Журналистът Огнян Бояджиев – пребит и зверски наръган

Настанен е във ВМА, състоянието му е стабилизирано
10 авг 2009 09:00,
60
Журналистът Огнян Бояджиев – пребит и зверски наръган
Снимка: БГНЕС

 

Журналистът Огнян Бояджиев е пребит снощи в дома си в столичния квартал "Иван Вазов", съобщиха от МВР.

34-годишният мъж е настанен за лечение във Военномедицинска академия.

Бояджиев е в интензивното отделение на болницата с няколко прободни рани във врата.

Състоянието му е стабилизирано и няма опасност за живота му.

Сигналът в полицията бил подаден от съседи, които съобщили, че чуват викове за помощ.

Пристигналите полицаи установили, че двама мъже били позвънили на един от апартаментите.

Когато Бояджиев им отворил, те го нападнали, били го и му нанесли порезни рани.
Отнели му лични вещи и дебитни карти, след което го заключили в дома му и избягали.

Наложило се пожарникари да разбият входната врата на апартамента, за да го отведат в болница.

По случая се води разследване, но причините за нападението досега са неизвестни.

Още по темата

Огнян Бояджиев е главен редактор на портал Европа.

През 2007 година той беше ръководител на предизборния щаб на синия кандидат за кмет Мартин Заимов.

Това е второто жестоко нападение над журналист в България в рамките на една година, след като главният редактор на сайта „Фрог нюз” Огнян Стефанов бе пребит на 22 септември 2008 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
ю преди 14 години
Защото не е разкривал далаверите на властта вероятно!? Как се казва той (съседа ти)? Какво е направил на ползу рода?
38
0
 
0
 
! Отговори
ю преди 14 години
Като човек се надявам пострадалият да е имал късмет и да не останат физиологични последствия от инцидента.Като гражданин се надявам пострадалият да остане твърд и да не се пречупи пред гангстерите. Да продължи да прави това, което ги е подразнило, защото то е в полза на нас останалите граждани.Разбира се, не мога да изисквам това от него, само се надявам. Мен не са ме били засега!
37
0
 
0
 
! Отговори
ю преди 14 години
Този "неприятен инцидент" за МВР има само една цел - сплашване на малкото останали журналисти в България. Тази цел се преследва от държавата. До момента държавата дори не е изказала мнение по този случай (говоря за ефирните медии). Следователно днешното ръководство на държавата, живковият гард, новият министър на МВР и техните кукловоди стоят зад този случай. Друг вариант не виждам....
36
0
 
0
 
! Отговори
Бум и да те нема преди 14 години
Истината е в къща извън тея помиярски катуни наречени панелни градове. Купуваш си едно чифте за всеки случай да има. Имя ли некой желаещ, бумваш го с бранеке за глигани да изскочи на 5 метра от оградата и си пиеш ракията.
35
0
 
0
 
! Отговори
Пич преди 14 години
А пък миналата седмица един съсед го пребиха пред блока и го наръгаха бедрото, защо не пише нищо по въпроса ?!
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Обикновено ти обират апартамента когато не си вкъщи. Ако обирите са станали толкова нагли, че да влизат и да те пребиват това е лошо. Защото утре може да се случи на всеки. Ако е мафиотско отмъщение, тогава не ме касае като обикновен човек.
33
0
 
0
 
! Отговори
Читателя преди 14 години
Спомняме си защо беше уволнен Коритаров например, нали? За съжаление журналетата в България са една неграмотна пасмина и ако преди време журналистите са били морален коректив на обществото, сега е точно обратното - доста от тях са по-пропаднали морално и от престъпниците по затворите. Така че най-вероятно в случая крушката си има опашка:) А и много ми е интересно кой е тоя, дето отваря на двама непознати в 11 през нощта просто ей така:)
32
0
 
0
 
! Отговори
Беден българин преди 14 години
Хайде да си говорим истината - ето една информация за МВР:Фиат (ТХ 0088 МХ) - това е част от организирана *** банда за извършване на мокри поръчки.Най-интересното е, че това става в непосредствена близост до президента на република България, днес, 10-ти Август, 2009 година, близо до резиденция Евксиноград.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кой знай кой е изнудвал за пари.Без причина никой няма да му счупи главата. Пише вторият случай на пребит журналист.Защо го разглеждате тъка?Какво като е журналист.Да би мирно седяло не би чудо видяло.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
прав си,той много добре знае защо са го били...но няма да си каже.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По-добре да започнат да нападат и пребиват магистрати,депутати и политици,за да се сетят,че най-после трябва да се въведе ред в тази мафитоска държава
28
0
 
0
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
Мисля че си прав! Време е да се строши главата на змията, но има много интереси..Не много ПАРИ в НАРКОТИЦИ ПРОСТИТУЦИЯ И АЛКОХОЛ..!А тези бизнеси се контролират от бивши и настоящи служители на МВР! Трудно ще се промени стереотипа на тези хора....
27
0
 
0
 
! Отговори
tf преди 14 години
Значи че ще има война ще има това е ясно.Трябва да смажем мафията и да я наврем там от където е дошла - в ада.Шайката, която ни пречи да се развиваме вече повече от 60 години има един лозунг: С кръв сме дошли с кръв ще се махнем.Едно е ясно - няма да се изчистят по демократичен път.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Прав си, единствената ти защита, на теб като гражданин, е личното оръжие. Няма правосъдие, няма полиция, няма ред. Кой да те пази ? Да позная ли какво ще излезе от този случай ? Едно голямо нищо ....
25
0
 
0
 
! Отговори
konstantin преди 14 години
Знаете ли,в момента гледам отново сериала Октопод,който даваха преди много години по БНТ.Сериала почва от 84-та година и става въпрос за мафиотските структури в Италия.Учудвам се колко много си прилича престъпното настояще в България и ситуацията в италия през 80-те.Ама съвсем същото сие:-платена журналистика,банки-перални на пари от наркотици,приятелски кръгове по върховете на политическия елит,корумпирани ченгета,отвличания,побои,убийства.И всичко е недоказуемо,поръчано от властта.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
20я пали бе комунист
23
0
 
0
 
! Отговори
Р преди 14 години
Това, че го чуваш за пръв път си е твой проблем, но не пиши глупости, ако обичаш.
22
0
 
0
 
! Отговори
7777 преди 14 години
Помня момчето от ТВ екрана,толкова естествен,неподправе и чаровен човек,стискам палци да се оправи.
21
0
 
0
 
! Отговори
Р преди 14 години
Името му нашумя още като радиоводещ и автор на сутрешното неделно предаване Оги и джуджетата в БНР през 1998 г. Огнян беше първият водещ на сутрешното предаване на Би Ти Ви Тази сутрин при стартирането на частния канал. Впоследствие стана главен редактор на българската секция на Радио Франс Ентернасионал /RFI/. Преди повече от 3 години оглави екипа на Портал Европа, най-голямото електронно издание за европейска интерграция и европейски политики у нас под егидата на Европейския институт.
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
11, журналистите са нещо повече, защото нападането на журналист не е просто атака срещу един човек, а нападение срещу демокрацията и опит за сплашване на всички на по смелите журналисти!