Обвинените за побоя в трамвай №20 остават в ареста

Софийският градски съд не пусна шестимата младежи
18 юни 2010 15:42,
61
Обвинените за побоя в трамвай №20 остават в ареста
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд (СГС) окончателно остави в ареста шестимата младежи, заподозрени, че са участвали в побоя в трамвай №20 в София.

На 6 юни младежи с качулки нападнаха и пребиха пътниците в трамвая на предпоследната спирка преди гара "Искър".

Обвинени за побоя са Димитър Лазаров, Васил Павлов, Матея Пенев, Емил Алексиев, Росен Кънев и Марио ел Макуси.

Съдът се обоснова за постоянния арест с високата степен на обществена опасност на престъплението, в което са обвинени, побоят е извършен по хулигански подбуди и това го прави тежко умишлено престъпление.

Още по темата
По-рано прокуратурата внесе в съдебната зала протоколи от разпити и заключения от експертизи – доказателства, които защитата в началото на заседанието твърдеше, че липсват в папките.

Майката на един от задържаните – Росен Кънев, разказа, че цялото семейство може да гарантира, че по време на инцидента младежът е бил у дома си.

Полицията го отвела същата вечер, като бил иззет само компютърът му.

Адвокатите на задържаните пък заявиха, че разпознаванията на обвиняемите не са направени по процесуалния ред и са допуснати редица нарушения.

„На побоя се придаде митическа окраска, а публикациите в медиите оказвали влияние върху решенията на съда“, твърди още защитата.

Съдебната зала, която е една от най-големите в Съдебната палата, се оказа тясна за близките на задържаните и от мерки за сигурност вътре бяха допуснати толкова хора, че да няма правостоящи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
няма преди 13 години
АБЕ ВИЕ НЕОНАЦИСТИ ВИЖДАЛИ ЛИ СТЕ !?Тези момчета по-лесно ще минат за шахматен клуб, отколкото за крайнодесни ЕКСТРЕМИСТИ ?
51
1
 
5
 
! Отговори
Яни преди 13 години
Как може едно порядъчно според теб момче да се забърка в такова нещо? Помисли си малко!
50
3
 
3
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Как е възможно да се сдобият с разпечатка на телефонните му разговори и да не открият нито едно обаждане от или до някое от другите момчета, и това да не се отбележе в съда?? Как може изобщо още да ги държат в затвора, щото няква разпознала някой си по овала на очите му на черно-бяла снимка???Егати държавата! Страхливци! Терсете истинските виновници!!!
49
2
 
3
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Познавам лично едно от момчетата, приятел ми е! Как е възможно да задържат напълно порядъчно, възпитано момче, студент последна година, по време на сесия??? Как е възможно да направят обиск на дома му, да звемат компютъра му, да не открият никакви доказателства, че изобщо членува в неонацистка организация, и че изобщо е влизал в подобни сайтове??
48
3
 
5
 
! Отговори
Яни преди 13 години
Да им наложат по 5000 лв глоба на семействата да видим тогава дали " патриотчетата " ще се правят на интересни !
47
1
 
5
 
! Отговори
ЪЪЪ???? преди 13 години
И тоя ел макуси ли е български патриотин???? Муа-ха-ха-ха
46
0
 
4
 
! Отговори
anti преди 13 години
Абе, фашаги , като знаете че не са тия, защо не кажете кои са ? Ясно е, че пишещите тука знаят, а може и самите участници да пишат. Ама трайте си, вашите другарчета ще го отнесат, и то яко, а вие се вижте колко струвате - пълни ***. И вие сте тръгнали да "оправяте" България. Опазил я Господ от такива *** уродливи създания като вас, които могат да живеят със спокойна съвест, когато някой друг, пзонат или приятел, е наказан за престъпленията му. Пълен отврат
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не ги пускат, защото това не са тези които търсят! Ще стане скандал! Нали трябва всичко да разкриват. ЕТО РАЗКРИХА ГО!
44
2
 
3
 
! Отговори
Core Catcher преди 13 години
are stiga be mutrite gi puskate a nekvi deto sa spretnali mizernia boi v aresta ne vi li e sram gospoda sudii zashto razvaliate liatoto na momchetata apelativnia sud dano da gi pusne pone pod garancia
43
2
 
1
 
! Отговори
Изобретател преди 13 години
Всички заподозрени, задържани или въобще посочени от някого да бъдат застрелвани през първите 24 часа от събитието, с което ги свързва хорската мълва.Отпада нуждата от доказване, съдене, обжалване и всякакво лигавене. 100% ефективност на полиция и правораздаване. Икономия от излишни полицаи, съдии и т.н. Всеобщо одобрение за МВР, министъра и министъра на министъра.Заб.: Цветанов, гледаи филма "Бразилия", ако нещо не ти е ясно как се прави!
42
4
 
2
 
! Отговори
тъпанари преди 13 години
да ги бяха задържали за 24 часа - да ги понатупат като трябва (широкоразпространена практика в б-я) и да ги пуснат...
41
4
 
11
 
! Отговори
49 преди 13 години
Ако бяха *** отдавна да са пуснати.Свобода за момчетата.
40
8
 
8
 
! Отговори
Здравата ръка преди 13 години
...ох на бати мамините синчета, искали да се бият и да се направят на интересни... обещствено полезен труд да мият кенефите и улиците за 1 година и да ги видим ще надянат ли качулката пак!!! или както каза един друг от коментарите, да ми дойдат в БЕЛЕНЕ да строят централата...
39
10
 
9
 
! Отговори
тити преди 13 години
За тези само БЕЛЕНЕ- острова, Ловеч- да чукат камъни, Скравена- и ще видим после
38
8
 
5
 
! Отговори
joro преди 13 години
nqmali za vas *** da biete ami si izbivate kompleksite sreshtu obiknovenni mom4eta ot vashata rasa,samo izlagate ka4ulkite:)
37
2
 
7
 
! Отговори
Смях в залата преди 13 години
Голям обществен интерес, шум и съшито обвинение забърква нищо неподозиращи хора в страшен филм.По-добре е да задържиш невинни и да поддържаш скалъпени обвинения, които ще рухнат пред това да признаеш, че не си хванал реалните извършители. *** работа...
36
6
 
24
 
! Отговори
АНАЛИТИК преди 13 години
ПАТРИОТИТЕ В ЗАТВОРА -МАРГИНИТЕ НА СВОБОДА ,,ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БОКО
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
38 съм сигурен, че се смята иначе за демократ по убеждение и възгледи-те са по забраните на всеки с различно мислене от тяхното "демократично".
34
2
 
3
 
! Отговори
виж преди 13 години
Син на дипломат участвал в погрома на анархистите коментари/2017 юни 2010, 12:48София, Българияизпрати на приятел Кървавите следи след побоя в трамвая. Снимка: Пресцентър на МВРНаследникът на посланика ни в Кувейт Ангел Манчев лидер на неонацистката организация Националната съпротива. Николай Манчев, синът на бившия ни посланик в Кувейт Ангел Манчев, е участвал в погрома на трамвай 20, при който бяха пребити последователи на крайнолявата организация "23 септември" blitz.
33
6
 
12
 
! Отговори
мм преди 13 години
Всички неофашистки организации трябва да бъдат забранени със закон. Нищо подобно не може да бъде толерирано. Колкото до младежите, които си мислят, че бръснейки главите си до съвършенство помагат на родината, то живеят в съвсем друга реалност