Разбиха канал за внос на швейцарски часовници, made in China

Ментетата доставяли 7 души
Обновена: 19 май 2011 14:45 | 19 май 2011 14:44,
17
Разбиха канал за внос на швейцарски часовници, made in China
Снимка: Архив Getty Images/Guliver Photos

ГДБОП разби международен канал за внос и продажба на добре изработени в Китай копия на швейцарски часовници на запазени световни марки.

Разкрита е 7-членна организирана престъпна група, осъществявала канала и разпространявала копията в търговските обекти в цялата страна.

В хода на операцията антимафиотите са иззели от магазини и складове в София общо 8500 копия на луксозни часовници.

Аксесоарите били със запазените марки на D&G, Armani, Chanel, Puma, Adidas, Ferre, Versace, L&W, Hubot, Britling, Patek Filip, Rolex, Tag Hawer, CK, Gucci, Cartier и много други.
 
Каналът за доставката на часовниците у нас е организиран от трима българи на възраст около 40 години. Срещу единия преди време е било образувано досъдебно производство за контрабанда в особено големи размери.

Те отговаряли за доставката на фалшивата стока – от Китай през две митници до голям склад в столицата. Оттам работата се „поемала” от останалите членове на групата, част от които афганистанци със статут на постоянно пребиваващи в страната. Тяхната роля била да разпространяват копията в магазините в страната.

Срещу организираната престъпна група е образувано досъдебно производство за извършени престъпления срещу интелектуалната и индустриалната собственост. За тях се предвижда наказание лишаване от свобода до пет години. 

Това е най-голямото заловено количество до момента от този вид стока. Предотвратени са около 16 милиона евро щети на правоносителите на съответните марки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: каналвносчасовници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
10
 
! Отговори
БТК до админа преди 12 години
Триеш,ама не можеш да пишеш ....
14
3
 
2
 
! Отговори
гуньо преди 12 години
До 11Толкова и разбираш от часовници. Половината са чисто швейцарски марки, а останалите са дизайнерски, които също се поръчват за изработка на швейцарски часовникарски производители. Оригиналите, разбира се. А иначе китайските ментета се разкриват от луната, не се налага дори да се отваря съответния часовник.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз затова си нося моя Q&Q и си знам че е оригинален китайски часовник :) макар че би трябвало да е японски но си върви перфектнона майка ми съм дал същата марка часовник но вътре машинката му е японска и се сверява само 2 пъти в годината когато се сменя времето и когато се сменя батерията но е доста старичък на годинки и затова е с оргинален механизъм вътре
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
всичко произведено извън Китай е менте!
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Точно тези марки както сте ги написали едва ли са швейцарски. А и цялото написано е копирано от *** заедно с грешните марки.
10
0
 
9
 
! Отговори
до 8 преди 12 години
То и запазена марка Patek Filip няма , ( пише се Patek Philippe ) но грамотността на писарушите не се простира до там. Така написани марките наистина звучат като китайски. Все си спомням за китайския " i-Fone"
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Та часовника е измислен в Китай, от къде на къде швейцарските са оригинали?
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едва ли грешките са нарочно, нали пише "Аксесоарите били със запазените марки на..."?Има ли запазена марка "Britling"? Или "Hubot"? хахах
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен явно грешките са нарочно! Нали знаете анцузите адидас - адибас и това е същата работа със сменени букви xD ама как тогава щети за 12 мил евра не ми е ясно... или ги таксуват като оригинали!
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Контрабандата не може да бъде спряна. Не и в корумпирана отвсякъде държава като нашата.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Hubot, Britling, Patek Filip, Tag Hawer....хахаха
4
0
 
6
 
! Отговори
xaxax преди 12 години
"Hubot", "Patek Filip" ХахАХхахАхаАХ смех!
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как ще не си заслужават, като са изрутили сума ти кинти от едното нищо.
2
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моля ви научете се да пишете правилно имената на марките!!! Имам чувството, че статиите ги пишат някакви изключително неграмотни хора. Едва ли някой е чувал за марките : L&W (what the ***?), Hubot??? (Hublot), Britling!!! (Breitling), Patek Filip хахахахаха!(Patek Philippe), Tag Hawer !?!?!? (Tag Heuer). Толкова грешки в едно изречение съм виждал само в бисерите от кандидатстудентската кампания! Моля Ви вземете мерки!!!
1
5
 
21
 
! Отговори
мо преди 12 години
Тия не че не заслужават, ама 5 год.си е доста, а като става въпрос за човешки живот и като има и убити,дори да са в катастрофи и да се измъкват с условни присъди, ей това не ми го разбира главата никак... Явно швейцарския капитал е толкова силен,че няма значение в коя държава се настъпваш с него.Нема ли някой адвокат да ги спаси тия???