МВР шефът: Мафията си има държава

Прогнозира сериозни последици от пускането на "Килърите"
4 авг 2010 10:20,
484
МВР шефът: Мафията си има държава
Снимка: БГНЕС

Решението на съда да пусне под гаранция арестуваните при спецоперацията “Килърите” ще има сериозни последици, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов по bTV.

Според него освобождаването им ще осуети по-нататъшните действия по разследването.

„Така се създава предпоставка за ликвидирането на някои от участниците в престъпната група и нека това решение да тежи на съвестта на съдебния състав, който го взе“, коментира вътрешният министър.

Цветанов отхвърли спекулациите, че управляващите имат намерение да прехвърлят съдебната власт към изпълнителната.

„Винаги съм се надявал, че с промяната и политическата воля при новото управление на страната ще излезем от дупката, в която сме през последните 20 години. За съжаление се потвърждават думите, които бяха казани преди година, че мафията си има държава“, отсече вътрешният министър.

По думите му има свидетели, които доказват, че СИМ картите, с които са засечени обвиняемите в момента на убийството на Юри Галев, са ползвани точно от тези лица.

„Има клетки, които доказват комуникацията между стрелеца, между Васко Кеца, между Пешо Сумиста, между всички. Има свидетелски показания, има допълнително свидетелски показания, които говорят за поръчка, дадена от Янко Попов – Туци", аргументира се още вътрешният министър.

Още по темата

В 4,00–4,50 часа сутринта се осъществява комуникация за опита за покушение върху Галев на 13 юли между стрелеца, Васко Кеца и Пешо Сумиста и други двама, обяви МВР шефът.

Тогава извършителите решават са се изтеглят и не осъществяват замисъла си. Стрелецът се е намирал в района на клетката при Бели Искър.

„На 20 юли имаме абсолютно същото разположение и движение на хората от Червен бряг към Самоков. Комуникацията се осъществява в момента когато Юри Галев излиза от заведението“, разказа още Цветанов, след като във вторник съдът реши, че не е доказано, че картите са ползвани точно от арестуваните “Килъри”.

„Трябва да се сложи край на съществуването на порочния кръг, който рефлектира не върху друг, а върху българските граждани", каза още вътрешният министър, визирайки съдебната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
430
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за да се управлява една държава явно трябва да имаш акъл или да дрънкаш на *** каквот ти падне докат се свличаш на дъното
429
0
 
4
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Само изключително простите и необразовани хора вярват, че наистина Бойко, Съргей, Царя, Доган или който и да е политик взимат самостоятелно КАКВОТО и ДА БИЛО решение! Решенията се взимат от икономическите интереси на кръговете, които седят зад тях! В нашата картинка зад Гоце и БСП седят руските империалистически интереси със загробващи договови за енергийни и природни ресурси, а от другата страна стои ЕС с това да използва България за евтино производство, транспортен коридор и експортна платформ
428
2
 
5
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
ами простичък човек, простичко си казва... айде напъни си мозъка и кажи КОЙ? Лесно е да седиш само и да мрънкаш, чакаш да слезе Исус от небето ли? Аз не съм промит гербер, нямам проблем да кажа, че Бойко е пожарникар, Цецо физкултурник, Фидосова е дебела нагла *** и т.н. Само, че за разлика от теб аз осъзнавам, че при липсата на "еквилибриум" или "най-добрия вариант" се избира най-малко вредящия! а това в случая са ГЕРБ! Хиляди пъти по-добре от това да ни управляват Съргей, Р.Овч.,Гоце и Доган
427
1
 
3
 
! Отговори
13 преди 13 години
КАЗВАМ ПРОСТИЧКО,НЕ СА ТОВА ХОРАТА
426
1
 
0
 
! Отговори
yann преди 13 години
Опаа. Краставите кучета се надушват, а?Нещо и комплименти си хвърляте един на друг?И кои са "тези"? Ами вие от къде сте? От Марс?
425
0
 
4
 
! Отговори
до 426 преди 13 години
А какви изрази използва Слънцета ББ??? "шменти-капели", "ортаци", Цецо копае с багера и други.
424
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 13 години
тоя сулю е абсолютно прав - ама нека се замислим дали тва са хората които вършат работа или дето плямпат по тв-то
423
0
 
6
 
! Отговори
yann преди 13 години
Абе отворко, що забравяш СДС-то? То управлява повече от година с Фил Кенеди начело, дето разтакова мамата на селското стопанство? Ами Костов? Четири години разпродава икономиката на безценица. Що мълчиш, а?Ще ме извинявяаш, ама преди 10-ти какво имаха ***? По една Волга или Лада и по един апартамент. А сега? Всички станаха милиардери със заводи, земи и т.н.Млъкни, черно костово ***.
422
1
 
6
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
Грешите,генерале, ВСС е създаден от посочените от Вас партии плюс ДЪЛГИТЕ РЪЦЕ НА ПРЕЗИДЕНТА: докато Вие като гл.секретар на МВР и сетне като кмет на София си разменяхте реплики с червените и пембените политици, Г.Първанов не си губеше времето, а въведе във висшите звена на съдебната сис-тема свои "дълги ръце".Ще спомена само някои от тях: КС- Евг. Танчев,гл.прокурор - Б.Велчев,Шеф на Инспектората към ВСС - А.Караиванова, шеф на ВКС - Л.Груев; шефът на ВАС веднага след избирането му дотопурка до президента,за да му засвиде-телствува своята лоялност.Съдийките начело с Михова не заче-тоха показания на свидетели и пуснаха на свобода ощетили държавата с 250 млн.лв и обвинени в убийство -ТОВА СЛУЧАЙНО ЛИ БЕШЕ; ГЛ.ПРОКРОР ВМЕСТО ДА ИЗРИГНЕ,ЧЕ ПОСОЧЕНОТО ТРИО ХВЪРЛИ НА *** МНОГОДНЕВНИЯТ ТРУД НА ПОДЧИНЕ-НИТЕ МУ ПРОКУРОРИ,ЗАМЪЛЧА - И ТОВА ЛИ БЕШЕ СЛУЧАЙНО? Генерале, събудете се и се дръжте както се полага на генерал, а не на завеждащ бюро "Оплакване"!!
421
1
 
5
 
! Отговори
TPE3BEH преди 13 години
Мислиш ли, че им пука на тези .... (нямам вече думи да определя толкова долни създания) ... за Българския народ. Важното е тяхния кръг да живеят охолно, да се возят в мерцедесите и да гледат как всичко живо се гърчи около тях. Нали това им е идеалогията на всички комунисти. Те да живеят като царе, а народа да бъде "равен".
420
0
 
1
 
! Отговори
Gabi преди 13 години
Грешите,генерале, ВСС е създаден от посочените от Вас партии плюс ДЪЛГИТЕ РЪЦЕ НА ПРЕЗИДЕНТА: докато Вие като гл.секретар на МВР и сетне като кмет на София си разменяхте реплики с червените и пембените политици, Г.Първанов не си губеше времето, а въведе във висшите звена на съдебната сис-тема свои "дълги ръце".Ще спомена само някои от тях: КС- Евг. Танчев,гл.прокурор - Б.Велчев,Шеф на Инспектората към ВСС - А.Караиванова, шеф на ВКС - Л.Груев; шефът на ВАС веднага след избирането му дотопурка до
419
0
 
2
 
! Отговори
13 преди 13 години
Не ти си такъв, аз съм свободен човек и гражданин на света НЕ ИСКАМ ДА МЕ ПРАВЯТ НА ***
418
2
 
2
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Дай да си изясним твоята теза :Искаш да се махне "комуниста" Бойко и да дойде кой? "Демократа" Станишев със "социалдемократа" Доган? Или "монарха" Симеон, "националиста" Волен, може би клоуна Яне? аааа забравих, те всичките са комунисти! Значи ти искаш да се махне лошия комунист Бойко, за да се върне добрия комунист Сегрей? Или най-добрия комунист Гоце? Не отричаш, че комунизма е най-голямото зло за България, но драпаш да върнеш "истинските" комунисти на власт? #бах таз борба с комунизма!?
417
1
 
4
 
! Отговори
George преди 13 години
Не мога да разбера защо съдиите си хващат за клакьори хора,които не могат две думи на кръст да свържат.То бива простотия, но изрази като "долните", "да плещете простотии", "на кривия ... съдът му пречи...." се използуват или от хора с основно образование и много ниско умствено ниво,или от такива,които се опит-ват да се правят на прости. Халал да е на съдиите,които имат такива защитници! На дълбоко неуважаваните от мен съдии бих желал да им ка-жа,че след период на съдийски или престъпен разгул като правило следва такъв на полицията. Смятам не, а съм сигурен, че с късогледата си и нагла политика дотам ще я докарат. Ясно е,че трите съдийки са маши в ръцете на висшестоящи хора от БСП,ДПС и Президентството,които засега не се показват на светло.Също е ясно, че отговорът ще бъде подобаващ - България е парламентарна, а не съдийска република и магистратите живеят в БГ, а не на Лу-ната или на о-в Сицилия. Тази провокативна и лошо изпълнена акция от тях ще има един отговор - смяна на състава или директно бламиране на ВСС и оттам промени по всички инстанции надолу. С изтърканите си обяснения за не-убедителни доказателства никой няма да застане зад тях.Тогава и клакьорите им ще млъкнат, а какво ще стане с тях, си е техен проблем!
416
4
 
2
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Вие сте червени мишки и ***, обучени за шепа трохички да изпълняват команди без да се замислите дори за секунда! Вашите хора докараха България до просешка тояга, до разграден двор пълен със слуги, чалгаджии, мутри и ***! Как смеете да приписвате собствените си грехове на хората, чиито животи съсипахте? Целувайте *** на Гоце, Съргей, Р.Овч. и чакайте да ви възнаградят, но да знаете, че тая награда ще ви приседне! Нямам търпение да дойдат изборите, за да видя БСП навряна в *** г#з!
415
0
 
1
 
! Отговори
13 преди 13 години
Пропуснал си ГЕРБ
414
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Политическа подлого не ми ретицирай като пионерче а ти казах-марш да работиш.
413
1
 
1
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Как може да има хора, които с такава всеотдайност да работят срещу себе си, срещу бъдещето на децата си и на родината си?! Някой да ми обясни с какви очи и по силата на каква логика червените, жълтите и полумесеците плюят по сегашното управление? С какви очи другари сипете обвинения като дори в Сибир познават България като най-бедната, корумпирана и мафиотизирана държава? Кой ни управлява последните 65 години? Не беше ли БКП и производните и БСП, НДСВ, ДПС?
412
1
 
2
 
! Отговори
13 преди 13 години
Ей че комсомолец...не слагай името на Левски до тези на неграмотните селяни които ни управляват!
411
2
 
3
 
! Отговори
до May Day преди 13 години
Нещастнико, не смей да сравняваш тези съвременни палячовци със святата личност на Апостола !Толкова си заблуден, че чак не си струва да ти разяснявам театрите, които ни разиграват от типа : "Ние ги хващаме, те ги пускат."А може пък и да не си толкова заблуден, а просто да ти плащат, за да заблуждаваш другите .....