Жена загина при пожар в Костинброд

Двама души са ранени от огъня, пламнал след взрив
Обновена: 20 яну 2011 14:37 | 20 яну 2011 14:37,
12
Жена загина при пожар в Костинброд
Снимка: Булфото

Жена загина при пожар, предизвикан от взрив в Костинброд, съобщиха от МВР. Огънят пламнал в къща и вдигнал на крак пожарна и полиция.

При инцидента е загинала 40-годишна жена, а други двама от живеещите в дома са настанени в „Пирогов” с тежки изгаряния и опасност за живота.
Сигнала подали в сряда след 19,20 часа съседи на тел. 112.

От огъня тежко са пострадали собственикът на 40 години – с 60% изгаряния по тялото, и майка му на 61 години – с 15%. Те са настанени в реанимацията на “Пирогов” с опасност за живота.

Ранен е и синът на собственика – 12-годишно момче, което получило разкъсно-контузни рани по челото и по едното коляно.

След потушаване на пожара в къщата е открито изгоряло тялото на жена, която вероятно е 40-годишната К. С. При разследването полицаите изяснили, че синът на собственика и 17-годишно момче цепили дърва за парното котле на къщата.

Според непълнолетния двамата не знаели, че наблизо имало тръба, по която минавала газта за захранване на къщата.

12-годишният ударил със секирата тръбата и от нея започнала да излиза силна струя газ, която изпълнила къщата през отворената гаражна врата. За секунди постройката пламнала.

17-годишният и ужасените съседи се втурнали да помагат на останалите в къщата.

Пристигналите огнеборци били затруднени при потушаването на огъня, тъй като най-напред трябвало да затворят тръбата за газоподаването.

При гасенето температурата в къщата е била висока и имало опасност от срутвания.
Води се досъдебно производство. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Костинбродпожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
ЖИТЕЛ НА КОСТИНБРОД преди 13 години
ХОРА,ДАИТЕ ДА НАПРАЖИМ НЕЩО.ПАК ЛИ ЩЕ МЪЛЧИМ И ЩЕ ВИКАМЕ(нал не се е случило с мен)УТРЕ ТОВА МОЖЕ ДА БЪДЕ ТВОЯТ ДОМ,ТВОЕТО СЕМЕИСТВО,ДАИТЕ ГЛАСТНОСТ ПО МЕДИИТЕ,НЕЩАТА СЕ ПОТУЛИХА НЕ УСЕЩАТЕ ЛИ?хаиде да призовем някоя телевизия,никои нищо не прави това сме ние БЪЛГАРИТЕ.ИЗЛЪЧИХА 1 РЕПОРТАЖ И ДОТУК,дори и в късната емисия новини на съобщиха,това какво ви говори?
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фирма джиев зариваше трьбите за газ с тор от птицекомбината които притежава.Но поткупния ни кмет и главен архитект се правеха че не виждат , а кьде беше шефа на пожарната .А може и газификацията на Костинброд да е незакона
7
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фирма джиев зариваше трьбите за газ с тор от птицекомбината които притежава.Но поткупния ни кмет и главен архитект се правеха че не виждат , а кьде беше шефа на пожарната .А може и газификацията на Костинброд да е незакона
6
0
 
2
 
! Отговори
potrebitel na gaz преди 13 години
TAKA E ZASHTOTO FIRMA; DJIEV ;MONTIRA GAZOTITE TABLA I OTKLONENIJ BEZ METALNA ZASHTITA/OBSADNA TRABA/.
5
4
 
3
 
! Отговори
живуща в Костинброд преди 13 години
Пожарната пристигна след повече от 30 минути. Пожарникарите се държаха като неадекватни. Като видяха, че пожар от такъв тип не е по силите им, защо не потърсиха помощ от столицата. Пожара продължи часове...Потресени сме. Освен това вече знаем, че и на нас да се случи, няма да разчитаме на пожарната. То на кой ли да се разчита вече. Дано от общината помогнат на тези хора. Майката на децата почина педи години от рак. Бащата до скоро сам си отглеждаше децата. Сега и втората му жена почина.......
4
1
 
7
 
! Отговори
kleopatra преди 13 години
vupreki nehaistvoto i nekompetentnostta na horata, tova koeto im se e sly4ilo e yjasno!vzriv, pojar, plamuci otvsqkude, gorkata jenica izgorqla e jiva.MIR NA PRAHA I!Dano pone se vuststanovqt ostanalite postradali ot incidenta!
3
4
 
7
 
! Отговори
podredete dumichkite преди 13 години
"КОЙТО ИМА ГАЗ У ДОМА ,ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ЧЕ ИМА БОМБА С ЗАКЪСНИТЕЛ ТОВА Е ФАКТ НЕОБРАТИМ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ "умник ***
2
1
 
7
 
! Отговори
по-анонимен преди 13 години
Какво точно искаше да кажеш?
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОЙТО ИМА ГАЗ УДА ЗНАЕ ЧЕ ИМА ДОМА ,ТРЯБВА БОМБА С ЗАКЪСНИТЕЛ ТОВАЕ ФАКТ НЕОБРАТИМ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ