Делото за смъртта на Чората за втори път стига до ВКС

Ангел Димитров почина на 10 ноември 2005 г. в центъра на Благоевград
30 яну 2011 17:04,
68
Делото за смъртта на Чората за втори път стига до ВКС
10.08.2009 г. Полицаи и техни роднини протестират в защита на осъдените им колеги. Снимка: Булфото

Делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората за втори път стига до Върховния касационен съд. Това съобщиха за БТА източници в съдебната палата.

Единият от подсъдимите за смъртта на Димитров - Мирослав Писов, бе осъден на девет години затвор. 

Останалите четирима - Иво Иванов, Борис Механджийски, Янко Граховски и Георги Калинков, получиха по осем години от военно-апелативния съд.

Ангел Димитров почина на 10 ноември 2005 г. в центъра на Благоевград при задържането му в рамките на специализираната полицейска операция "Респект". 

Още по темата

Повод за акцията е била оперативна информация, че той държи и разпространява наркотични вещества, както и че склонява момичета към проституция.

Всички подсъдими обжалват това решение на военните съдии от ноември, прокуратурата протестира срещу наказанието, което определи военно-апелативният съд и го намира за недостатъчно. 

Близките на Чората и Областната дирекция на МВР в Благоевград също обжалват.

Делото се забави два месеца след присъдата във военния съд, защото на всички страни трябваше да бъдат изпратени преписи от подадените жалби.

На 9 март ВКС за втори път ще гледа делото за смъртта на Ангел Димитров. 

На 20 януари 2010 г. делото бе върнато за ново разглеждане на Военно-апелативния съд поради допуснати нарушения на процесуалните правила.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
ЗНАЕЩ преди 13 години
АБЕ ТИ СИ МНОГО КУХ БЕ "ВСЕКИ МОЖЕ ДА УМРЕ ДОКАТО ГО АРЕСТУВАТ"АМИ ДАНО ТЕБ ТЕ АРЕСТУВАТ И ДА УМРЕШ!!!!!!!
65
0
 
1
 
! Отговори
dancho преди 13 години
Един ден ще разберете 4е полицията прави каквото си иска,ама ще е КЪСНО.
64
1
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Нима не Ви е ясно,че ''чората''бе умишлено ликвидиран за да не издаде замесените корумпирани ченгета?
63
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Спомнете си как и защо е създадено ФБР и как е действало срещу отявлените престъпници. Явно това е единствения начин за справяне с бандитизма. Всичко друго е бавно и неефективно. Какво като имал кръвонасядания при ареста и счупена ръчица. Да не мислите че си е подал ръчичките като са дошли за него? Дори задържане на пиян *** зад волана е цирк- писъци, ритници, псувни, храчене.. В други държави плюенето е посегателство -може да е със спин и какво ли не. Тоя добре е умрял, спестил ни е пари.
62
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сега кой върши "работата" на Чората, може би някои приятели на обвиняемите за убийството полицайчета?
61
3
 
8
 
! Отговори
momi4eto преди 13 години
tvardo protiv policeiskiq proizvol
60
0
 
0
 
! Отговори
до 56 преди 13 години
сега ще галим ***!
59
1
 
4
 
! Отговори
mama huana преди 13 години
докато децата ви се наливат с законно разрешен алкохол до безпаметност ви е разсъждавате дали Чората е продавал пакетчета с дрога по улиците и колко е бил лош за тази си дейност.
58
7
 
7
 
! Отговори
съд преди 13 години
За убийство по особено жесток начин-9 год. Тогава да пребием децата на протестиращите.9 год-че това си е смешно.За убийци и то облечени във власт.Гледах как го убивоха методично, със желание и много злоба. Просто така-докато жертвата агонизираше.Според протестиращите-това са добри момчета.А какви трябва да са лошите?
57
3
 
3
 
! Отговори
съд преди 13 години
ако аз пребия детето ви, затова че съм си мислил че то не е добър гражданин, ви е бихте ли оправдали това? Когато разсъждавате върху това си мислете за вашето,собственото ви дете, което засега е живо,защото не са го пипнали вманиачини защитници на закона.
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КЪМ 57###МНОГО ТОЧНО!!И НЕ СИ МИСЛЕТЕ,ЧЕ И ТОЗИ ТОМОВ Е ЦАЦА.НЕ,НЕ Е...А КАК МУ СЕ ИСКА НА НАРОДА ДА ВКАРАТ НАИСТИНА НЯКОИ МАГИСТРАТ,ТЕЗИ НАИСТИНА БАНДИТИ,НАИ-ГОЛЯМИТЕ В БЪЛГАРИЯ!КАКВА Е ВЛАСТ,КАКВИ СА ПАЧКИ!ЗАВЪРШВАТ ПОСРЕДСТВЕНО И В СЪЩАТА ГОДИНА СПРЕТВАТ КОНКУРС,И ВЕЧЕ Е ШЕФ НА СЪД!!АМА НЯМАЛ СТАЖ,Е КАКВО ОТ ТОВА..ТОЗИ НАШИЯ ГО МОЖЕ НАИ-ДОБРЕ!!!"И ТОИ РИТА НЯКЪДЕ С НЯКОИ".................
55
2
 
7
 
! Отговори
Mery преди 13 години
Мисля,че на това дело трябва да му се сложи кръст; да свършва най-после. Те,съдиите,бивши юридически съветници на Г.Първанов, успяха за 10 години да сложат кръст на цялата съдебна система, а ние сега отново ще разсъждаваме кой е крив и кой - прав. За 20 години нито един знаков престъпник не беше окаушен, а сегега искат с цаци като А.Томов и тези от ОДМВР-Благоевград да отчитат успехи.Вкарайте някой министър - толкова от тях крадоха,че всички плачат за затвора,вкарайте виден магистрат.
54
12
 
18
 
! Отговори
Сега к'во праим преди 13 години
И КАКВО КАТО Е УМРЯЛ???ВСЕКИ МОЖЕ ДА УМРЕ ДОКАТО ГО АРЕСТУВАТ.ПЛЮС ТОВА ТОЗИ ЧуРАТА ЗА МЕН Е *** НАРКОПЛАСЬОР.А СЪДЪТ - в България той е ПАРОДИЯ. ПЪЛНА ПАРОДИЯ И ЦИРК.
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не познавах 'чората'.самият прякор,говори достатъчно .не ви ли прави впечатление обаче,че всички полицаи които убиват,изнасилват,крадат,рекетират по границите или на пътя,всички са или под гаранция,или под домашен арест,или направо'невинни; в полицията има твърде много качествени хора .защо мършата сред тях, трябва да се ползва от реномето на своите колеги,които са честни и работят за "права бога".всеки човек,би могъл да стане в даден момент-престъпник.какво значение има ,дали е бивш,или насто
52
5
 
14
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
Само като знам кой е чичо му....и разбирам какво е правил Чората.Какъв българин трябва да си,за да си член на ДПС...Кои отидоха там доносниците и агенти на ДС,нека да видят смърта,такава каквато е и как боли от нея....Да усетят какво са причинили на хора умрели по тяхна заповед или вина.И хич не ми е жал за тоя Чора......ама хич
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Недоволен, работата на полицаите е да го заловят и да намерят годни доказателства, като ги съберът и предтсвят по определения от закона ред! Виновен или невинен, къде и колко - това не е работа на полицията да решава....
50
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Именно НСБОП - ако полицияа действа така - каква е разликата между полициятя и бандитите...
49
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смъртта му може да е заслужена, но все пак от полицията се очаква да залавя заподозрени и да събира доказателства, не да ликвидира! Къде в тоя случай е разликата между полиция и отряд за мокри поръчки на конкуренти на бандюгата? Извините, ама ако тези петимата им се размине, всеки Ушев ще знае че може да спука от бой които си иска и после услужливия съдебен лекар да пише "сърдечен удар" напук на кръвонасяданията и счупената ръка...
48
3
 
15
 
! Отговори
НСБОП преди 13 години
убийството на човек макар и престъпник не трябва да остава безнаказано, трябваше да бъде премахнат но е бил поръчан на некадърни колеги и сега ще си носят последствията, има неща които не знаете, всичко е политика
47
13
 
8
 
! Отговори
Недоволен преди 13 години
Тази смърт на така наречения Чората е просто заслужена.Всички знаят кой е Чората и с какво се занимаваше и когато си получи заслуженото,искаме да вкараме полицаите в затвора и то затова че си се свършили работата.Как искаме полицията да ни пази щом ние искаме вместо награда искаме да ги осъдим.Затова подобре да е корумпиран полицая зада няма такива последици.Ко е ви харесва да ни пазят от престъпниците или да са с престъпниците.Трябва да имаме наказателен отряд за престъпници които не са осъдени