17-годишен келеш без книжка спретна мелето в Дружба, карал със 150

Тийнейджър е бил във Fiat-а, взел колата от сестра си
6 мар 2009 12:12,
326
17-годишен келеш без книжка спретна мелето в Дружба, карал със 150
Това е останало от Fiat-а, шофиран от 17-годишния тийнейждър. Снимка: БГНЕС

Катастрофата

Тежката катастрофа, станала тази сутрин на бул. “Цветан Лазаров” в квартал „Дружба“, е предизвикана от 17-годишен тийнейджър, съобщиха от МВР.

Момчето, което няма книжка, взело колата (Fiat Bravo) на 20-годишната си сестра, без да й казва. 

Тийнейджърът, с когото е имало още двама негови съученици, е карал със 150 километра в час, влязъл в насрещното движение, ударил се в такси и след това – в BMW.

Двамата му спътници са избягали от мястото на инцидента.

Общо осем души са ранени вследствие на катастрофата, сред тях – и шофьорът на Fiat-а.

Петима са откарани в „Пирогов“, трима – в Окръжна болница.

Те са с различни наранявания, но няма опасност за живота им.

Няколко от ранените са освободени за домашно лечение. 

Жена на 22 години е с охлузвания по челото, превързана е и се е прибрала вкъщи. 

Мъж на 62 години е с контузия на гръдния кош, той също е освободен за домашно лечение. 

35-годишен шофьор на единия от автомобилите е със сътресение на мозъка, но се е подписал, че отказва лечение в болницата.

Инцидентът стана само ден след като депутатите обсъдиха новия Закон за движение по пътищата

Той гласи, че младите шофьори няма да могат да карат по-мощни коли, на тях им се забранява да управляват возила, които имат двигател с вътрешно горене с работен обем над 1600 куб. см.

Всички шофьори с до 2 години стаж зад волана няма да имат право да качват в автомобила повече от едно непълнолетно лице.

Промените обаче очевидно няма да помогнат в случаи като днешния. 
 

Катастрофата 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
0
 
1
 
! Отговори
Адвоката преди 15 години
Тези които са си тръгнали от болницата са много прости ! Сега няма да осъдят този малък лай*ар понеже няма 18 и ще му наложат административна мярка 'пробация' т.е. НИЩО ! Както и нищо на сестра му - дала ключовете , нали я гледах по TV-то някакво изрусено kypвe от Дружба . Затова се стои в болницата до последно и постоянно ревеш - имам болки в главата , не мога да спя, виждам размазано и т.н. Всичко се пише в епикризата ! Завеждаш едно гражданско дело после за 20 000 - 10 за теб и 10 за колата, ти за нанесени морални психични, пост травматични и всякакви проблеми и т.н. Да видиш техните как ще плащат понеже и застрахователните компаний ще заведът регресивен иск към притежателя на колата . Цял живот ще има да плащат заради този *** който се усмихва пред камерата нежно - малко софийско гeйчe ! Българина не го ли стреснеш с пари - никога не се променя, само бъркането в джоба го събаря и то сериозно , щото като гледах майката на момчето живи да ги оплачеш цървулани отвсякъде..
265
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
хахаха благодарение на администратора се хигиенизираха коментарите, предполагам че коментаторите с вулгарните мнения имат и едно маааалко БАН-че - 2-3 години
264
0
 
1
 
! Отговори
Георги преди 15 години
Ей това "***" супер много ми хареса. Евала.Странно ми е само за какво се използват тези камери за които толкова милиони се дават.... ноооо........
263
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
adi stiga s tiq selqni e,vie sofiqncite kvi ste? selqnite ta selqnite?te li sa vinovni za vsi4ko nemoga da razbera,ako ni nqma nas selqnite int mi e kogo 6e trugnete da pluete po razni forumi...GOLEMITE GRAJDANI....xaxaxaxa
262
0
 
1
 
! Отговори
inna преди 15 години
vjarno che e sgreshil,sam go osaznava,vse oshte ne-nepalno,no da se vnimava s nego,detskata psihika e silno ranima i pribjagvat do krajnosti,otgovornosta ja osaznavat mnogo po-kasno
261
0
 
1
 
! Отговори
Саво преди 15 години
Естествено, че е ***. Не зная, защо изобщо изказвате коментари, по адрес на писателя. Не *** - ла*но ......
260
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Осем души бяха ранени при тежка катастрофа на булевард "Цветан Лазаров" в столичния ж.к. Дружба 2, съобщиха от пресцентъра на МВР.Инцидентът е станал в участъка на булеварда непосредствено до хипермаркет "Кауфланд". Сигналът е подаден в полицията минути след 10 часа. По първоначални данни лек автомобил Фиат Брава навлиза в насрещното движение и се удря в такси и БМВ. В потрошените автомобили е имало затиснати хора. Двете коли - фиатът и таксито "Деу Матиз", са напълно смачкани. Третата кола - БМВ-то, също е ударена отпред и отзад.Пристигналият на мястото на катастрофата екип на Пътна полиция установил, че фиатът е управляван от 17-годишен ученик, който е неправоспособен шофьор. Той също е сред пострадалите. Колата е собственост на 20-годишна жена, която живее в кв. Дружба. По данни до момента, в автомобила пътували двама съученици на шофьора, които избягали.Петима от пострадалите бяха откарани в Института за спешна медицинска помощ Пирогов, а трима в Окръжна болница. Всички са с различни наранявания, без опасност за живота. От "Пирогов" съобщиха, че двама от ранените са освободени. Пътничката в един от катастрофиралите автомобили - П.И. на 22 години, която е с множество охлузвания по челото, е превързана и освободена за домашно лечение. К.М. на 62 години е с контузия на гръдния кош, са установили дежурните хирурзи и също са го пуснали вкъщи. Трети - водачът на един от автомобилите И.К. на 35 години, е със сътресение на мозъка, но се е подписал, че отказва лечение в болницата
259
0
 
1
 
! Отговори
az преди 15 години
hahahhha... predlagam da prenapishete statiqta.. :)))))))))))))
258
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
tozi kele6 triabva da bade donatro6en v bolnicata ot niakoi rodnina na postradalite,samo qk boi opravia ne6tata v bg.samo tapaci rastat v taia balgaria brei...
257
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
kakvo ima da se komentira tuk - shtom ne e karal kurs i e bez knijka, a na vsichko otgore se dviji i s visoka skorost, sledovatelno e vinoven.
256
0
 
1
 
! Отговори
baba pena преди 15 години
За катострофата..Кофти,много гадна..но за новите шофьори дето можели да купуват до 1.6 двигатели..тоз фиат му давам максимум1.4,не е важно толкова..или можеш да караш или не можеш..или имаш мозък или нямаш..
255
0
 
1
 
! Отговори
Slayer преди 15 години
Ей, *** наще депутати много ***, бееее. Вместо да ограничат младите шофьори в мощност на колите, те приели, *** ограничаване в мощността. *** нали има примерно Хонди 1600 кубика - 160 коня. Е *** ***
254
0
 
1
 
! Отговори
Psixiatar ot 4-km преди 15 години
Agresiqta e psixi4no rastroisvo koeto trqbva da se lekuva zatova 6te otpusna bonus na agresivnite i 6te im predloga bezplatno le4enie v 4-ti kilometar.
253
0
 
1
 
! Отговори
az преди 15 години
"obiditi" hahaha.. :) lele..e iztriha go, kakvo da napravq, kysmetliq sym. utre puskam toto..
252
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
жалко , тъпия *** трябваше да е понатрошен повечко , да прекара година-две в ортопедията за да има време да помисли малко..... и разбирасе след като се възтанови да обещети всички с матерялни и нематерялни щети.... с работа на стоеж цяло лято...
251
0
 
1
 
! Отговори
Владо преди 15 години
За обидата си прав, обаче за вината няма съмнение - щом се е качил да кара кола без книжка е виновен, независимо от обстоятелствата при катастрофата. Същото е, ако се качиш пиян - може друг да е виновен, примерно да ти отнеме предимството и т.н., но факта, че се пил автоматично прави итеб виновен.
250
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
а ти номер 253 ? И дали писачът на статията ще се осмели на живо да сипе обиди ако види младежа и приятелите му.
249
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Голям герой, няма що! Добре, че няма убити! Ама ако съм на баща му, такъв бой ще му тегля... И за какъв се мисли? За новият Шумахер? И после защо има 1000 убити по пътищата? Ами защото всички като седнем зад волана и се мислим за богове! Хора, те правилата за движение и ограниченията в скоростта не са измислени за да ви пречат, а за да ви помагат, след като сами не си знаете възможностите. То ако беше толкова лесно всички щяхме да сме пилоти от F1! Ама дори и великите пилоти извън пистата спазват правилата! Защото отиването до работа не е рали и не трябва да бъде! Колата е средство за придвижване, а не начин да се покажеш колко си велик! Та моето предложение е, преди да дават книжки на куцо и сакато да подложат кандидат-шофьорите на психо тест, ама сериозен. Защото възрастта не винаги е от значение, познавам и 40 годишни, които карат като идеоти.
248
0
 
1
 
! Отговори
TERMINATOR-VARNA преди 15 години
Parvo ne mi govori na be!Vtoro mnogo dobre znam za kakvo stava na vapros,prosto na po dolnite komentari ima6e izkazvaniq na sofiski tarikat4eta,taka 4e koito trqbva me e razbral!!!
247
0
 
1
 
! Отговори
х преди 15 години
вие сте интриганти -д.бг ... вероятно умишлено променяте номерата на коментарите