Пребиха лекар в Плевен

Д-р Николай Найденов е нападнат край поликлиниката, в която работи
Обновена: 1 юни 2011 16:35 | 1 юни 2011 16:34,
155
Пребиха лекар в Плевен
Снимка: архив Булфото

Общопрактикуващ лекар е пребит в Плевен, съобщиха от Българския лекарски съюз.

Д-р Николай Найденов е нападнат от неизвестни във вторник по обед пред 3-то ДКЦ в плевенския квартал „Сторгозия“, където работи.

Извършителите го пресрещнали в близост до личния му автомобил, попитали го за името му и след като докторът се представил, го нападнали, отправяйки заплахи.

По време на побоя лекарят е изгубил съзнание. Спасен е от случайни минувачи и е откаран в болница.

Вследствие на побоя д-р Найденов е с три счупени ребра, счупен нос и скула, казаха от областната дирекция на полицията в Плевен.

Лекарят не е бил ограбен. Той е дал описание на нападателите си и полицията работи по случая.

Във връзка с нападението председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов изпрати поредното писмо до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, с което призовава за по-строги наказания за нападения над лекари.

Преди осем месеца Цветанов пое ангажимент за внасяне на законодателни промени, които да приравнят присъдите за нападение над медици с тези за нападение над полицаи.

„До момента обаче промяната не е факт, а нападенията и побоите над лекари станаха част от тяхното всекидневие“, се посочва в съобщение на БЛС.

Това е пореден случай на нападение над медик в Плевенско. При предишните инциденти лекар пострада по време на дежурство в Никопол, а медицински сестри – в клиниката по анестезиология и реанимация на Университетската болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
1
 
5
 
! Отговори
гф преди 12 години
Нали се биеш в гърдите,че си много ерудиран...В цялата тема само това:"аз съм умен,вие сте прости,вие сте нещастници и т.н.."Неграмотен невеж си ти,нищо повече...
125
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наложи се сп. операция на мой роднина! Бях задължен,да намеря двама кр-дарители и да заплатя импл. част.Без тези действия ни предупредиха,че операция няма да има.Платихме,намерихме и кръводарители. Срещу съответното възнаграждение,естествено.Но не всичко е до тук.Казаха ни,че е"желателно и препоръчително" да заплатим на персонала по 40лв.на денонощие за грижи към пациента.14 денонощия.Платихме.Да,грижеха се за него.На свиждането видяхме и как се грижеха и за тези, които нямаха пари.Не ви го поже
124
3
 
4
 
! Отговори
Лекар до 128 преди 12 години
Той пишА - тя пишА - то пишА.Добре, сАгласен. Грамотник-интелектуалец си ти.Това ли е темата на дискусията? Правописните грешки или насилието?Приоритети.
123
2
 
3
 
! Отговори
гф преди 12 години
До 126 :Той пиша сАгласен,няма запетаи и т.н. , за интелект при него не може да става и дума...
122
1
 
4
 
! Отговори
гф преди 12 години
А на мен ми е интересно да наблюдавам твоята умствена сиромашия.сАгласен?
121
3
 
5
 
! Отговори
До Лекар преди 12 години
Еее като почнете да се изхвърляте лекарите,колко високо интелектуални сте.Сигурно съм чел нещо от теб,но не мога да си спомня.Ще ми припомниш ли или поне да дадеш линк с решението на какъв значим или интересн научен проблем си се отличил,че се слагаш в групата на високо интелигентните професионалисти.
120
4
 
3
 
! Отговори
Лекар до 122 преди 12 години
Никой нищо и не ти предлага.Знаеш ли, отегчаваш ме вече.Остани със здраве.
119
4
 
3
 
! Отговори
Джипи преди 12 години
121 направи си детето лекар-то ще е перфектно!Добре виждам,че си ,,Автомонтьор-суперразбирач"......
118
2
 
3
 
! Отговори
гф преди 12 години
До 122Не искам "интелектуалния капацитет" на един мозъчно импотентен индивид...сАгласен?
117
4
 
2
 
! Отговори
Лекар до 119 преди 12 години
На теб в "общественото" ти CV може да бъде изписано гордо:ГРАМОТЕНPS. Няма как да звучиш над мен, защото нямаш достатъчно интелектуален капацитет.
116
3
 
6
 
! Отговори
До Джипи преди 12 години
И да убиете някой пациент заради лекарска грешка и немърливост в Бг си е нормална практика.Но така ще е докато лекарската грешка не стане наказуема в НПК.А до тогава ей така някой изтрещели хора от лекарските своеволия ще си решават проблемите,като няма закони.Не обвинявай хората за това,че няма нормална държава в територията наречена България.А за касата,парламента и лекарското лоби(БЛС) си прав,докато си разиграват коня както им е удобно,така ще е.
115
2
 
3
 
! Отговори
гф преди 12 години
До 118,аз не съм го сбъркал,но ти за сметка на това си ***,затова не го разбираш...сАгласен...Не стига че си неграмотен,но за сметка на това си и ***...
114
2
 
5
 
! Отговори
гф преди 12 години
Лекарят и джипа са един и същи човек,но в мозъка си има два акаунта...Към личното му CV може да се добави и 20% бонус - неграмотен...сАгласен ли си ВА?
113
3
 
2
 
! Отговори
Лекар до 114 преди 12 години
С радост виждам, че си много грамотен. Да отбележа, че синонимите са думи със сходно значение и различно изписване. Но ти сигурно си сгрешил в бързината, също като мен.
112
5
 
5
 
! Отговори
Джипи преди 12 години
Грешите *** селски.Защитавам децата ви.Дреме ми-вее,духа аз в Германия си ги получавам 5000 евро.Вие му мислете дето се разлагате като *** на слънце.Толкова сте прости,че нямате представа.За да разберете трябва пак да ви създам наново.Тъпотията ,че не виждате че не лекарите са виновни в България а касата и парламента ,помага да си плащате без да получавате.Е,и да набиете някой доктор-какво от това?Пак си оставате това което сте мутроподобни ходещи тоалетни преди пандиза винаги.
111
3
 
5
 
! Отговори
човечец преди 12 години
и аз съм страдал от лекарско безхаберие,но не мисля че това е начинът....жалко и просташки е в 21 век да биеш този който не ти харесва по някъкъв начин или ,че е или не е направил нещо.с тази логика ако един лекар не е е на кеф ,за да си оправи настроението примерно да ампутира крайник без нужда.хора я се поспрете с тея агитации за саморазправа-ВСЕ ПАК СМЕ БЪЛГАРИ НЕ ПРОСТИ *** че да си "решаваме" проблема с юмруци и убийства.ОСЪЗНАЙТЕ СЕ МАЛКО
110
1
 
1
 
! Отговори
Лекар до 108 преди 12 години
Докато живеех в България не съм имал никакви проблеми с хора от различни съсловия. Единствените ми трудности са били с някои представители на администрацията. Бога ми, не ми е минавало през ум да им посягам.Когато се представиш на колегите си, често получаваш преференциално отношение. Това не е само сред лекарите. Да ти кажа много ценя своя автомонтьор. Той всъшност разбира много от автомобили. Плащам му колкото ми каже и досега винаги съм оставал доволен. Смених няколко, докато попадна на него
109
3
 
4
 
! Отговори
гф преди 12 години
До джипа, мутриии,синоним ли е на скумриии...Виждам че с колегата ти лекар сте неграмотни...сАгласен...
108
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В тоя форум има две мутри Джипито и Лекар,които защитават друга мутра.И трите мутри са с више медицинско образование,затова не се казват мутри,а лекари.Тц,тц,тц.
107
4
 
3
 
! Отговори
Лекар до 107 преди 12 години
Тоест трябваше да го убият? Своеобразна изкупителна жертва заради съсловието? Страхотно. Много справедливо. Интересно, защо не сте такива бабаити към доказаните престъпници? Колкото до безпомощните, безпомощни са тези, зад които не стои никой, уважаеми. Но в България да си инвалид или какъвто и да е човек в неравностойно положение е ад. По това се познават народите, по отношението си към децата, социално слабите и инвалидите.А това, че всеки си получава заслуженото си напълно прав