Кметът на Шумен джиткал с незаконна синя лампа

Спрели служебната му кола заради неправилно изпреварване
Обновена: 4 яну 2011 16:12 | 4 яну 2011 16:10,
128
Кметът на Шумен джиткал с незаконна синя лампа
Снимка: Булфото

Неправомерно притежавана синя лампа е открита в служебния автомобил на кмета на Шумен Красимир Костов.

Горнооряховски полицаи спрели колата – Фолксваген Туарег, в района на Велико Търново заради неправилно изпреварване на опасен участък.

Униформените се натъкнали на „буркана“ при проверката в автомобила, в който пътували кметът и още двама души, съобщава "Фокус".

Синята лампа била монтирана на таблото на автомобила, без разрешение за ползване, издадено от МВР.

Двама от пътуващите в колата – шофьорът Христо Стойчев и управителят на БКС-Шумен – Христо Николов, пък се държали провокативно и непристойно с полицаите, каза пред агенцията директорът на ОДМВР-Велико Търново, комисар Живко Коцев.

Докато уточнявали защо полицаите спрели колата, двамата изтъквали: "виждате, че има тук полицейска лампа, защо ни спирате?".

Освен това започнали да отправят заплахи за уволнение към служителите.

Това наложило и по-обстойна проверка в Районното управление в Горна Оряховица, където станало ясно, че шефът на БКС няма документи за самоличност.

Затова му е съставен акт. Шофьорът пък получил фиш за неправилното изпреварване.

"За случая е сезирана горнооряховската районна прокуратура, която ще образува преписка", допълни комисар Живко Коцев.

По думите му двамата са проявили поведение, което е абсолютно недопустимо – да се държат цинично с държавни служители, които просто си изпълняват задълженията.

Коцев уточни, че шуменският кмет се е държал нормално и поведението му не е имало нищо общо с това на неговите спътници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
2
 
0
 
! Отговори
batko преди 13 години
ГЕРБ да спрат с популистичните си глупости - лично Б.Б разреши на Христо Стоичков да има и да ползва синя лампа...сега обаче идват избори и трябва да се втълпява на хората колко са гадни от БСП...и с Топлофикацията в Шумен стана същото - докато отсъства кмета и прецакаха парното, после Б.Б излезе и каза - ето, АЗ ВИ ОПРАВИХ ПАРНОТО...всичко е популизъм, лошото е, че и малкото наистина работещи и умни хора са в кюпа на олигарси, мутри и бла бла бла...
122
1
 
2
 
! Отговори
Гацко преди 13 години
Част от българския манталитет е, че всеки иска да се направи на повече от останалите.
121
2
 
0
 
! Отговори
наскоотпетроч преди 13 години
а такаааааа наиграха ги ... понеже всеки,които дръпне и си мисли,че патрулкаджиите могат да им пръднат на ***,ама аиде.земи понеже си играч и си мислиш нещо
120
1
 
0
 
! Отговори
Емо преди 13 години
Абе пристрастен, вземи се забий някъде! Какво значение има дали е използвана или не в момента лампата? Тя за какво е монтирана там? Да сядат на нея ли? Ей, какви такива *** има в тази държава, комплексари в критическата, които се чудят каква беля да направят! Хора не сте на 16 и такива неща не ви правят готини и забавни! Пишман руски олигарси. А този клоун подписва един договор как щял да се държи по време на мандата- ***, ама хората му повярваха
119
1
 
1
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 13 години
Мисли че е хванал господ за шлифера
118
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе кво го корите човека ся, все пак е спрял:) Ако беше Лечков и това нямаше да стане:)
117
3
 
4
 
! Отговори
IA преди 13 години
Кмете, кмете четеш ли? А ? Какво ще кажеш на хората?......
116
3
 
6
 
! Отговори
niakoi si преди 13 години
Специално тоя комисар е някакъв див шапкар, във В Търново има един строителен предприемач който се правеше на голямата работа и регулираше движението с полицейска палка да могат камионите да му изсипват бетон на обекта. Двама полицаи от патрулките си говорили по радиостанциите да се базикат с това, той им подслушвал чистотите и ги питал, а вие арестувахте ли го? И те ами не.... Айде сега въревете да го арестувате и по бързата го осъдиха. Пред закона всички трябва да са равни.
115
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо плюете кмета-ами не погледнете как са се държали тези мръсни ченгенета
114
3
 
10
 
! Отговори
mitaka преди 13 години
Да му я заврът отзад тая лампа на тоя мазен ***....Те от както Герб са на власт забелязвате ли колко автомобили са вече със синя лампа...Специално в Сф. са 5 пъти повече от преди!
113
2
 
0
 
! Отговори
PETAR STOYANOV преди 13 години
Vyarno Jelyo LIMBATA e mnogo prost LYF BEK.
112
1
 
17
 
! Отговори
Бонго преди 13 години
Стига с това "джиткал" бе, *** (журналисти)! Аман от правещи се на интересни тъпоъгълници.
111
1
 
3
 
! Отговори
аз14 преди 13 години
Леле,леле,леле е много си зле моме празноглавице,какви ги драскаш на маймунски,както винаги кеф ти прави да си мамуна. Хора слагайте минус и не четете произведения написани на ПОМИЯРСКИ на такива калпави шимпазета....
110
6
 
1
 
! Отговори
Усмивката преди 13 години
Лампата ползвана ли е? Или само е съхранявана в джипа. Сигурно не е ползвана, защото не пише за наказание за използване на синя лампа. Никъде не пише, че не може да се притежава такава. Може да се закупи свободно. Тогава къде е сензацията? А може би това са магистрални бандити готвещи поредното отвличане!?
109
1
 
5
 
! Отговори
някой си преди 13 години
Това си е нарушение, но това ако е проблем, здраве му кажи. Абе хора, вижте някои кметове какви безобразия правят, какво чудо е и каква анархия. Мислят се за местни феодали, сякаш градовете и хората в тях са им крепостни селяни. Вижте какво става в Сливен, Ямбол, Плевен, Белослав и т.н. Няма отърване от тия местни башибозуци. Няма ли най-накрая да се промени закона и да се забрани на кметовете повече от два мандата, защото се окопават като къртици и "печелят" служебно мандат след мандат доживот.
108
1
 
7
 
! Отговори
редактора ? преди 13 години
Какво е джиткал ?
107
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако нормален водач изпревари неправилно,в случай че откажат 20-те лева няма да се размине с фиш а направо акт.Така,че пак сме свидетели на снизхождение.
106
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Кой му я беше дал тогава и до сега не се разбра. "Сигурно не си гледал репортажа за синята лампа на Христо Стоичков. тя беше монтирана с специално разрешение на главния секретар на МВР Тогава Бойко Борисов. А честито.
105
2
 
4
 
! Отговори
старселянин преди 13 години
Кмета е гаден 4ервен ПОПУЛИСТ!В София такса смет е по 2 промила за населението и за бизнеса,а в Шумен за населението(гласоподаватели)-1.75 ,а за бизнеса- 8 промила!Кой ще му инвестира в 4ервения град?
104
1
 
3
 
! Отговори
Простак Желю Желев преди 13 години
Шуменския кмет е червено дупе като нас с Серго и Румбата П. и Р. Овч. - нема да ги закачате, че ще ви пикая във всички фонтани даже и в този пред президентството.