Условна присъда за пияни гамени, пребили студент заради походката му

На 14 декември Николай Василев бе откаран в кома в болница
13 фев 2009 17:10,
213
Условна присъда за пияни гамени, пребили студент заради походката му
Биячите Даниел Димов (вдясно) и Ивайло Колев. Снимка:Булфото

Условни присъди от 3 години затвор с 5 години изпитателен срок получиха днес Ивайло Колев (18 г.) и Даниел Димов (19 г.).

В ранните часове на 14 декември 2008 г. двамата пребиха Николай Василев, студент II курс по информатика в Хелзинки.

Днес Варненският окръжен съд разгледа делото в условията на съкратено съдебно следствие.

Освен условните присъди, магистратите определиха двамата нападатели да заплатят солидарно 35 хиляди лева кръвнина на младежа.

Нападението на студента бе извършено близо до сградата на общината във Варна.

Преди инцидента Димов отишъл на гости на Колев, където пили бира. След това двамата отишли на дискотека.

Там Димов изпил 600 г водка с няколко бири, а Колев – 300 г водка с бира.

Тръгнали си от дискотеката около 5 часа сутринта на 14 декември.

Близо до сградата на общината видели Василев, който се прибирал у дома си, след като на 13 декември кацнал на летището в София от Финландия.

Двамата не харесали походката на студента, настигнали го и му нанесли жесток побой.
После му взели кредитните карти и мобилния телефон и го оставили на пътя.

Василев бе откаран в кома в болницата. От медицинската експертиза по делото става ясно, че момчето е било със счупен череп и кръвоизлив в мозъка.

Днес пред съда адвокатът му обясни, че студентът не е в страната и вероятно ще прекъсне обучението си, тъй като все още има отворена дупка на черепа и му предстоят операции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Kak taka samo 35hiliadi?STom e u4il informatika zna4i e dobyr student. sled 3 godini steshe da pe4eli po 50-60 hilaidi evro na godina.Kak 35 hiliadi vryzvat zagubite koito mu pri4iniha tezi dvamata. alo sudiataaa, stegni se be!
131
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Понеже съм завършил право на ЕС в Западна Европа, да ви обясня какво значи предпазна клауза в областта на правосъдието. Това значи български присъди и по граждански дела да не се признават автоматично от всички останали 26 членки на ЕС. С думи прости - ако някой англичанин отново ви пребие, или някой пакистанец с френски паспорт изнасили приятелката ви, или немска фирма измами българска, решението на българския съд да е НЕВАЛИДНО за всички 26 страни, т.е. всички 26 да са срещу нас и всеки да си прибере поданика, все едно че не е съден в България. България НЯМА ДА ИМА ПРАВО да задържи когото и да е по простата причина, че той няма да бъде осъден за нито една от 26-те страни и всяко негово задържане в България повече от 24 часа (еднократно) ще е престъпление срещу ЕС, за което ще плащаме по 200.000 евро глоба. От бюджета!!!
130
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Празни глави.. то си личи по погледа. Все едно магаре ме гледа. Пие и бие.. и после си отива и никой не го помни. ***!!!!
129
0
 
0
 
! Отговори
чепа преди 15 години
Доказаха за сетен път,че по- големи *** от съдиите в Б-ия няма!Ето защо никой не търси правораздавателните им решения,а си решава проблема сам!Не е законно,но е справедливо!
128
0
 
0
 
! Отговори
dj преди 15 години
Как ше коментирате уважеми "родолюбци" има ли нещо общо с присъдата на Майкъл Шийлдс, а?
127
0
 
0
 
! Отговори
глашатая преди 15 години
До всички граждани и гости на град Варна,а също и до съдиите.Запомнете лицата на тези божи кравички,ако ги срещнете късно вечер по улицата се наведете или започнете да пълзите иначе не отговаряме за вас.Може да изятете як пердах.Завещите си ипарите не се тревожете те ще ви ги приберат за да не бъдете ограбен докато сте в безпомощно състояние.Надругия ден вещите ще ви бъдат върнатиа ако са благосклонни може и да ви се извинят.
126
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
zna4i gledam gi tarikat pi6lemeta sa no ako 4etat sega molq da mi pi6at zada slojim bas 4e 6te gi sma4kam sam i dvamata za pod dve minuti
125
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз пък ти предлагам възможност да вникнеш в заглавията на о.лигофренските сайтове, които търсят само сензацията. Като са задържали наркопласьора, полицаите дали са си свършили работата? Като са задължали БИВШИЯТ ПОЛИЦАЙ, действащите дали са си свършили работата. Само, че на такива като теб мед им капе като прочетат някъде, че отново полицай е сгафил. Да, ама не е полицай. И онзи Куцаров интитуциите казаха, че е бандит участвал в отвличане. А тези двамата, като полицаите са ги задържали и са събрали всички доказателства, дали са си свършили работата. Само, че вие искате смърт за тях, щото били бандити. Ами те и тези, умрелите, мир на праха им, също са бандити бе. Жалко, че така е станало, ама един път искате смърт, друг път полицаите са виновни. Или трябва да сте против всичко и всички. Ами съдът, като е приложил закона и е осъдил двама бандити дали си е свършил работата? Ако имаше смъртно наказание и бяха ги осъдили на смърт щяхте да кажете, че чак толкова не е необходимо. Когато имаше смъртно наказание, тогава ревяхте че живеем в тоталитарна и диктаторска държава. ПРАВИ СА ХОРАТА, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ОСТАНА НЕКАЧЕСТВЕН МАТЕРИАЛ! КАТО ЧЕТА КАКВИ ГЛУПОСТИ СА НАПИСАНИ. ЛЕКА ВЕЧЕР!
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
П....ци благодарете се ,че не сте Майкъл и Дейвид иначе щяхте да ядете мазната опашка.Значи има случаи , в които е по добре да си българин.Браво на съдиите трябва да сме по благосклонни към нашите престъпници.
123
0
 
0
 
! Отговори
европчо преди 15 години
Пожелавам му на този който даде тази присъда ,да му се случи същото.За да може да разбере родителите на пребитото момче.Европа за такива присъди ли ви каза браво.Гадно ми е че живея в тази държава...пребиват те и им слагат условна присъда.Ако беше вашето дете така ли щяхте да отсъдите.Всъщност те сигурно са ваши деца....тези биячите.
122
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Samo taka ....Vendetta ide...dano da se nameri nakoi da gi pootupa...kade u4at mladejite ako vaob6te u4at nqkade.....4e da im spretnem edin hibav boi...az sam ZA
121
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 15 години
За какво правосъдие говорим.В България никога не е имало правосъдие.Тези двамата трябваше да влезнат в затвора и да станат куч_а на някой който ще ги бие и ч_ка всеки ден,само така ще си получат заслуженото.Призовавам приятелите на това момче да ОТМЪСТЯТ на тези *** по най-жестокия начин.А тези двама *** да се крият затощо ВЕНДЕТАТА идва.
120
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Abe kak taka tezi piqni bokluci po ulicata, vse na takiva student4eta popadat deto i muha ne mogat da ubiqt .A 6to se otnasq do pohodka onq kostiumar4eto kato go gledam si pla4e za boi s tazi pohodka na svetoven 6ampion,pak na drugiq mai 4ift topki 6te mu otivat vmesto marteni4ki
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
Евалла *** пияни,големи връзки изкарахте.Съдебни заседатели с челен сблъсък ли бяхте заплашени или гушнахте мангизите.Европейската комисия тази ли присъда чете ,че смекчи тона за България.
118
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дано пребият тези детето на съдията, дал тази смешна присъда и да видим каква ще е присъдата им???
117
0
 
0
 
! Отговори
гневен преди 15 години
Правораздаването в голямата си част в България представлява един стопроцентов ***!
116
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
няма лошо ,обаче май ще вземат да се позамислят тия магистратчета,оня ден поступаха съъдийка от видин ,днессъбирач на пари от софия,отре ще е прокурор(е от нейдедпугде,май им писна на сиромасите и взеха провосъдието в свои ръце
115
0
 
0
 
! Отговори
Comment преди 15 години
Според мен съдиите са по-виновни от побойниците! Би следвало да бъдат Линчувани такива съдии!
114
0
 
0
 
! Отговори
rowena преди 15 години
Първична мъжка завист!Тяхните ***-подобни походки не могат да се равнят с неговата която видно е манекенска. Единствено за това стройно ,интелигентно момче може неистово да ги подразни без дори да го познават. Те са едни изпаднали пияници отгоре на всичко!
113
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
аз ли криво ,четох или грешно е написано,не радбрах , но тук се касае май за грабеж,дали има сговор кой да ти каже,придружен ссредна телесна пховреда, а може би иопит за убийство . Тук милицията явно си е свъпшила работата , щов се е стигнало до присъда , но честно казано за първи път чувам за условнаприсъда по тоя член, може има нова практика,или вече това сие нормално ,да напрнавиш трапанация на човек,да му вземеш вешите ,е тия ше се стреснат яко , превенцията,другия път може и да му резнат гърлото на жертвите си