Бившият шеф на НАП - Силистра: Депутат от ДПС ме заплашваше с уволнение

Цочовска била подложена на натиск и от Мария Мургина
28 сеп 2010 22:35,
22
Бившият шеф на НАП - Силистра: Депутат от ДПС ме заплашваше с уволнение
Мария Мургина. Снимка: БГНЕС

Бившият началник на НАП в Силистра Милена Цочовска заяви пред Софийския градски съд (СГС), че е била заплашвана с уволнение от депутата от ДПС Гюнай Сефер.

Това стана ясно по време на заседанието на съда по делото срещу бившата директорка на НАП Мария Мургина.

Цочовска, която е граждански ищец по делото, уточни, че заплахата била заради започнати ревизии на фирми, близки до депутата.

Тя призна, че се е чувствала застрашена за сигурността на семейството си, още повече, че била наясно, че Сефер, с когото се е срещала два пъти, е лежал в затвора.

Във връзка с тези проверки тя е била извикана в централното управление на НАП, чийто управител по това време била Мария Мургина.

На среща с нея на 15 февруари 2007 година Мургина й предложила да се премести в НАП-Варна, където било част от семейството на Цочовска.

След проведен на място разговор по телефона с директора на варненската данъчна служба станало ясно, че там няма необходимост от нови служители.

Цочовска заявила, че няма да започне работа като данъчен инспектор, след като вече е директор на териториална дирекция и се е изкачила по цялата стълбица на йерархията в данъчната администрация.

По думите й тогава започнал и постоянният тормоз от страна на Мургина, която й звъняла по телефона, като й казвала, че ако не се премести, ще трябва да напусне работата си.

Цочовска обясни решението си да напусне поста си на териториален директор с думите, че е било пределно ясно, че ако не напусне, ще бъде дисциплинарно уволнена.

Тя била заплашвана и от заместник-директора на ТД на НАП-Силистра Красимир Димитров. Той й казал, че трябва да прекратят ревизиите, тъй като Гюнай Сефер разпределял постовете в Силистренско. Ревизиите обаче продължили.

Преди началото на днешното съдебно заседание трябваше да бъде изслушана и съдебно-счетоводно-икономическа експертиза. Това не бе направено, тъй като адвокатите на Мария Мургина поискаха отвод на вещото лице Мариета Найденова-Георгиева.

Те обясниха, че тя е била уволнена през 2005 година от Главно данъчно управление – Красно село, и това внася съмнение за безпристрастността на изготвената от нея експертиза.

Съдът обаче прие, че е необходимо да се съберат доказателства за основанията за отвод и твърденията за наличието на пристрастно отношение към ръководството на данъчната администрация.

Доказателства трябва да представи и вещото лице. Едва след това съдът ще прецени дали да направи отвод.

Делото срещу бившата шефка на НАП започна на 8 юни. Прокуратурата повдигна четири обвинения срещу нея. Едното от тях – за принуда, е свързано с казуса на Цочовска.

Още по темата

Според прокуратурата Мургина е употребила заплаха спрямо териториалната шефка, която целяла тя да подаде молба за напускане. Мургина е обвинена и за злоупотреба със служебно положение, както и за подаване на декларация с невярно съдържание.

В СГС се води дело и срещу Сефер и колегата му Митхат Табаков, срещу които са повдигнати обвинения за документна измама.

Според прокуратурата те са получили неправомерно над 370 хил. лв. от "Публични инвестиционни проекти" ЕАД чрез деклариране на неверни обстоятелства относно извършени строително-монтажни работи. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
гюнай сефер да отиде в ТУРЦИЯ ДА СТАНЕ ШЕФ НА НАП името му го пиша не с главни букви защото той е никоййййййййй наскоро ми се наложи да вляза в една държавна институция ей на бога ми аз никъде невидях едно българско име на поне една врата толкова ли сме оглупели или некъдърни да си ръководим държавицата ами сме я дали в ръцете на тия ***
20
1
 
3
 
! Отговори
МАСОНИ преди 13 години
Орешарски и мъжът на Мара са масони и са в една ложа заедно с Гущеров.Ето как са я издигнали кака Ви Мара.Сегашния шеф на НАП и заместникът му-Забуртов също.Търсите логически връзки-ето Ви ги.
19
1
 
3
 
! Отговори
Васко-Силистра преди 13 години
Фесовете в НАП Силистра-Димитрина,Петър,Красимир,Бонева чакат какво ще им се случи.Браво Милена.Дори и нищо да не стане им скъсахте нервите на тия ***.Все пак имай кураж , че имаш хора до себе си.УСПЕХ!!!А за кометнара относно съпругът и казвам почтен и честен и отличен професионалист.
18
1
 
5
 
! Отговори
киро преди 13 години
Мургина не е ли в затвора вече,*** държавата
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мургини, Масларови... айде ,затвора в Сливен да се подготвя за посрещането им...
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми какво стана - съдят ги съдии, назначени от тях самите, или червени, или турци... Бойко трябва да измисли как да прочисти малко съдебната система от ***..даже не малко, а основно...
15
1
 
5
 
! Отговори
Пламен преди 13 години
Госпожата се казва Милена Цолчовска ! Моля да си коригирате статията !
14
10
 
5
 
! Отговори
ДОГАН преди 13 години
И КВО СТАНА С ДЕЛОТО СРЕЩУ ГЮНАЙ СЕФЕР-НИЩО. ГЕРБАДЖИИТЕ СА ***. ВСИЧКИ СА ЯЛИ ОТ РЪКАТА МИ.КОЙ ЩЕ МИ ИЗЛЕЗЕ НАСРЕЩА. ОВЦЕТЕ НЕ РОПТАЯТ СРЕЩУ ПАСТИРА.
13
1
 
10
 
! Отговори
Zokova преди 13 години
Отлагането на делото, поради направения отвод срещу едно от вещите лица е начин отново да се протака, защото отводът е трябвало да се направи още при назначаване на вещите лица по допуснатата съдебно-счетоводна експертиза, а не тогава, когато тя вече е изготвена. Освен това, вещите лица носят наказателна отговорност при доказване на пристрастност и некоректни изводи в заключенията им. Затова смятам, че това протакане на делото ще помогне на Мургина да се спаси от гнева на Темида.
12
3
 
9
 
! Отговори
sonya преди 13 години
bravo na col4oska takiva hora trqbva za Bılgariqa
11
2
 
6
 
! Отговори
Великов преди 13 години
И не е Цочовска, а ЦоЛчовска.
10
3
 
24
 
! Отговори
Великов преди 13 години
Милена е мъжко момиче, за разлика от мъжът си Пламен, който макар и инспектор в окръжното полицейско управление Варна си е п..ка. Евалла за куража да се изправи срещу Мургина
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
какъв ГЕРБ, кви 5 лева бе ***/само фурнаджийски лопати, които всеки път като излезе нова партия се присламчват, докато има за папкане/, колкото до въпросната госпожа мястото и е на 5-ти километър в София, бедата и е, че се взе много насериозно, не е много умно от нейна страна с гол г..з с-у навирен да търчи и то заради съпруга и, който сам не знае какво иска и по лошото не знае и как да го постигне
8
3
 
7
 
! Отговори
Asen Petrov преди 13 години
...kakvo stana s "Murdjo":))..,BB e sme6nik..,tova ve4e e qsno na vsi4ki...
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
България не ме обича аз съm *** пича!Някои си мислят, че като се мислят за Българи трябва да им се плаща без да работят работа му е цаката шопи,свърши времето когато турците бяха в ТКЗС то,*** в БКС-то,шопите по разни стаички да цъкат сантасе.САМО САЩ !
6
4
 
11
 
! Отговори
цоню преди 13 години
ЩО ТАКА БЕ МИМЕ ,сега пандиз ли ще има за мимето,а
5
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Който е работил в министерство или община знае какво да ти звънне телефона и първото нещо,което чуе е "Аз съм депутат от ДПС,знаеш ли кой съм аз ***....." 8 години беше това нещо и всеки сблъскал се с това,знае че мърдане няма,изпълняваш,козируваш,клякаш !!!!Герб колкото и да са некадърни поне от към тези неща се изчистиха веднага и желаещите да работят вече имат избор...
4
7
 
5
 
! Отговори
TR преди 13 години
Kaltaka sigorno ostanala bez pari i nikoy nemu obrashta vnimanie sega se pravi na ..............
3
14
 
5
 
! Отговори
levski преди 13 години
...toq Sefer ne e tolkoo stra6en,kolkoto go opisvt bee.... daje vuob6te ne e.... pomagal e li4no na vseki koito se dopital do nego.. tova 4e e bil v zatvora po onova vreme bi trqbvalo dae gordost zasega6nite vremena i nravi... az sum bg i garntiram zatoia Tur4in.... taia ot Nap NE SE NAQDE ...ako si hristianka 4estna priznai si vsi4ite dohodi nelegalni...aide po-zdravi:)))
2
6
 
24
 
! Отговори
Галя преди 13 години
Уволниха ли те,Милено!Наядохте ли се като въшки с Иванова и сие...Дано затвора да ви приюти-малко ще ви бъде корумпирани муцуни такива...!И Калинов няма да ви спаси!!!