Меламин в наши вафли, изтеглят ги от пазара

Сигналът за съдържанието на отровното вещество във вафлите е подаден в петък следобед
4 апр 2009 15:02,
130
Меламин в наши вафли, изтеглят ги от пазара
Снимка: Булфото

Опасното вещество меламин е открито в популярна марка наши вафли.

Сигналът е подаден в РИОКОЗ в петък следобед, съобщи БНТ.

Източниците не са назовали марката на продукта, но са уточнили, че е на голям производител.

В момента започва изтеглянето на вафлите от търговската мрежа на страната.

„Вчера, в късния следобед, беше получен сигнал от Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциацията на производителите, който ни информира, че при техен регулярен мониторинг е открито веществото меламин във вафли, няколко пъти над пределно допустимата концентрация“, коментира д-р Теменуга Братанова от столичния РИОКОЗ.

По думите й, производителят не бил от столицата, а тяхната инспекцията контролирала само производителите на територията на София.

„Уведомени са колегите от съответната РИОКОЗ. Сигналът все още не е проверен и не могат да бъдат предоставени още данни“, каза още тя.

Dnes.bg припомня, че в Китай няколко деца починаха от заразено с меламин мляко. Около 300 000 малчугани пък се разболяха заради отровното вещество.

Китайски съд осъди двама души на смърт и един на доживотен затвор във връзка с тяхната роля в производството и продажбата на заразено с меламин мляко.

Китайската компания "Санлу“ и още 21 фирми и са добавяли веществото в адаптирани бебешки млека.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
1
 
! Отговори
NESTLE преди 15 години
голям гаф наистина , все по-ниски цени и накрая меламин . нестле изпращат за тестове в германия . браво . има вероятност макар и малка да нескрият и обявят за продуктите си , че е имало меламин . необходимо им е време да изработят стратегия за работата и рекламата след това . ще представят нещата в добра светлина за тях и отново ще извлекат максимална полза . вафли кой ял ял . после меламин няма да има . да сте яли .
128
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
защо трябва да гадаем ние потребителите кой са стоките с вредни примеси,г-жо Кунева обикаляте в Китаи да търсите вредни играчки и показвате някой от тях,а тук в България не се цитират дори имената им нещо ми намирисва на корупция по този начин
127
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Как може един литър мляко да е един лев от производителя, а цената на *** - заместители на млякото да е по-висока? НЕ ПРОУМЯВАМ. Май парите за млекопроизводителите не стигнаха до тях. Спомняте ли си млякото, което се лееше по улиците/ На сега сухо мляко.Попарите, кото ядем се дължат на некадърно управление и хора учили марксизъм - ленинизъм, но трудно отбиращи от управление, това е !
126
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Не знам какво изтеглят от търговската мрежа, ама вчера не видях в Metro и Billa нещо да е изтеглено. Миналата година гърците изтеглиха от пазара ЦЯЛОТО слънчогледово олио, докато не ИЗСЛЕДВАТ ВСЯКА МАРКА, защото бяха открили вредно олио, внесено от Украйна. Тук ще рупаме вафли, докато не стане беля и не пострадат дечица, после сигурно ще замажат скандала като кажат, че това е било дело на недобросъвестни конкуренти.
125
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не е мелаНин, 121, не е...
124
0
 
1
 
! Отговори
qwerty преди 15 години
''Използва се при производството на меламин-формалдехидни смоли (пластмаси, лепила, лакове, суперпластификатори за бетон), йонообменни смоли, дъбилни вещества, хексахлормеламин, използван при производството на багрила и хербициди, в козметиката. Меламин се влага и при производство на ускорители на растежа на растения (растежни регулатори). Използва се и като небелтъчен източник на азот в храненето на домашния ***. Обаче през 1978 г. е направен извод за неприемливост на меламина като небелтъчен източник на азот, поради по-бавното му и непълно хидролизиране в сравнение с други - например карбамид (Urea).''
123
0
 
1
 
! Отговори
qwerty преди 15 години
''Името на вафлите не се съобщава, защото асоциацията иска и РИОКОЗ да тества продуктите и да съобщи резултата официално като държавен орган. ''
122
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Абе те знаят на кои пройзводител са вафлите ама си траят...защо? Нека и ние знаем, нека им падне реномето.Те вече всички маи ни взеха за мезе нас потребителите!
121
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Вафлите с меланин са МУРА на Нестле.Възможно е и в други продукти на Нестле даима меланин .Ако не вярвате яжте МУРА
120
0
 
0
 
! Отговори
Росна преди 15 години
Каква е гаранцията, че като си купим по-скъпо сирене,колбас или нещо подобно,ще е по-качествено след като описаното съдържание е двусмислено.Има ли срок в който опаковките на стоките ще бъдат сменени със стандартно съдържание?Забелязах,че в хранетелните магазини няма изложена информация за стоките ,които се продават на килиграм.
119
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В каква абсурдна държава живеем, че ще ни продават отровни вафли на децата, това ще е установено, ще тестват продуктите и няма да ни кажат на коя фирма са производство?! Защитават правата на производителя на отровата ли? А нашите права, като потребители ги няма никакви.
118
1
 
0
 
! Отговори
от народа преди 15 години
Спокойно българи!ПО-ВАЖНО Е ,ЧЕ ОТРОВНИТЕ ВАФЛИ СА ЕВТИНИ И ДОСТЪПНИ ЗА НАРОДА!Ние от БСП се грижим за всички да има евтини вафли,сирене/много евтино-от тебешир/и салами откожички от пенизи/също но достъпна цена!ЕТО, ПОСЛЕ КАЖЕТЕ ,ЧЕ ДР.СТАНИШЕВ,др.ЦАРи др.Доган , не мислят за вашета потребителска КОШНИЦА! Голямо-ЕВАЛА!!!!!
117
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
proizwoditeliat ne e ot stolicata, no koi drug goliam proizwoditel ima w prowinciata oswen Svoge(Крафт Якобс Сушард), proizwejdash wafli Svejest i Moreni?
116
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
NE KUPUWAITE BULGARSKI ZAHARNI IZDELIA, DOKATO NE SE OBIAWI OFICIALNO WINOWNIKYT, KOITO TRIABWA DA PONESE SERIOZNI GLOBI
115
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ne kupuwaite bulgarski zaharni izdelia dokato ne se obiawi oficialno firmata, koiato triabwa da si ponese nakazanieto za bezotgowornostta, a imenno zakriwane
114
0
 
0
 
! Отговори
illina преди 15 години
И коя е вафлата?
113
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всичко , що е българско е с Меламин. За бога, братя , не купувайте!
112
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Абе кво се притеснявате чак пък толкова-от 1 милиард китайци само 6 са умрели, значи у нас шанса да умре някой е 0.03%.
111
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ха-не сми били внасяли сухо мляко от Китай, кой знае колко кораба са разтоварили и е заминало вече в киселото мляко, сирене , кашкавал т.н., май само ракията се перви от чист етилов спирт и така се оказва най-безвредна.
110
0
 
1
 
! Отговори
Слаби журналисти ! преди 15 години
След като е започнало изтегляне на партидата - ДА БЕХТЕ РАЗБРАЛИ КОЯ вАФЛА Изтеглят !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!