Съдия: Борисов и Цветанов провалят разследвания

С изказванията си манипулират обществото, смята Калин Калпакчиев
4 авг 2010 09:35,
312
Съдия: Борисов и Цветанов провалят разследвания
"Килърите". Снимка: БГНЕС

Проблем има в начина, по който реагират премиерът и вътрешният министър на решението на съда. Всичко това показва, че има проблем с демокрацията, защото съдът е този, който ще реши дали има виновни или не.

Така съдия Калин Калпакчиев от Софийския апелативен съд коментира пред БНТ реакциите на Бойко Борисов и Цветан Цветанов по повод освобождаване на задържаните при операциите „Всичко коз” и четирима от „Килърите”.

„Крайно недопустимо е висши представители на изпълнителната власт, като министъра на вътрешните работи и министър-председателя, публично да оповестяват резултатите от едно разследване, което предстои или протича, като по този начин грубо нарушават три установени демократични стандарта в цивилизования свят“, категоричен беше магистратът.

Според него по този начин се нарушава презумпцията за невиновност, което е установен стандарт. Второ, министърът на вътрешните работи и министър-председателят манипулират и настройват общественото мнение, смята Калпакчиев.

„На немалко случаи сме ставали свидетели на това как те провалят определени разследвания, като разкриват пред публиката, осветяват, така да се каже, в един твърде ранен момент определени доказателства“, добави той.

Още по темата

Според магистрата в конкретните случаи съдът е извършил това, което Конституцията и законът са му възложили, без да се поддаде на външен натиск.

Калпакчиев подчерта, че мотивите за решението на Софийския апелативен съд са публични и призова всички да прочетат тези мотиви и да си направят анализ защо не са уважени исканията на прокуратурата.

Съдията посочи още, че решението на Апелативния съд е окончателно, а не, както е казал премиерът, че може да се обжалва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
0
 
0
 
! Отговори
до магистратът преди 13 години
КАКВО ЗНАЧИ - На немалко случаи сме ставали свидетели на това как те провалят определени разследвания, като разкриват пред публиката, осветяват, така да се каже, в един твърде ранен момент определени доказателства - ДОКАЗАТЕЛСТВОТО НЕ Е ЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВО ??? - МОЛЯ НЯКОЙ ДА МИ ОБЯСНИ
299
0
 
0
 
! Отговори
до Червените преди 13 години
По добре полицейщина отколкото Червените Кхмери
298
1
 
0
 
! Отговори
arhar преди 13 години
Какво означава доказателство в българския ' независим и некорумпиран ' съд ?Доказателство е например, една магистрална жрица да заяви в съдебна зала, че е видяла един вълк, който пасял трева , а не искал да изяде агнето ! - Ето това е доказателство, защото магистралната жрица дава показания ' под клетва ' и затова казаното от нея се приема за вярно !Съвсем забравих, че у нас нямаше проституция, а имаше само мили и почтени дами , както беше казал и самият мАРКОВСКИ !Сетих се и че мАРКОВСКИ беше заявил в прав текст в ' СЛЕДОБЕД С ТВ 7 ' , че по НПК, писан през 2005 г. от триглавата ламя , можело да се докаже, че един убиец имал чувства и затова той не трябвало да бъде осъждан и респ. да лежи в затвора / става въпрос за хладнокръвни убийства, а не за убийства по невнимание / ...Има ли смисъл тогава да се коментира що е то доказателство в ' независимия и некорумпиран ' български съд и има ли то почва у нас ?Прави впечатление, че откакто мАРКОВСКИ се изпусна и си призна това в прав текст, вече не защитава мафията ! Странно съвпадение, нали ?Непосредствено след случая ' Куйович ' мАРКОВСКИ в компанията на Румен Муйович и Валентин - лимонадата ли си говореха за някаква ' мила и почтена дама ' ?
297
3
 
1
 
! Отговори
George преди 13 години
Съдия Михова,в-к Труд съобщи,че няколко свидетели срещу "Ки-лърите" поискали вече да бягат в чужбина от страх за сигурност-та си, след като групата бе пусната на свобода.Това ли целяхте вие тричките, пускайки Килърите на свобода? Как да разбирам, вие не участвувате в политически игри, а в преразпределението на свидетелите под страх от жестока разправа с тях!Това ли е начинът да бъдат накарани неудобни свидетели да замлъкнат, или ще "заработи" някой друг,по-дълбоко скрит Калашников?
296
3
 
1
 
! Отговори
Polkovnik преди 13 години
С решенията си през последните няколко дни СГС и САС показа-ха, че каквито и доказателства да бъдат представени, съдебни-ят състав,а може би съответният съд, реши ли да оневини арес-туваните, непременно ще го направи.Вие произнесохте решения по последните две досъдебни производства.Ако смятате,че сте работили съгласно закона, спазвайки така рекламирания за съди-ите морал,халал ви вяра!Вече не ви вярваме.Остава да внесем съдии и прокурори от чужбина, за да ни съдят СПРАВЕДЛИВО, а вие да гледате битови дела - кой заклал кокошката на съседа, кой напсувал жената му!Дано тогава борбата с престъпниците потръгне и повече BG магистратите да не се превръщат в медий-ни герои!
295
1
 
1
 
! Отговори
George преди 13 години
Съдия Михова,Вие претендирате,че съдебната власт е част от държавата и "затова не сме съгласни, че държавата не може да се справи със съдебната власт. Смятам,че се опитвате да лъже-те.Вие отдавна не сте част от държавата, а живеете в някакъв виртуален,измислен от самите Вас свят.Съжалявам,но отдавна не смятам,че всички прокурори са някакви некадърници,които не могат да Ви представят качествени доказателства.Това просто не е истина. Събитията от края на май-средата на юли показаха, че Ваши колеги могат да заобикалят законите не по-лошо от изпе -чени престъпници, лакомейки се за земи по черноморието. Проц-есът Борилски,който още не е завършен показа,че три инстанции си плюха в лицето,опитвайки се да отърват от справедлива при-съда двама убийци.Дано от ЕС ни помогнат със строги,но справед -ливи съдии.
294
1
 
1
 
! Отговори
Mery преди 13 години
На дълбоко неуважаваните от мен съдии бих желал да им кажа, че след период на съдийски или престъпен разгул като правило следва такъв на полицията. Смятам не, а съм сигурен, че с късо-гледата си и нагла политика дотам ще я докарат. Ясно е,че три-те съдийки са маши в ръцете на висшестоящи хора от БСП,ДПС и "дългите ръце" на Президентството,които засега не се показват на светло.Също е ясно, че отговорът ще бъде подобаващ - Бълга -рия е парламентарна,а не съдийска република и магистратите живеят в БГ, а не на Луната или на о-в Сицилия. С изтърканите си обяснения за неубедителни до-казателства никой няма да зас-тане зад тях.А ако Б.Б.,Ц.Ц. и шефката на Народното събрание не желаят или не могат да се справят с тези обнаглели съдии,да отстъпят крачка назад,ще се намерят хора, способни да се справят с тях!Борбата вече е десни сили срещу сили, целящи да се внесат смут и беззаконие в дър-жавата.
293
1
 
0
 
! Отговори
A TAKA! преди 13 години
парадоксите на един пожарникар:Зар Дървояд ги направи Генерал.Преди изборите хунвейбините на Генералът нарекоха Станисхев СерГей.Комсомолците от БСП отговорих чевръсто: от СерГеи на ГейНерал.Герелът рече че чичо Йосич бил бързомокро поръчал килърите да му сменели памперсът .Комсомолците само това чакаха: рекоха и отсекоха "От ГейНерал та на ГейАнал.Генерал = ГейАнал! Азис издирва телефона за да се кацел на маркуча-тъпотии. Комунистически извращения са това. Бойко е горд че е пожарникар. Комунистите че е гей, таман си мислиме че и двамата са кауша единиат ще е левият гей на Султан Тиган другият десният гей. Ахмак Тиган се уреди с два милиона и два гея. Господи Боже а сега.иначе като си имаме посланник в София от САЩ защо Бойко прескача посланникът и не му предаде на него документите за Медузите от Чрният Кос и Уриниралите Онанирали. па посланникот е тук да представлява държаватя САЩ. Защо Боце прескача човеко? Посланникот усилено учи български, даже е чут да казва при вечрно посещение на Цъталина на некакв по спортни *** и футболна топка под мишница да иде да му варди колата...излиза че Борисов ама никога не е инструктиран от тоз посланник по въпросът за съдилищата и затова Боце и Цеце са пращат декюметъте чааак в усето.от което следва че или Боце незачите тоз посланник или че Посланникът наистина е одил по малките цасове извън посолството. аз лично невярвам на нито една теза. аз съм ***, гупак и ***. аз обичам да си пием ракията, да гледам новините и да си пишем глупостите.Народе, това с киларите ще го преживееме, ама със загубата на Шкумбата това на Бойко нема да му го простим. да остави нас тука бедните кратуни без Шкумба в ръцете на Трифонов си е чиста проба народно предателство и молим така да се кае, баш наи супер главният прокурор да погне до дупка Боце, Цеце и Никето Извъншеният престъпник за злоупотреба с културата на нашият народ бе.Ето как Комунистите изнесоха културното наследство на нацията в Чикаго. Нямаме Шкумба вече. Плачи народе.
292
0
 
1
 
! Отговори
za 281 преди 13 години
Tvia rabota...kyde da se zapisha ?
291
1
 
2
 
! Отговори
moreto be moreto преди 13 години
В една друга статиска пишеше че 96% от наказателните дела завършали с осъдителни присъди, ама преди. Цецко направил пълни самопризнания,че "недоумява", което е вярно, евала. ГЪРБавите, Фидосова, спите, ами приемете A.S.A.P. изменения в Наказателния Кодекс, Цвъцко и Боко като кажат, че някой е виновен по талавизията, да е достатъчно доказателство в съдa. Цецо Багера веднага след 78 часа арест да ги води в некой дол и да ги копа, кви са тия гаранции, лиготии, презумция за невиновност.
290
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ti puk kakvo razbira6 be 4ovek ot politika samo puitam ebalnici takiva
289
2
 
0
 
! Отговори
miro преди 13 години
da vi *** *** mai4ina na vsi4ki ebalnici v tozzi sait ebalnici kako mislite i kakvo ne vie vsi4kite ste edin dol drenki *** gadni smurdliviebani v gazu
288
4
 
2
 
! Отговори
аз преди 13 години
такова интервю няма и не може да има.само се чудя , до кога ще ги търпи този наш изтерзан народ?убеждават ни ,че сме с най-ниски данъци и цени в цяла Европа -а че получаваме за месец колкото там за ден......ама нейсе -сития на гладния кога е вярвал.предполагам ,че нито ББ , нито ЦЦ имат проблем с плащането на сметките и не изпадат в ужас от предстоящата зима , но обикновения човек?за себе си приключих с гласуването в тяхна полза-причината е , че по - зле финансово семейството ми не е било .
287
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе аз само едно знам: В БЪЛГАРИЯ ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ НЯМАШЕ ОСЪДЕН БОГАТ ЧОВЕК КАКВИТО И НАРУШЕНИЯ ВКЛЮЧИТЕЛНО И УБИЙСТВА ДА Е НАПРАВИЛ. Виж разни бабички веднага ги осъждат че получили неправомерно енергийни помощи или майки че са надвзели детски надбавки. Колкото си по-беден толкова вероятнистта българския съд да те осъди нараства експоненциално. За бабичките хич не питат за доказателства а за богаташите веднага стават защитници на демокрацията и невинността до доказване на противното
286
3
 
3
 
! Отговори
1 преди 13 години
АЙДЕ СЕГА ВСИЧКИ ДЕТО СА МНОГО ОБРАЗОВАНИ И ПЛЮЯТ ПО СЪДА ДА ОТИДАТ НА САЙТА НА СОФИЙСКИ АПЕЛАТИВЕН СЪД ДА КЛИКНАТ НА ПРЕСЛУЖБА И ДА ПРОЧЕТАТ МОТИВИТЕ НА СЪДА ЗАЩО ГИ ОСВОБОДИЛ, СЪЩО ТАКА ДА ПРОЧЕТАТ ЧЛЕНОВЕТЕ ОТ ЗАКОНИТЕ КОИТО СА ЦИТИРАНИ!
285
1
 
4
 
! Отговори
Заблуждавате ни преди 13 години
Заигравате с очакванията на българите. Няма такова интервю.
284
5
 
3
 
! Отговори
Новина ! преди 13 години
Току-що агенция "Фокус" публикува интервю с Б. Борисов. В него той заявява , че до края на седмицата ще поиска оставката на Цветанов, а своята щял да подаде до края на месец август.
283
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 13 години
"От информацията придобита чрез СРС-тата, се извличат данни,. Наличните по делото доказателствени източници обаче, не сочат на трайно участие на обвиняемата К. и на съгласуваност от нейна страна с другите двама обвиняеми за извършване на определен тип престъпление, за което е предвидено наказание "лишаване от свобода" повече от 3 години."
282
3
 
3
 
! Отговори
Един Луд преди 13 години
Другарю Калпавчиев,Нищо конкретно не казахте, за което Ви благодаря сърдечно. Сам доказахте, че тезата ви е въздух под налягане :) Освен това нямам попИчител и тая Ваша абсурдна грешка говори какъв "юрист" сте! Благодаря за загрижеността - на 4-ти км е прохладно и интернета е супер. Очакваме Ви скоро и Вас.
281
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За операция "КИЛЪРИТЕ" ще се произнесе ЕВРОПОЛ иФБР.ПАК СЕ ИЗЛОЖИХТЕ МАФИОТИ ,КАКТО С ДЕЛОТО БОРИЛСКИ