МВР шефът: Мафията си има държава

Прогнозира сериозни последици от пускането на "Килърите"
4 авг 2010 10:20,
484
МВР шефът: Мафията си има държава
Снимка: БГНЕС

Решението на съда да пусне под гаранция арестуваните при спецоперацията “Килърите” ще има сериозни последици, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов по bTV.

Според него освобождаването им ще осуети по-нататъшните действия по разследването.

„Така се създава предпоставка за ликвидирането на някои от участниците в престъпната група и нека това решение да тежи на съвестта на съдебния състав, който го взе“, коментира вътрешният министър.

Цветанов отхвърли спекулациите, че управляващите имат намерение да прехвърлят съдебната власт към изпълнителната.

„Винаги съм се надявал, че с промяната и политическата воля при новото управление на страната ще излезем от дупката, в която сме през последните 20 години. За съжаление се потвърждават думите, които бяха казани преди година, че мафията си има държава“, отсече вътрешният министър.

По думите му има свидетели, които доказват, че СИМ картите, с които са засечени обвиняемите в момента на убийството на Юри Галев, са ползвани точно от тези лица.

„Има клетки, които доказват комуникацията между стрелеца, между Васко Кеца, между Пешо Сумиста, между всички. Има свидетелски показания, има допълнително свидетелски показания, които говорят за поръчка, дадена от Янко Попов – Туци", аргументира се още вътрешният министър.

Още по темата

В 4,00–4,50 часа сутринта се осъществява комуникация за опита за покушение върху Галев на 13 юли между стрелеца, Васко Кеца и Пешо Сумиста и други двама, обяви МВР шефът.

Тогава извършителите решават са се изтеглят и не осъществяват замисъла си. Стрелецът се е намирал в района на клетката при Бели Искър.

„На 20 юли имаме абсолютно същото разположение и движение на хората от Червен бряг към Самоков. Комуникацията се осъществява в момента когато Юри Галев излиза от заведението“, разказа още Цветанов, след като във вторник съдът реши, че не е доказано, че картите са ползвани точно от арестуваните “Килъри”.

„Трябва да се сложи край на съществуването на порочния кръг, който рефлектира не върху друг, а върху българските граждани", каза още вътрешният министър, визирайки съдебната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


484
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
410
3
 
3
 
! Отговори
TPE3BEH преди 13 години
Драскачо, не мисля да си губя времето с червен *** като вас. Усетиха се левите агенти, че голяма част от народното недоволство се зароди от интернет форумите и веднага инфилтрираха *** като тебе да пишат наляво и надясно. Но вече е късно и народа не е толкова *** да ви се връзва на наглите глупости. Най-правилно го е казал 401. Браво и на MaуDay, не трябва да се предаваме, да се саберем братя и на протест пред съдебната палата, да ги изринем веднъж и завинаги!
409
3
 
5
 
! Отговори
до 417 преди 13 години
Хайде, като комунистите, "целият народ", защо говориш от името на всички? Ако ти си *** на ЦЦ и ББ, аз мисля разумно и виждам трезва, че и от тях нищо не става!
408
5
 
4
 
! Отговори
MayDay преди 13 години
Кураж, Цветанов! Едва ли си се надявал, че червената мафия ще се предаде без бой по всички фронтове! Съдебната иситема остана последния им бастион - разчистете ВСС, ако е необходимо с нови закони и цялостна съдебна реформа - ограбения и смазан български народ е зад вас със Бойко! Спомнете си думите на Апостола "Ако загубя - губя себе си, ако спечеля - печели цял народ!"
407
2
 
2
 
! Отговори
13 преди 13 години
Клакьорчето казах ти,бегай да работиш че аман от такива като теб!
406
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
защо няма заподозрени за ежедневните убийства от ***? за кражбите на общински пари и дупките по пътищата? за хонорарите на политиците? колко биячи полицаи са в съда или ареста? онзи юзеиров защо не го подслушваха с кого говори? шефовете на тотото защо не ги следят, след като изчезна фиша за 6,5 милиона? кметовете, които заменят земи и фирмите им печелят поръчки, някой преследва ли ги? а мошениците, които предлагат почивки, улсуги или дограми и завличат десетки хиляди?
405
3
 
4
 
! Отговори
дА,НО преди 13 години
Я каква стана тя ??!?!? Определение на съда от 03.08.10: "..... Необходимо е също така да се отбележи, че още в курс в Юридическия факултет, студентите по право учат основните форми на съучастие и от този момент натам дори за тях е ясно, че ......... "Каква стана тя . . . . Боко, ЦвъЦвъ, Калинчо и т.н. да ходят да учат. Че за да се пребори престъпността трябва и акъл, и знание, но не за дължината на маркуча в пожарната, или колко пот ще отделят на терена, физкултурниците - на УЧИЛИЩЕ
404
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
заподозрени убийци ...от кого? от съседа, от вестника, от кварталния, от интернет? кой кого заподозрял? нали затова има съд? намериха автомат в един и съдиите го оставиха в ареста. другите какво? имали мобилни апарати и се намирали около софия, а понеже се познавали, говорели един с друг? не оставяйте да ви манипулират некадърници - за какво заподозряха 'човека глас', брата на бербатов и студентката от кърджали, че чак ги биха? сещайте се какви 'доказателства' носят в съда милицифаите...
403
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вери дийп, вери. дълбока мисъл, дълбок анализ. мафията и държавата. нали ти беше държавата до вчера бе ***. каде отиде сега да обвиняваш че мафията се е сляла с държавата.
402
3
 
9
 
! Отговори
TPE3BEH преди 13 години
Eй, *** - като не можеш да извадиш нормални аргументи и почваш да сипеш обиди и определения. Типично в стила на вашите лидери. За примера с Франция и Германия става дума за други дела, ти нали си много умен и неможа да се сетиш. Сети ли се, за българския студент убит от двама сънародници, за което дело френската полиция, беше събрала доказателствата и пак не бяха достатъчни за българския съд. И във Франция ги осъдиха, но тука не.
401
2
 
4
 
! Отговори
Ники преди 13 години
абе тоя дали знане колко е ***?????????????????
400
2
 
5
 
! Отговори
TPE3BEH преди 13 години
до 400: така ли с лека ръка се пускат заподозрени наемни убийци? С подписка? Може ли обвиняем, че е източил 250 млн. лева от държавата да бъде пуснат срещу смешна гаранция от 10000 лева?
399
4
 
6
 
! Отговори
yann преди 13 години
Болен мозък!Пардон - болен безмозък!Кой ти каза, че са ги осъдили/кои са те/ със същите доказателства?Кой? Великия Бойко ли? На някое полит-събранийце на ГЕРБ ли ви го казаха?
398
4
 
4
 
! Отговори
yann преди 13 години
394: Кои са ФБР в България за да дават оценка?На времето имаше едни от КГБ, после ФСБ, дето ни даваха оценки.Сега какво? От едната крайност в другата ли?Ти погледни какви ги върши световния съд. Колко е независим той. Или Европейския?***.
397
4
 
4
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
Бойко смело напред и борба до дупка
396
3
 
5
 
! Отговори
Тото преди 13 години
Б.Б. и Ц.Ц. ги е яд не за това, че съда пуска задържаните, а заради това, че не могат да вземат тези ниши и да лапат парички от там. Борбата е за контрола над каналите по които влиза "Чичко Паричко".
395
3
 
3
 
! Отговори
13 преди 13 години
Ти си пожарникарски ***-познах а... сега почни да работиш че от такива като мен ти идва заплатката.
394
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДО 398МОЖЕЗАЩОТО СЪДИИТЕ В ГЕРМАНИЯ И ФРАНЦИЯ СА НЕЗАВИСИМИТЕЗИ В БГ ЗА ЗАВИСИМИТЕЗИ СА НАЗНАЧЕНИ ОТ ПРЕДНОТО ПРАВИТЕЛСТВО И ОТ ПРЕЗИДЕНТАЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ КАК ЩЕ СЪДЯТ СПОНСОРИТЕ НА ПРЕЗИДЕНТАКАК ЩЕ СЪДЯТ МИНИСТРИТЕ НА ПРЕДНОТО ПРАВИТЕЛСТВОКАК ДА РАБОТЯТ И НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА ОТЧИТА РЕЗУЛТАТИН Я М АААААААААААААААААААААТОВА СА САБОТАЖНИЦИТЕ НА ПЪРВАНОВНАРОДА ТРЯБВА ДА Е ОБЕЗВЕРЕНТОГАВА СЕ ВРЪЩАТ И ДАЛАВЕРАТА РЕСТАРТИРА
393
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 398...кой ти каза, че няма да ги съдят??????????????? хора, въобще главите ви схващат ли разликата между мярка за неотклонение и присъда? когато ви спре катаджия на пътя, това прави ли ви престъпник? ако влизате в болница, трябва ли да сте болен? не може ли да сте лекар? мярката за неотклонение служи да се вземат мерки предполагаемият заподозрян, обвиняем или подсъдим (не престъпник) да не се скрие от съда, ако се стигне до дело..
392
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МожеВ БГ имаш ли пари ,всичко може:D
391
2
 
6
 
! Отговори
TPE3BEH преди 13 години
до 388: как може със същите събрани доказателства да ги съдят в Франция и Германия, а тук не?