МВР шефът: Мафията си има държава

Прогнозира сериозни последици от пускането на "Килърите"
4 авг 2010 10:20,
484
МВР шефът: Мафията си има държава
Снимка: БГНЕС

Решението на съда да пусне под гаранция арестуваните при спецоперацията “Килърите” ще има сериозни последици, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов по bTV.

Според него освобождаването им ще осуети по-нататъшните действия по разследването.

„Така се създава предпоставка за ликвидирането на някои от участниците в престъпната група и нека това решение да тежи на съвестта на съдебния състав, който го взе“, коментира вътрешният министър.

Цветанов отхвърли спекулациите, че управляващите имат намерение да прехвърлят съдебната власт към изпълнителната.

„Винаги съм се надявал, че с промяната и политическата воля при новото управление на страната ще излезем от дупката, в която сме през последните 20 години. За съжаление се потвърждават думите, които бяха казани преди година, че мафията си има държава“, отсече вътрешният министър.

По думите му има свидетели, които доказват, че СИМ картите, с които са засечени обвиняемите в момента на убийството на Юри Галев, са ползвани точно от тези лица.

„Има клетки, които доказват комуникацията между стрелеца, между Васко Кеца, между Пешо Сумиста, между всички. Има свидетелски показания, има допълнително свидетелски показания, които говорят за поръчка, дадена от Янко Попов – Туци", аргументира се още вътрешният министър.

Още по темата

В 4,00–4,50 часа сутринта се осъществява комуникация за опита за покушение върху Галев на 13 юли между стрелеца, Васко Кеца и Пешо Сумиста и други двама, обяви МВР шефът.

Тогава извършителите решават са се изтеглят и не осъществяват замисъла си. Стрелецът се е намирал в района на клетката при Бели Искър.

„На 20 юли имаме абсолютно същото разположение и движение на хората от Червен бряг към Самоков. Комуникацията се осъществява в момента когато Юри Галев излиза от заведението“, разказа още Цветанов, след като във вторник съдът реши, че не е доказано, че картите са ползвани точно от арестуваните “Килъри”.

„Трябва да се сложи край на съществуването на порочния кръг, който рефлектира не върху друг, а върху българските граждани", каза още вътрешният министър, визирайки съдебната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОБикновеният гражданин разчитащ на справедливост от съда НИКОГА НЯМА ДА Я ПОЛУЧИ !!!Съда и магистратите в БГ защитават и пазят престъпниците -НЯМА ЧОВЕК ,КОЙТО ДА НЕ ГО ЗНАЕ и това е от 20 години...ГЕРБ няма вина тук-САМО ПОСОЧИ ОБЩОИЗВЕСТНИЯ ФАКТ !!!
9
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека същия този съдийски състав стане обект на нападение и после да оневинят виновните! Това е което заслужават...
8
0
 
8
 
! Отговори
pavlin преди 13 години
sega li go konstatira ???darjava i mafiq tolkova sa se slqli 4e ne e istina mojem da u4im i italqncite
7
30
 
24
 
! Отговори
то се знае че преди 13 години
То се знае, че червения съд иска да провали правителството! Гоце им дърпа конците и сега се спотайва и се подхилкват ехидничко заедно със Серго! Мръсни червени ***! Дано отидете в ада заради вашето предателство към българския народ!
6
20
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Правилно ! Мафията вече си има мин.председател.
5
15
 
22
 
! Отговори
хм... преди 13 години
до 2:"*** Куцкова бе категорична, че съдът не е борец срещу престъпността, а орган, който въз основа на доказателства, прокурорски и адвокатски пледоарии взима решения." Та... едно е някой да говерят и съвсем друго е доказателствата, които представят. Да, знае се че са мафиоти, но... след като прокуратурата и МВР не представят нужните доказателства какво правим!?
4
18
 
42
 
! Отговори
IND преди 13 години
*** - какви повече доказателства искат?!? Сега като извършат някое престъпление нека да им тежи на съвестта наистина, но се съмнявам да имат такава!
3
33
 
52
 
! Отговори
kk преди 13 години
Ами ще си има!Смееш ли да арестуваш Цветелинка,Гришата,Черепа... за да си доказват "първия милион"!Ти защо не си докажеш доходите за 6-те апартамента?Защо не кажеш как погаси кредита от 400000лева за предизборната кампания?!Мафията си имала държава!А Вие къде се вписвате в нея?
2
38
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нема такива *** като българските съдии, трябва да бъдат заличени
1
18
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има си премиер най-малкото