Пребиха лекар в Плевен

Д-р Николай Найденов е нападнат край поликлиниката, в която работи
Обновена: 1 юни 2011 16:35 | 1 юни 2011 16:34,
155
Пребиха лекар в Плевен
Снимка: архив Булфото

Общопрактикуващ лекар е пребит в Плевен, съобщиха от Българския лекарски съюз.

Д-р Николай Найденов е нападнат от неизвестни във вторник по обед пред 3-то ДКЦ в плевенския квартал „Сторгозия“, където работи.

Извършителите го пресрещнали в близост до личния му автомобил, попитали го за името му и след като докторът се представил, го нападнали, отправяйки заплахи.

По време на побоя лекарят е изгубил съзнание. Спасен е от случайни минувачи и е откаран в болница.

Вследствие на побоя д-р Найденов е с три счупени ребра, счупен нос и скула, казаха от областната дирекция на полицията в Плевен.

Лекарят не е бил ограбен. Той е дал описание на нападателите си и полицията работи по случая.

Във връзка с нападението председателят на БЛС д-р Цветан Райчинов изпрати поредното писмо до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, с което призовава за по-строги наказания за нападения над лекари.

Преди осем месеца Цветанов пое ангажимент за внасяне на законодателни промени, които да приравнят присъдите за нападение над медици с тези за нападение над полицаи.

„До момента обаче промяната не е факт, а нападенията и побоите над лекари станаха част от тяхното всекидневие“, се посочва в съобщение на БЛС.

Това е пореден случай на нападение над медик в Плевенско. При предишните инциденти лекар пострада по време на дежурство в Никопол, а медицински сестри – в клиниката по анестезиология и реанимация на Университетската болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вървял си един лекар по улицита и доволно си подсвирквал.Изведнъж го нападнал крадец.Лекаря се развикал:-Ама аз съм лекар,член на БЛС,на етичната комисия,нямате право да ме обирате!!!Крадеца усмихнат му казал:-Колега,аз пък съм от БСКП(Българския съюз на крадците и престъпниците),ако не ти харесва,че те обирам,обърни се към етичната ни комисия.Може да ти предложат "избор на екип",вместо един,те обират няколко души в екип най-етично.Всички сме дали Хермесова клетва за спазване на етиката.
65
3
 
4
 
! Отговори
Веселин преди 12 години
Поради липсата на ВСЯКАКВО правосъдие от страна на държавата не ни остава друго освен сами да раздаваме правосъдие!
64
5
 
5
 
! Отговори
не е случайно преди 12 години
Този лекар кой знае какво е направил с някой пациент,защото често взехо да стават такива случаи по немърливост има починали пациенти но няма наказани лекари.Няма ги онези истенски лекари които са загрижени за пациента и се отдават изцяло на провесията си,сега само правят пазарлък колко трябва да получи и здравоопазването се превърна в бизнес.
63
0
 
3
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Като искам да кажа,че познавам страхотни Лекари и Хора.....и именно заради тях изпитвам срам от тези които петнят Медицината и карат хората да ги уравняват с тези....търговци в Храма
62
2
 
3
 
! Отговори
Веселин преди 12 години
повярвай ми на тази дето беше дала 100мг хапче морфин с бавно освобождаване на майка ми лека и пръст при положение ,че началната доза е 10 бих и наковал канчето с удоволствие...
61
2
 
2
 
! Отговори
до 54 преди 12 години
За разлика от простия милиционер койте се крие в храстите и мародерства шофьорите,вие си седите в кабинетите и чакате поредния болен и закъсал *** за да му бръкнете максимално в джоба.Но вие се самозабравяте и си мислите ,че сте прави защото не виждате как живее обикновения човек...Живуркате си в болницата и както милиционера и вие в края на деня си делите рушвета по живо по здраво.
60
4
 
7
 
! Отговори
Лекар преди 12 години
Това ,че разпознавате правото в сопата и юмруците ,вместо в съда и полицията показва ,че сте едни примитивни маймуни които са свършени.Показва и това какво е всъщност българската държава!Не докторите-вие сте жалките.Вероятно след този побой,няма да искате децата ви да учат медицина.Защото ги бият.Адвокатите и тях ги бият.Артистите и тях.Бият всички които не са примитивни *** като вас.Държавата на примитивните биячи-хахахаха-подвижни тоалетни мислещи се за хора!
59
0
 
6
 
! Отговори
Лекар до Веселин преди 12 години
Добре, Веселине.Българските лекари на некадърни. Пребийте ги!
58
3
 
4
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
ДО ЛЕКАР А детето за какво си го е получило....г-н Лекар
57
7
 
4
 
! Отговори
Веселин преди 12 години
До лекар: Некадърни сте бе!!! Мама ви *** на пръсти се борят тези който не са некадърни между вас!
56
6
 
5
 
! Отговори
Веселин преди 12 години
100% си го е заслужил некадърника мрусен! Моето семеиство до сега 3 пъти е патило от тия некадърници...
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Здравната каса взе нашето здраве, както и здравето на докторите....Преди месец мой близък се наложи да влезе в болница за операция. Каси - маси ---- платих 600 лева като момченце, нищо че е има осигуровка.
54
8
 
12
 
! Отговори
Лекар преди 12 години
Като гледам, повечето коментари одобряват насилието над лекаря.Не знаят прав ли е, крив ли е, ама добре си го е получил - сигурно е имало защо.Знаета ли най-добрата профилактика за носталгия?Да отвориш български форум.Абсолютни нещастници.Прости, комплексирани и озлобени несретници, без морал, без достойнство, без ясни критерии за добро и зло.Чудно племе. Пожелавам ви да получавате това, което заслужавате докато сте живи.Много съм щастлив че се реших на тази трудна стъпка.
53
3
 
6
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
минусите навярно са от тези,които ме оставиха сакат и които върнаха 2 годишно дете поради липса на човечност.....в следствие на което едно дете почина,едни родители до ден днешен живеят с вината,че е можело да живее....и едни лекари за които най-голямото наказание беше уволнението на един стажант....
52
5
 
5
 
! Отговори
Коко преди 12 години
Това е добра новина.И нека всички лекари я прочетата.Така ще бъде докато не спрат на вземат кинти и да рекетират хората,като заложник на тия лакоми *** става човешкото здраве.Лично аз съм против насилието,но когато някой се *** със здрвето ти или с това на децата заслужава само сопа.Хвала на такива пичове дето са разбрали,че за лекарите справедливост в съда няма и важи само правото на винкела.
51
7
 
7
 
! Отговори
фифи преди 12 години
Като няма съд и закон и морал и се гаврят с пациентите ,ще гризат дървото.Като не им се наказват грешките както трябва ще им се набиват канчетата.
50
3
 
9
 
! Отговори
Лекар преди 12 години
Аз съм в УК и ви уверявам, че това не може да се случи. В болницити, в която работя има табела, на която пише че правата на пациентите са от първостепенна важност. Наред с това се съобщава, че тръста няма да търпи никакви прояви на обида или некоректно отношение към персонала. Никой не маже да си представи да става въпрос за бой. Охраната реагира за секунди на всякакъв сигнал. Камери има навсякъде. Вратите могат да се блокират. Само да си помисли някой профан да прави золуми, не го мисля.
49
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те по принцип са за бой докторите, много са алчни и некадърни
48
3
 
8
 
! Отговори
Лекар преди 12 години
Аз съм в УК и ви уверявам, че това не може да се случи. В болницити, в която работя има табела, на която пише че правата на пациентите са от първостепенна важност. Наред с това се съобщава, че тръста няма да търпи никакви прояви на обида или некоректно отношение към персонала. Никой не маже да си представи да става въпрос за бой. Охраната реагира за секунди на всякакъв сигнал. Камери има навсякъде. Вратите могат да се блокират. Само да си помисли някой профан да прави золуми, не мога да го мисля
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
някой "доволен" пациент му е благодарил ;)роднините на бебето от фризера може да са, или на онова другото дете с операцията дето беше убито от лекарите