17-годишен келеш без книжка спретна мелето в Дружба, карал със 150

Тийнейджър е бил във Fiat-а, взел колата от сестра си
6 мар 2009 12:12,
326
17-годишен келеш без книжка спретна мелето в Дружба, карал със 150
Това е останало от Fiat-а, шофиран от 17-годишния тийнейждър. Снимка: БГНЕС

Катастрофата

Тежката катастрофа, станала тази сутрин на бул. “Цветан Лазаров” в квартал „Дружба“, е предизвикана от 17-годишен тийнейджър, съобщиха от МВР.

Момчето, което няма книжка, взело колата (Fiat Bravo) на 20-годишната си сестра, без да й казва. 

Тийнейджърът, с когото е имало още двама негови съученици, е карал със 150 километра в час, влязъл в насрещното движение, ударил се в такси и след това – в BMW.

Двамата му спътници са избягали от мястото на инцидента.

Общо осем души са ранени вследствие на катастрофата, сред тях – и шофьорът на Fiat-а.

Петима са откарани в „Пирогов“, трима – в Окръжна болница.

Те са с различни наранявания, но няма опасност за живота им.

Няколко от ранените са освободени за домашно лечение. 

Жена на 22 години е с охлузвания по челото, превързана е и се е прибрала вкъщи. 

Мъж на 62 години е с контузия на гръдния кош, той също е освободен за домашно лечение. 

35-годишен шофьор на единия от автомобилите е със сътресение на мозъка, но се е подписал, че отказва лечение в болницата.

Инцидентът стана само ден след като депутатите обсъдиха новия Закон за движение по пътищата

Той гласи, че младите шофьори няма да могат да карат по-мощни коли, на тях им се забранява да управляват возила, които имат двигател с вътрешно горене с работен обем над 1600 куб. см.

Всички шофьори с до 2 години стаж зад волана няма да имат право да качват в автомобила повече от едно непълнолетно лице.

Промените обаче очевидно няма да помогнат в случаи като днешния. 
 

Катастрофата 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


326
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
1
 
! Отговори
az преди 15 години
244 kyrtish mivki :)))Az pyk mislq, che Stanishev e vinoven. Utre sym na prostest."Skrii na baba si lichnata karta, spasi Bulgaria!"
245
0
 
1
 
! Отговори
205 преди 15 години
Ти пък кво мори си бе. Тук става въпрос за съвсем друго ,самоуверени хлапета има навсякъде. Още по-вече зле възпитани. Дано всички се оправят.
244
0
 
1
 
! Отговори
TERMINATOR-VARNA преди 15 години
NAISTINA JALKO 4E PO PATI6TATA STAVAT TAKIVA NE6TA,NEZAVISIMO KADE,A NA SOFIQNCI ISKAM DA KAJA SAMO EDNO- "VSI4KO DALE4E OT MORETO E DALBOKA PROVINCIQ"(XEMINGUEI)
243
0
 
1
 
! Отговори
макавели преди 15 години
Кво друго да стане кат 20% са непълнолетни без книжки 20%са пълнолетни но и те нямат книжки 20%са жени а останалите са от села с по 1-на главна улица .
242
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Братята Пламен и Йордан Стояно-ви, по-известни като Ждрольовците или Дамбовците, са придобили близо 10 000 дка в Софийското равно поле, около и в самия металургичен комбинат "Кремиковци". Стоянови са собственици и на ключовата железопътна гара "Руднична" край Сеславци, както и на трафопост към нея. Те държат 4-етажна административна сграда на открития рудник с площ 32 дка и завода за обогатяване на рудния концентрат край село Кремиковци. Също и шлаков табан край с. Яна с площ между 4000 и 5000 дка. За него платили около 25 млн. лв. Останалите имоти, собственост на "Кремиковци" обаче, взимали почти без да дадат и стотинка заради стари задължения на комбината към двете им фирми, които стоят на входа на скрапа и на изхода на шлака. Заводът им дължал между 6 и 7 млн. лв., твърдят синдикалисти. Срещу това обаче братята са получили имоти колкото за цяла златна мина Според данни от Агенцията за вписвания Ждрольовците са купили чрез фирмата си "Екометал инженеринг" едва 1592 дка. Поне за половината имоти обаче няма посочени точни площи на земята. Така че купените декари в Софийското поле може да са двойно и дори тройно повече, смятат експерти. Най-вероятно в ръцете на братята е отишъл и склад с 9000 т готова продукция за вътрешния пазар. Продажбите на земи от "Кремиковци" АД, които се купуват предимно от братята Стоянови, странно съвпадат по време с плановете на общината да превърне района на "Кремиковци" с прилежащите му 22 дка в луксозен бизнес район. Те започват в края на август с разкриване на мащабните планове на главния архитект на столицата Петър Диков за района на комбината. Според тях тоновете отрова от пещите и комините на "Кремиковци" трябва да бъдат заменени с луксозни билдинги и зелени площи. По това време главният изпълнителен директор на комбината Александър Томов възлага на бившия директор "Човешки ресурси" Огнян Атанасов да започне продажби. Пише му специално пълномощно с което Атанасов започва да се разпорежда с имоти и парцели. Цените са като за "наши хора" - те не превишават значително данъчната оценка на парцелите. Очевидно е, че в замърсен район като "Кремиковци" земите не се водят първа или втора категория. Братята Стоянови успяват да вземат всичко по-ценно. Сред придобивките им обаче влизат и обекти, без които "Кремиковци" не би могъл да работи нормално, твърдят източници от КТ "Подкрепа". Това са гара "Руднична" с подстанцията, цялото оборудване, работилници и сгради на обогатителната фабрика. Не е ясно дали Томов действа изцяло от свое име с цел да изкара последните комисиони от загиващия комбинат, или го прави по заръка на собственика Прамод Митал. Индиецът се кълне, че никога не е преговарял с кмета Бойко Борисов за затваряне на завода и продажбата на земята на катарски инвестиционен фонд. Но пък признава, че се е виждал няколко пъти с главния архитект Петър Диков. Самият Томов казва, че
241
0
 
1
 
! Отговори
кра преди 15 години
Какво значение има какво пише в ЗДП? Нали за да има ефект от него, трябва да има кой да го спазва и кой да съблюдава за неговото спазване. Освен това, тези Фиат-и са май 1.4 така, че както се вижда, никой не пречи на *** да карат без книжки и със 150. Ех, защо махнаха ТВУтата...
240
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 15 години
Ти гледай на цяло да не ти изтече работното време..гайда с гайдата ти проста, че да не пасеш тревичка от овча купел
239
0
 
1
 
! Отговори
българин преди 15 години
Ти гледай на цяло да не ти изтече работното време..гайда с гайдата ти проста
238
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Селяни ....селяниииииии.....работното ми време изтече....
237
0
 
1
 
! Отговори
Super selqnin преди 15 години
A be vie sofiqnci se mislite za mnogo xitri bre isate iskate nie xorata ot provinciqta da se varnem po rodnite mesta,za6to az znam za6to zna4i kato sviknete da qdete turski domati i krastavici i sirene s palmova mas 6te se setite nie da ne sme budali,zatova prizovavam kam proces na suburbanizaciq na sofiq zatova vsi4ki xva6taite motikite i na seloooo,za6toto kato se strupa cqlata provinciq v sofiq 6te mrete gladni.
236
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Какво общо има новия закон с тая катастрофа като пишлемето тука дори няма изкарана книжка .Или искате да кажете с това допълнение под статията че сестрата има книжка от по малко от 2 години вие от каде ще го знаете това нещо , да не сте говорили с нея .А и когато можеби си е купувала колата тоя закон го е нямало .Ко правим в тоя случаи да тръгнем да си купуваме нови коли с по малки мотори ли .Тоя закон повече ми се струва с цел подпомагане на автокъщите да си продадат колите до 1.6 мотор , а не намаляване на катастрофите.По този начин младите шофиори ще бъдат задължени да си купуват коли до 1.6 и автокъщите ще имат по голям оборот и продаваемост на стоката.И някои в парламента пак ще се нагуши здраво с кинти.
235
0
 
1
 
! Отговори
болярски преди 15 години
А.Буров(най-великия български финансист и политик-Пояснение за по-голямата част от софия- ) е казал да се държат с уважение и достойно с хората от провинцията..защото без тях са загубени...дори се е обличал скромно и се е сливал с тях..! Уважавал ги е много повече от хрантутниците в столицата ! бил е Човек ! Докато *** не го хвърлиха на буничето болен и малтретиран да умре
234
0
 
1
 
! Отговори
морето преди 15 години
Не софия не е приют..тя е заприличала на ***...Ще пуснем по една вода да я поизчистим..ха-ха
233
0
 
1
 
! Отговори
ANONIMEN 2 преди 15 години
236. - 17:24 -От: АнонименБългарите да си стоят по РОДНИТЕ СИ МЕСТА!СОФИЯ НЕ Е ПРИЮТ!!!!Ei halankoooo ti chist sofiqnec li si be *** .... takiva nqma samo da te svetna i ti si ot sushtite selqnduri ami aide !
232
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Селяни,задръстихте София по всякакъв начин!ВЪН ПО РОДНИТЕ ВИ МЕСТА!!!
231
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Българите да си стоят по РОДНИТЕ СИ МЕСТА!СОФИЯ НЕ Е ПРИЮТ!!!!
230
0
 
1
 
! Отговори
sos преди 15 години
Тия спорни и обидни теми както винаги ги започват софийските гайди от "софия-околовръстното" както казва един мой приятел (кореняк софиянец) присмял се хърбел на щърбел
229
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Селяни,задръстихте София по всякакъв начин!ВЪН ПО РОДНИТЕ ВИ МЕСТА!!!
228
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Българите да си стоят по РОДНИТЕ СИ МЕСТА!СОФИЯ НЕ Е ПРИЮТ!!!!
227
0
 
1
 
! Отговори
sos преди 15 години
Не софия не е приют..тя е заприличала на ***...Ще пуснем по една вода да я поизчистим..ха-ха