Екшън в Смолян. Опитаха да похитят син на бизнесмен

Тримата похитители с "Пежо" са заградени и заловени
Обновена: 17 юни 2011 19:03 | 17 юни 2011 19:03,
58
Екшън в Смолян. Опитаха да похитят син на бизнесмен
Снимка: архив Булфото

Полицията в Смолян предотврати отвличане на син на бизнесмен в Смолян.

Пред "Фокус" комисар Кирил Хаджихристев обясни, че около 12,00 часа е получен сигнал, че в района на маданското село Средногорци трима са качили насила млад мъж от селото.

На мястото пристигнал бащата на 29-годишния мъж с личния си автомобил, при което един от тримата срязал предната и задната леви гуми на автомобила му с нож и потеглили с колата си в посока гр. Смолян. Бащата веднага сигнализирал за случая в РУП–Мадан.

Веднага са предприети заградителни мерки, като главен път Мадан–Смолян в района на квартал "Устово" веднага е бил отцепен.

В района на бензиностанцията в квартала е спрян автомобилът с похитителите, като и тримата са задържани.

Отвлечения млад мъж обаче го нямало, похитителите му обяснили, че го изхвърлили от колата на 1,5 км след Средногорци.

Нападателите пътували с лек автомобил "Пежо" със софийска регистрация. Задължения към кредитори е основната версия за отвличането.

Тримата похитители – Д. П. (29-годишен) от София, познат на полицията за отправяне на заплахи с оръжие, И.Б. (27-годишен) от Монтана, известен на органите на реда за нанасяне на лека телесна повреда, и А.Г. (23-годишен) от кюстендилско село, са задържани за срок от 24 часа в РУП – Смолян.

При претърсване в автомобила им са намерени и иззети законно притежаван от И. Б. пистолет „Макаров” и списък с имената на длъжници на различни суми (предимно строителни фирми от Смолянска област и страната).

По първоначални данни, тримата са отправили заплахи към мъжа от с. Средногорци, че ако не се издължи, ще запалят колата му, след което са го пуснали. Продължават процесуално-следствените действия по случая под наблюдението на Окръжна прокуратура. Образувано е досъдебно производство.

Материалите ще бъдат предадени на Окръжна прокуратура – Смолян, с искане за постановяване на мярка задържане за 72 часа за тримата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
3
 
! Отговори
kastRat0Ra преди 12 години
ОБИЧАМ РОДИНАТА, МРАЗЯ ДЪРЖАВАТА!!!
53
0
 
0
 
! Отговори
nqma преди 12 години
abe dnes tolkova ste izostanali to e vcherashna novina axaxaxaxaxaxaxaxaxaxax da eva i site ti da *** smotan
52
1
 
4
 
! Отговори
До Патриот преди 12 години
Няма никакво значение кой и кога е дал разрешителното на въпросното лице мой. Както и няма голямо значение дали към момента на получаване на същото той е бил проявен - не осъден...! Има значение какво се случва в момента ! Сегашното ръководство на вътрешното министерство ТРЯБВА и НОСИ отговорност за случващото се в момента ! А в момента не се случва почти нищо по-различно от преди години. Със стари к**ви нов бардак НЕ се прави. А намеренията за нов морал и реформи ще си останат само добри...
51
0
 
3
 
! Отговори
dll преди 12 години
54-ти...има си законов ред за отпускане на кредити. Има застраховане на кредити. Въобще всичко е измислено, и след като парите са дадени без упражняване на сила, не виждам оправдание да се събират по този начин...? Ако всеки тръгне да разсъждава...нещо което виждам че и ти се мъчиш да правиш ще викаш олеле...щото съседа ти може да приеме за основателна причина снощната кавга (примерно) и да те ремонтира малко...при това с цел да се оправиш...Но зная че не ме разбираш ;)
50
3
 
1
 
! Отговори
PPP преди 12 години
Е сега по новия закон заради "Наглите" ще ги бутнат за по десетина години в затвора. Май до 15 години беше за отвличане ако не се лъжа... Ама и те са си прави. Това не е отвличане точно ами сплашване. Поговотили са си с него няколко километра и са го пуснали да си ходи пеш и да размишлява как ще им връща парите които е взел от тях. И на вас да ви длжат много пари и да се правят на ощипани тези на които сте им ги дали и вие ще се чудите как да ги сплашите за да си върнете парите. Аз ги подкрепям!
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
abeeeeeeeeee nestasni komunisti ne spite li hervena pensionerska zgan .
48
3
 
4
 
! Отговори
Армеец преди 12 години
На Патриот - Кога е било това на куцо и сакато оръжие да се раздава- 1942 г. или по-рано??? Голям патриот го раздаваш!!! А това дали настоящият министър Цвъки има вина няма съмнение-КОС служителите не бива да си бъркат само по носните дупки, а да проверяват в базата с информация - кой има оръжие и има ли промяна в криминалния му статус - проста работа, дето РС-то може да я върши, но от дарения и пудрене по разни телевизии, НЕМА ВРЕМЕ ДА СИ РЪКОВОДИ КЪЩИЧКАТА ДЕТО СА МУ ДАЛИ!!!
47
4
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Наистина не е логично криминално проявен да притежава законно оръжие ! Но хайде спрете с плюенето по настоящия министър...някъде да е коментирано кога е издадено разрешителното за това оръжие ?!?!?По въпроса мога да поспоря, защото имаше години, когато разрешителни се раздаваха на куцо и сакато.....но тогава други бяха на власт......
46
1
 
37
 
! Отговори
8 преди 12 години
Не азбирам защо на човек с криминално досие му се позволява да притежава оръжие?
45
6
 
23
 
! Отговори
От Брюксел! преди 12 години
Бандитите със законен пистолет, Цецко къде си-откога започнахте да им давате законни ???
44
1
 
23
 
! Отговори
ddd преди 12 години
Бащата просто е трябвало да гръмне тая мутренска смрад !!!
43
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много ми е интересно,ако някой те завлече с доста пари как трябва да постъпиш.1.Уведомяваш полиция и прокуратура които ти обясняват,че това са гражданско правни отношения.2.Намираш адвокат и завеждаш дело в съда-години чакане,големи разходи и неясно бъдеще.С тая статия май всичко си идва на мястото.
42
2
 
12
 
! Отговори
песимист преди 12 години
след като "държавата" допусна да има такава вътрешнофирмена задлъжнялост нищо чудно че ще има такива работи. Пълна абдикация на властта-всеки се спасява по еденично/намира си начини да си събира дълговете/. Браво на "органите на властта" обслужват който трябва.Да не забряваме и съдебната власт - завеждаш дело с/у длъжник и след десет години може и да се наложи да продадеш имота си за да си покриеш "дълговете".
41
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега трябва да се направи проверка ка са се сдобили със законно оръжие и тези, които са им го дали, да ги изволнят всичките.
40
0
 
9
 
! Отговори
Справедлив преди 12 години
БРАВО
39
1
 
35
 
! Отговори
вай-вай преди 12 години
Това законно оръжие за какво са им дали,за отвличания ли?
38
0
 
2
 
! Отговори
Hajdi преди 12 години
ne kazvat kam kogo ima krediti
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А аз пък мислех че няма вече такива работи.
36
9
 
6
 
! Отговори
КИКО преди 12 години
ДО"29"ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ГЕРБ .ТЕЗИ НОМЕРА ГИ ЗНАЕ МАФИОТА БОЙКО!
35
5
 
6
 
! Отговори
Чуденко преди 12 години
Е сега на татито и синчето мамата им се ***.......Кат земаа кинтите не мислеа, а сега ЧИЧКО ПОЛИЦАЙ ЧИЧКО ПОЛИЦАЙ... Ти я тримката ще си го получат от съдиите ако се намери нещо повече от свидетели ама пък двамата дупе да им е яко...