ste po-golemi mishki i ot sam taxidjiq!!
122
0
 
0
 
! Отговори
cyphoner преди 15 години
Това е трагедията на народа ни-от нашите данъци получават заплати,а после бият народа.Вие сте *** бре животни!!!Вие не сте част от народа,а неговите ПАЛАЧИ и УБИЙЦИ!!!
121
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Събирам журналистически бисери. Моля, помогнете и вие! - Качулка без прорези за дишане уморила Куцаров - Куцаров почина в полицейска кола, след като е бил подложен на детектор на лъжата; - Починалият след тест с полиграф в полицията Пламен Куцаров ...; - Смърт в патрулка. Куцаров издъхнал с глава на коленете; - Арестантът Куцаров умрял от стрес; - Смъртта на Куцаров е констатирана в болничното заведение; - Най-вероятната причина за смъртта на 29-годишния арестант Пламен Куцаров е задушаване от полицейска качулка; - Детекторът на лъжата причини смъртм - Мистериозната смърт на Пламен Куцаров в автомобил за задържане; - По предварителни данни Куцаров е починал от естествена смърт............................................. .................................................. ... а всъщност вярното заглавие е "Полицаи убиха задържан"
120
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПРЕДСТАВЯМ СИ В КАКВИ МЪКИ Е УМРЯЛ ТОЗИ ЧОВЕК.................А ЧЕНГЕТАТА НИЩО НЕ ЗНАЯТ............................
119
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Da mre ve! pove4ko takiva zlopolupki da ima iskam
118
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Навсякъде по света полицията бие в определени случаи, не е там въпросът. ***, като се разкарваха с брадви, що не ги бихте, а?
117
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нали на всички нормални хора ни ясно, че качулката сама не може да умори човек? Психопатите - полицаи убиха човек!
116
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ама кво говориш бе ненормалник!!!Каква подкрепа за еничарите видя ли как "подкрепиха" хората на 14.01, който е с тях все едно е с мафията. По-добре Дявола да подкрепим отколкото тях!