МВР шефът: Мафията си има държава

Прогнозира сериозни последици от пускането на "Килърите"
4 авг 2010 10:20,
484
МВР шефът: Мафията си има държава
Снимка: БГНЕС

Решението на съда да пусне под гаранция арестуваните при спецоперацията “Килърите” ще има сериозни последици, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов по bTV.

Според него освобождаването им ще осуети по-нататъшните действия по разследването.

„Така се създава предпоставка за ликвидирането на някои от участниците в престъпната група и нека това решение да тежи на съвестта на съдебния състав, който го взе“, коментира вътрешният министър.

Цветанов отхвърли спекулациите, че управляващите имат намерение да прехвърлят съдебната власт към изпълнителната.

„Винаги съм се надявал, че с промяната и политическата воля при новото управление на страната ще излезем от дупката, в която сме през последните 20 години. За съжаление се потвърждават думите, които бяха казани преди година, че мафията си има държава“, отсече вътрешният министър.

По думите му има свидетели, които доказват, че СИМ картите, с които са засечени обвиняемите в момента на убийството на Юри Галев, са ползвани точно от тези лица.

„Има клетки, които доказват комуникацията между стрелеца, между Васко Кеца, между Пешо Сумиста, между всички. Има свидетелски показания, има допълнително свидетелски показания, които говорят за поръчка, дадена от Янко Попов – Туци", аргументира се още вътрешният министър.

Още по темата

В 4,00–4,50 часа сутринта се осъществява комуникация за опита за покушение върху Галев на 13 юли между стрелеца, Васко Кеца и Пешо Сумиста и други двама, обяви МВР шефът.

Тогава извършителите решават са се изтеглят и не осъществяват замисъла си. Стрелецът се е намирал в района на клетката при Бели Искър.

„На 20 юли имаме абсолютно същото разположение и движение на хората от Червен бряг към Самоков. Комуникацията се осъществява в момента когато Юри Галев излиза от заведението“, разказа още Цветанов, след като във вторник съдът реши, че не е доказано, че картите са ползвани точно от арестуваните “Килъри”.

„Трябва да се сложи край на съществуването на порочния кръг, който рефлектира не върху друг, а върху българските граждани", каза още вътрешният министър, визирайки съдебната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
450
1
 
6
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Засечени са и записи на разговори и което е най-интересно - договаряне за заста-ване на позиция за засада.Само че САС не признава СРС като доказателство за съд, питайте царедворците, а сетне и Р.Петков защо.Впрочем, при юристите-де-путати партии няма - има интерес към парите,така че червени,жълти и пембени заедно гласуваха закона за непризнаване на СРС-информация за доказателство. В "по-назадничавите" от нас страни- в частност Англия (GB), Франция, Германия те се признават за годни доказателства
449
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз не мога да разбера - само местоположението на картите ли са засекли или имат и запис на разговори. Защото разликата между двете неща е ОГРОМНА!
448
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе досега си мислех,ч е Цветанов е прав. Ама ако наистина това със сим-картите им е "доказателството"...да им имам и раследването. С такова доказателство и в Китай няма да ги осъдят. От това по-косвено доказателство здраве му кажи. Че то и мен могат да ме осъдят със същия успех за убийството на Кюлев, щото живея на 50м. и картата ми е била в района и предишната вечер и в момента на убийството... Нямат ли оръжие, свидетели, нещо по-сериозно...смешници
447
1
 
2
 
! Отговори
Пич преди 13 години
Ако знаеш колко си зле ще идеш да се хвърлиш отнекаде , страдаш от остра олигофрения.
446
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А Бойко си има кученце-Цецо
445
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
''МВР шефът: Мафията си има държава''Така е,мафията си има държава.Има си полиция,която да ги пази;съд ,който да ги оправдава;парламент,който да защитава интересите им;има си и абдали като нас,който освен да седят и да гледат сейра на горепосочените инстуции,поради липса на алтернатива ,друго не могат да направят.
444
2
 
1
 
! Отговори
Питане ! преди 13 години
Вие не познавате пагоните в армията.Преди 1989 г. висшите военни чинове бяха: генерал-майор, генерал-лейтенант, генерал-полковник и армейски генерал. Съответно с една, две, три и четири звезди.След 1993 година те са: бригаден генерал, генерал-майор, генерал-лейтенант и генерал. Съответно с един, два, три и четири ромба.Сигурно не сте служили. Но няма лошо, през това време сте ритали камъните по улиците.
443
2
 
0
 
! Отговори
dddd преди 13 години
oo boje ako pi6e6 na angliiski pi6i !!!! koga v bulgaria e imalo vosokotehnologi4no ravitie ?? koga ? kogato komunizma e bil na vlast ??? ne mislq nqkoga tuka v taq darjavica nare4ena Bulgaria e imalo obrazovanie ,nauka ,razvitie . ama to kakvo da govora 4e gledam nqkva komunisti4eska .. neznam kakva ,moje da govori gluposti !!! 6tom za edno kebab4e =zatvor 1 godina ,a za tezi ni6to qsno e . ...a pak posle kazvat da ne se sramuvam ot Bulgaria ....mi pikaq na taq darjava !!!!!!
442
0
 
0
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Чети Мацка, аз съм написал точно, че избора ни е между Русия и Европейския съюз! Не знам от къде ги намеси САЩ! ЧЕТИ!
441
4
 
0
 
! Отговори
Мацка преди 13 години
MyDay, I am Мацка. Да ти отговоря на 441 ин май вю, питаш съществен куешчън. Не ни е избора между САЩ и Рашъ. Избора ни е направен и той е Европейските съединени држави. Следователно не между Рашъ и САЩ ни е избора. Туриха ни моловете и ишлеметата и не ни допуснаха високотехнологично развитие, че ни скапаха и образованието и науката силните юръпски кънтрис и най-паче же Джърмъни. Завършвам с повдигането на независимата си (не пола) а кандидатура за президент. Мацка v/s Цeцo, Сергей и Жоро!
440
0
 
6
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Събудете се хора и се ОБЕДИНЯВАЙТЕ върху конкретни цели, а не върху имена и партии!Всички искаме да живеем добре мама му стара! Вижте Чехия, Полша, Словени, Словакия - все бивши комунистически държави на светлинни години пред нас, защо? Защото работят здраво! Никой няма "да ни оправи" даром, наша задача е да се спасим!
439
1
 
0
 
! Отговори
dedo преди 13 години
448, чинът Генерал се дава в зависимост от постиженията по управление и т.н. на дадения служител. Само чин генерал няма. Има Генерал-лейтенант, генерал-майор, генерал-полковник и бригаден генерал. Някой не си е научил пагоните в армията?
438
0
 
1
 
! Отговори
Питане ! преди 13 години
Не е ясно за кой генерал говорите ? Посочете името му, кое военно училище е завършил, коя военна академия, коя войска е командвал и в коя държава ? Иначе си мисля, че имате предвид ген. Колев - съветника на президента.
437
0
 
4
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Ние сме обществото - квото кажем ние това ще правят ТЕ! Без значение сини,червени,зелени..... НЯМА ТЕ ДА НИ КАЗВАТ КАКВО ЩЕ СЕ СЛУЧВА, А НИЕ НА ТЯХ! Ние сме началниците, те са изпълнителите! Най-големия им страх е да не вземем ние случайно да се обединим, защтото тогава ТЕ са безсилни! Ако утре излязат 1 000 000 българи във всички градове и заявят - ИСКАМЕ ЕФЕКТИВНО ПРАВОРАЗДАВАНЕ ЗА ВСИЧКИ (политици,българи,турци,роми,магистрати и т.н) дали ще могат да протакат още?
436
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МВР шефът: Мафията си има държава============================Да... така е вече цяла година!!!
435
0
 
2
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
И Костов, Димитров, Соломон Паси, Софиянски, Беров - все креатури на БКП! Нямам скрупули да го кажа! Костов е завършил ВИИ "Карл Маркс" участвал е в разработката на плана "Ран-Ът" по поръчка на Луканов, заедно със един отбор комунисти и седесари! Майната им, ще се разплащаме и с тях един ден (Луканов плати вече)! Дайте да се обединим какво да направим СЕГА, за да спре това падение и тоя геноцид над общата ни майка БЪЛГАРИЯ!
434
0
 
4
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Докога ще я караме така? докога ще се дърляме като *** на пазара вместо да се обединим около конкретни цели, които искаме да постигнем? В края на краищата всички искаме да живеем добре в собствената си държава нали? Какво е нужно, за да се случи това? Какви стъпки трябва да предприемем? Първо, Второ, Трето...? Ефективни институции (изпълнителна, законодателна,съдебна власт) = Силна Икономика и Добър Живот! За да се изправим на крака наистина трябва първо да наложим ЗАКОНА над ВСИЧКИ!
433
6
 
2
 
! Отговори
Мацка преди 13 години
Прави ми впечатление, че Цветанов така се е преработил, горкия, че вече на тегло е двоен в сравнение с преди изборите. Та той ми изглежда да наддава от прекомерен труд, мисъл и борби с престъпността по кило - кило и 1/2 чисто тегло на месец. Извъннормения труд води ли до извъннормено тегло?
432
1
 
2
 
! Отговори
yann преди 13 години
439: най-накрая да кажеш нещо що-годе свястно.Само не забравяй и останаите, които са били на власт - Димитров, Костов, Бакърджиев, Божков и т.н.
431
0
 
7
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Та нашия избор не е между Бойко и Гоце (СърГей), избора ние между интересите на Русия и Европейските! Нито една от тези алтернативи не носи само позитиви или само негативи! Въпрос на личен и национален избор е какъв път ще поемем - държава, която ще гради някаква икономика стъпила на ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ или на ОБСЛУЖВАЩ ЕВТИН ПЕРСОНАЛ?! Питам - защо нито едно правителство не насърчи високотехнологичното производство? Защо си бетонирахме природата и насърчихме шивашките цехове и моловете?