Екшън в Сандански. Разярен шофьор простреля полицай

Униформеният е ранен в рамото, стрелецът, получи куршум в корема
Обновена: 23 юни 2011 14:46 | 23 юни 2011 10:13,
164
Екшън в Сандански. Разярен шофьор простреля полицай
Снимка: архив Булфото

Истински екшън се разигра тази нощ в Сандански. Шофьор стреля по полицай от местното районно управление, а самият той бе ранен.

Всичко започнало около 23,50 часа в нощта срещу четвъртък, когато автомобил навлязъл с бясна скорост в пешеходната зона в центъра на Сандански. Полицай, който в момента не бил на работа, видял нарушителя и подал сигнал в районното, обясниха от областната дирекция на МВР в Благоевград.

На мястото пристигнал автопатрул, а униформените опитали да санкционират водача – 40-годишен мъж от Петрич.

Той обаче реагирал остро, започнал да обижда служителите и съответно бил отведен в районното управление. Въпреки че и там продължил да се държи арогантно, мъжът получил акта си и си тръгнал.

Няколко минути по-късно обаче връхлетял обратно в управлението, размахвайки пистолет, и афектиран, стрелял по един от полицаите. Служителят е ранен в рамото.

Друг униформен предупредил разярения петричанин да хвърли оръжието и да легне на земята и стрелял във въздуха. Това обаче не трогнало мъжа и той насочил пистолета си към главата на полицая.

Тогава служителят на реда стрелял, ранявайки 40-годишния мъж в корема.

Той е откаран в болницата в Сандански, където е претърпял операция. Пострадалият полицай е получил медицинска помощ, след което е транспортиран в МВР-болница.

Установено е, че петричанинът не е криминално проявен и е стрелял със законно притежавано оръжие. Работата по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още по темата: Санданскистрелба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как лихваря е бил с оръжие в ПОЛИЦИЯТА и са му писали акт ? Не е ли бил обескиран? Той може е целял да влезе в полицията за да я взриви АТЕНТАТ или да е притежавал дрога? влиза и излиза с акт за неправилно движение по пешеходните зони....... каква е тая полиция? А ако оръжието е било в колата му - така ли се съхранява оръжие-за какво е в колата? има ли право да го носи и съхранява в колата си - джабката на колата огнеопорна или метална каса ли е ? Своеволия - защото има контрол..........и.....
119
0
 
1
 
! Отговори
do 112 преди 12 години
Za6to govori6 bez da sa ti qsni ne6tata-mejdu horata v sandanski i petri4 nqma ni6to o6to-nezavisimo 4e sa tolkova blizo
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
диваци...
117
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То е ясно ако има държава и общество - мерки с-у тоя илитерат (лихваря) ще бъдат взети - въпрос до колко крайни .......Но какви мерки ще вземе МВР? за да повдигне самочувствието,авторитета и тежестта на тези които са на улицата и плащат за всички неуредици и преустройства в държавата,те са облика вида и сигурноста на всеки преминаващ турист или гражданин-първо трябва да има наистина подбор качествен-и тогава да се пазят служителите им-за тоя подбор, тия закони и организация-това е цената-хаус...
116
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
как и на кого МВР разрешава и раздава оръжие ?- защо за да се стреля по тях самите ли? Нещо липсва контрол!Ами тогава да се раздаде на всички желаещи за да няма дискриминация и да получават хора които не заслужават , и да не се разрешава на други които е необхпдими наистина и не биха постъпили така никога и това наистина е крайна мярка.....И след като всички имат оръжие-много бързо ще се елиминират тези които са негодни да притежават-ще останат мислещите хора ЧОВЕЦИ-така подборът ще е точен....
115
2
 
6
 
! Отговори
да преди 12 години
абе ***,в Сандански са супер хората!а кефалът е от Петрич -там се ходи с преводач!тоя ако има нормален съд а такъв няма-5ГОДИНИ ЕФЕКТИВО ЩЕ СА МУ МАЛКО
114
7
 
31
 
! Отговори
Полковника преди 12 години
Браво на полицая дето е стрелял по ***!Единствената ми забележка е, че не е стрелял в главата на тоя ***, а в корема.
113
7
 
4
 
! Отговори
OoOoO преди 12 години
до 112.Неграмотнико,сега ако жена ти е била изчукана от някой от нашия край и те е напуснала,това не е причина така да ръмжиш.Прави ралика между Сандански и кафалия(Петрич).Аман от неграмотни комплексирани типове!
112
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Към 112,мисля че съдиш по себе си,сигурно точно такъв си, както си описал,*** такъв!!!!!!!!!!!!!!!
111
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
...да не говорим че и ченгетата сами са си виновни и те заслужават секира...ако беше някой нормален човек правил тези сцени и псувни в районното...дали щеше да си тръгне с акта, че и да се връща да стреля...да бе да....нямаше поне седмица да си покаже носа навън от РПУ-то...затова ченгелите си заслужават участта...като не смеят на никой "големец" и копче да кажат-СМЕШНИЦИ
110
5
 
6
 
! Отговори
razseqniq преди 12 години
Така ли трябва да действува другия униформен - колега на простреляния - с предупреждения , изстрел във въздуха и чак когато насочи оръжие в главата му да го простреля в корема и пак да пази живота му ? Та докато го предупреждава би могло да ги избие всички пред управлението - толкова ли струва живота или инвалидността на полицая в МВР? Какво ще работи после когато след това няма да може да изпълнява задълженията си според изискванията и нормативите- как ще живее с инвалидната пенсия от....и защо
109
9
 
8
 
! Отговори
OT KUDE IDVA... преди 12 години
DA, TAKA E, TAM V TOZI KRAI - PETRI4 I SANDANSK MUJETE SA ***.IMA IZKLU4ENIQ.NO SA MALKO. SEKI E BANDIT, HADUT, STRA6EN I SILEN. NO OSOBENO SLED 5 RAKII. TUPOTATA IM E IZVESTNA IZ STRANATA,, TUPOTATA IM GI ZABIVA VSE PO-NADOLU I NADOLU DOKATO SVETUT MALKO LI MNOGO VURVI NAPRED. I SPORED MEN PROBLEMA E OT RAKIQTA KOQTO PIQT. KAZVAT I "6LOKAVICA". PIQT Q OT 10 GODI6NI I KAKVO ISKATE DA BUDAT KOGATO SA NA 30?ESTESTVENO MAIMUNI, NO NAPRAVILI PO EDNO DVE DECA KOPIQ NA TQH.BOKLUCVI!!!
108
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
kak ne sa go ucelili v tikvata tova govedo..lihvaria!!jalko!!!Zemiata shteshe da se oturve ot edin izrdo koito za da se durj taka razbirate kolko narod e kupil..ne narod a upravnici!!!
107
0
 
15
 
! Отговори
Стефан преди 12 години
За да се държиш така трябва да разчиташ на солиден политически гръб... Моля за допълнителна информация!
106
0
 
4
 
! Отговори
razseqniq преди 12 години
Да заплатите в МВР са достатъчно големи , облеклото и обурудването е на ниво , полицейските правомощия са сигурност за изпълняващия закона чувства се сигурен в прякото си ръководство и обкръжение - хората които разбират от естеството на работа - до това ли трябва да се стигне и пак нищо няма да се промени - кой ще остане на улицата - да остави сем. си за да отиде на работа - не е отишъл да прострелва хора и да си създава неприятности със системата която го защитава , човекът който я представляа.
105
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
глей са как ме е яд...трябвало е да го застрелят в главата...к'во е т'ва в корема...аз ако бях, щях да го свитна...сега щеше да е "БГ сополи -1"
104
0
 
0
 
! Отговори
xaxaxa преди 12 години
nema li nekoi LAJLIVA staia da pro4etem , za nekav Fal6iv palej na nekoi ofis na Ataka
103
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Униформеният не бил на работа, но сигнализирал за възникнала реална опасност от пътен инцидент, съобщават от пресцентъра на МВР.Тази нощ към 23.50 часа служител на РУП-Сандански и негов колега, които не били на работа, забелязали, че БМВ с висока скорост е навлязло в пешеходната зона, създавайки реална опасност от пътен инцидент за хората. Полицаят веднага подал сигнал в дежурната част, минути след това пристигнал автопатрул, който спрял шофьора на автомобила -41 -годишният И.Ч. Той бил отведен в управлението за съставяне на акт за нарушението. На излизане от там нарушителят съзрял полицая и докато отивал към паркираната си кола започнал да го обижда и псува. Минути по-късно се върнал обратно - този път в ръцете си носел пистолет, който насочил към служителя на реда. Независимо от предупрежденията, стрелял и го ранил в рамото. Последвали команда да хвърли оръжието, изстрел във въздуха, но когато И.Ч. не се подчинил и дори насочил оръжието към останалите униформени, което наложило те да използват служебното си оръжие. И.Ч. е ранен в областта на стомаха, откаран е в болница и след операция е оставен за лечение. На пострадалия полицай е оказана медицинска помощ и е транспортиран до МВР-болница в София. По случая е заведено следствено дело.
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
bahti lajata na dnes.bg
101
0
 
14
 
! Отговори
Медии лизачи! преди 12 години
Ванчо Тери гръмнал полицая от засада23 юни 2011, 13:03Сандански, БългарияЛихварят издебнал жертвата си в тъмнината пред РПУ-то в СанданскиПетричанинът Иван Чангов, който стреля по полицай през изминалата нощ, е извадил пистолета по добре обмислен сценарий, а не заради внезапен пристъп на ярост. Местният бабаит действително бил хванат да шофира с бясна скорост по пешеходна алея в Сандански, но последвалата кървава разправа със служител на МВР станала не на място, а пред самото РПУ в града.Чангов, популярен в Югозападна България като лихвар от подземния свят с прякор Ванчо Тери, вдигнал лют скандал на спрелите го служители на реда. Продължил да бълва обиди на висок глас и в полицейското управление. В крайна сметка униформените го успокоили, връчили му акт и го пуснали да се прибира.Минути по-късно арестувалите го полицаи излезли пред РПУ-то заедно с няколко колеги. Докато разговарят, уж отишлият си Ванчо изненадващо изскочил от тъмнината. Той извадил пистолет и прострелял 34-годишен полицай Ивайло Баладжанов. След това насочил оръжието срещу другите.Последвало устно предупреждение от страна на униформените. Ванчо Тери обаче не се подчинил на командата, което принудило едно от ченгетата да отговори на атаката и на свой ред да стреля в тялото на Чангов.Раненият нападател е опериран в болницата в Сандански. Няма опасност за живота му, съобщиха за БЛИЦ от лечебното заведение. Хирургическата интервенция е продължила 5 часа, като е била извършена от шестчленен екип. Чангов има разкъсвания на дебелото и на тънките черва. В момента състоянието му е стабилизирано. Прилети са му 3 банки кръв, съобщи дежурната сестра в болницата.На косъм от смъртта се е разминал и простреляният полицай Ивайло Баладжанов. Той е улучен в областта на дясното рамо. Разстоянието между входната и изходна рана е 10 см. /БЛИЦ