Червени фенове безчинствали по сценарий

23 са арестувани след снощната футболна среща
Обновена: 27 фев 2011 15:25 | 27 фев 2011 15:06,
259
Червени фенове безчинствали по сценарий
Снимка: БТА

Общо 23 души са арестувани след снощната футболна среща между отборите на Левски и ЦСКА. Това съобщи на пресконференция директорът на СДВР Валери Йорданов. 

Петима от задържаните са непълнолетни. От СДВР обясниха, че снощи приоритет на полицията е било опазването на обществения ред, а не арестуването на футболните фенове. 

Тепърва предстои да бъдат задържани още от виновниците за безредиците, след преглеждане на видеозаписите. 

По време на сблъсъците са пострадали 32 полицаи, като трима от тях са били настанени в болница. Двама от ранените служители на реда са от Плевен, а други двама са от Пловдив.

Няма да се огънем при такива провокативни действия, заяви директорът на СДВР. 

По думите му действията на феновете на ЦСКА са били предварително режисирани, като някои от тях са започнали да откъртват парчета бетон пет минути след като са били допуснати на стадиона. 

Валери Йорданов посочи, че от СДВР са започнали да подготвят охраната на стадиона около месец преди срещата. Полицаите са следели интернет-форумите, където по думите на Йорданов, фенове са призовавали за агресивни действия. 

Служителите на реда са се срещали и с лидерите на футболните агитки, за да апелират за съдействие да не се допускат ексцесии. 

На 21 януари се е състояло съвещание, на което от СДВР са призовали БФС и телевизията, която излъчи срещата, да уредят по-ранен час за мача и той да се проведе на националния стадион "Васил Левски". 

По думите на Валери Йорданов освен, че се явява като неутрален терен, стадион "Васил Левски" е и много по-добре оборудван за охрана. От БФС и телевизията обаче са отказали.

Преди началото на срещата са били спрени от достъп до стадиона 15 фенове, които са били употребили прекомерно количество алкохол, заяви Йорданов. 

Трима са били изпратени в отрезвител, добави той.  

Още по темата

По думите на директора на СДВР максималните наказания, които заплашват провините се за футболно хулиганство, са глоба и забрана да се явяват на футболни срещи. 

Състоянието на най-сериозно пострадалия фен при сблъсъците вече е извън опасност  за живота, посочи Валери Йорданов. 

Все още не е ясно как точно е пострадал той, добави комисарят. 

Единственото, което момчето е обяснило на полицаите до момента е, че е припаднал.

Директорът на СДВР посочи, че в МВР няма постъпили молби за полицейско насилие. 

Той призова ако има такива, пострадалите да се обърнат към СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
252
0
 
32
 
! Отговори
до № 227 преди 13 години
Цитат ......тай както се движат нещата в понятието наречено Българиа..... откриите грешките.......ужас
251
1
 
32
 
! Отговори
кн преди 13 години
подобни действия на публиката стават само по сценарий. същото става и на волейболни срещи. например, в самоков. но в полша ги оттупаха. международните федерации няма да допуснат финал публика с ***. щом клубът не ги възпитава, ще ги бият!!! омраза всява и онова журналистче г. атанасов, който още говори за мвр и мно. щом го видя на екрана, сменям станцията. това е за с. диков и ринг тв.
250
2
 
34
 
! Отговори
Говедо преди 13 години
Трябва да си доста *** за да гледаш 22 *** как гонят топката :D
249
1
 
33
 
! Отговори
ТКЗС преди 13 години
Срещите от А ПФГ - ПРЕД ПРАЗНИ ТРИБУНИ... поне за 3-5 години!!!
248
2
 
40
 
! Отговори
защо преди 13 години
защо тогава останалите 3450 фена от агитката не спряха тези хулигани и не ги изолираха от общата маса.Това означава само че мълчаливо сте подкрепили техните действия или ще ми кажете че 3450 човека се страхуват от 50.А къде ви беше тартора Дучето за да ги укроти или се бе скрил и той от страх.Ако сами не изолирате тези хулигани няма кой друг да го направи.а щом ги оставяте сред вас значи и вие сте с тях.
247
1
 
34
 
! Отговори
Ами не, логиката не преди 13 години
е такава. Дори и само от живото предаване на този невероятен футбол (кварталните джаги се двеижат повече!) е видно, че са доста повече от 50. Писна ми от невинни - все едно не знаят какво става по тези мачове и са се озовали там от невероятна любов към...към какво всъщност? Банда продажни дангалаци със страст към чалгата и жълтите вестници, дето и 50 м. не искат да потичат? Стига глупости, не за пръв път софиянци виждат "мирните" агитки и на 22-мата ***! Всички обратно на палмите си, моля!
246
2
 
34
 
! Отговори
mause преди 13 години
И между другото изгонването на 3500 човека със сила от стадиона няма как да не доведе до недоволството на тези 3500 човека... а от там до ексцесиите дори и една крачка няма, особено когато полицаите и извън стадиона те налагат, бият и убиждат.И другото интересно е, че изхода от блока със привържениците на ЦСКА е само един... благодаря на Бог че няма жертви, но това е чист късмет... какво щяха да кажат полицаите ако някой беше загинал в блъсканицата... пак ли щеше да са "оправдани" действията им
245
2
 
37
 
! Отговори
mause преди 13 години
Напълно съм съгласен, всичко беше по сценарии организирано. Самоче автора на сценария няма нищо общо с агитката на ЦСКА. Самия факт че 3500 човека са набутани в клетка за 1500 дава достатъчно ясно насока за това кой е "писал" този сценарии. И много лесно падна тази ограда бре... а два дни преди мача се пишеше че тя била окрепена, залята с бетон и какво още беше... Или феновете на ЦСКА са някакви терминатори, или просто оградата е била "подготвена" да падне...
244
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имало малко хулигани и заради тези 50 хулигани, дайте да пребием публика от 5 хиляди души и нищо че са платили 15 лева за мач, дай да ги изгоним от стадиона.На същия принцип, щом 5% от българите са крадци, *** и сводници дайте да приберем целия български народ по затворите. Логино нали?
243
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
LEVSKARITE SA SI NAI-PROSTICKITE!
242
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
youtube/watch?v=4eRPbun3Zb8&feature=related Ето как решават проблема на други места гледайте от 2.20 мин. там става интересно.
241
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"... в МВР няма постъпили молби за полицейско насилие" - без коментар!
240
1
 
34
 
! Отговори
242 преди 13 години
на девствения мустак финансовиа министар продай една такава и един шамар зад главата му
239
9
 
31
 
! Отговори
stefandimitrov@mail. преди 13 години
ПРОДАВАМ ДИПЛОМИ ЗА СРЕДНО И ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ. Качество и коректност . Е-mail - stefandimitrov***mail.ru
238
0
 
36
 
! Отговори
до 233 преди 13 години
по всичко личи че си канцеларски млекопитаещ индивид от настоящият кабинет.кажи ми ти като си толкова компетентен за коя държава имаш на предвит във плитката си главица,каква заплата или искаш да кажеш на 300 лв заплата,та това е подигравака
237
3
 
42
 
! Отговори
mery преди 13 години
Проблемът много лесно може да бъде решен! Просто двата отбора трябва да играят при закрити врати, без публика! А то в нашето футболно първенство няма и какво да се гледа, така че и телевизиите няма нужда да дават луди пари за излъчване на мачовете от А група.
236
0
 
37
 
! Отговори
wew преди 13 години
...да излезнат насилствено за няколко минути. Също така тези над 3000 души не са, както умници като теб разсъждават, само хулигани, а в мнозинството си нормални хора, срещат се и жени и деца. Между дрегото съм от Левски, но такива примитивни действия в нашата страна започват да ме дразнят и в случая е без значение на кой отбор симпатизираш.
235
9
 
38
 
! Отговори
The преди 13 години
ЧЕРВЕНИ *** !!! Цяла България ви видя и разбра, че не сте нищо повече от жалки прасета
234
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Едни и същи са провокаторите и те са шепа хора. Толкова ли е трудно да снимат с камери и след края на мача да ги приберат.Ако ги държат на топличко, повече няма да има подобни изпълнения.
233
2
 
36
 
! Отговори
wew преди 13 години
До Бо:Ти си от тея дето вероятно са стъпвали около 2-3 пъти на мач, но за сметка на това четеш медийните постулати, нали? Тези фенчета на Английската висша лига са ми любимци-те не са дали 1 лев да гледат български мач някога, щото са над тея неща(друго си е пред TV гледаш Бербатката), но могат много да говорят колко страшно е по мачове, без да имат поглед над нещата. Нека ти поясня някои неща: онзи ден със заповед на полицията бяха застрашени стотици животи, тъй като над 3000 човека няма как