Антимафиоти удариха хотел, криел данъци

От ГДБОП намерили и 81 лодки и джетове без документи
Обновена: 16 юли 2011 10:59 | 16 юли 2011 10:58,
125
Антимафиоти удариха хотел, криел данъци
Снимка: МВР

Служители на ГДБОП разкриха сериозни данъчни нарушения в хотелски комплекс в местността „Щъркелово гнездо”, съобщиха от МВР.

Проверката на служители от сектор „Изпиране на пари” в ГДБОП била предприета след сигнал за незаконно строителство и укриване на данъци.

При внимателен преглед на документацията на комплекса, стопанисван от столично дружество, са установени множество груби нарушения.

Повечето от гостите на хотела не попълвали адресни карти, при отчитане на дневните обороти голяма част от тях не били фискализирани. Това от своя страна водело до неплащане  на дължимия данък и до нанасяне на щети за републиканския бюджет.

Извършено е замерване на застоените площи, за които собствениците не могли да представят строителна документация.

В хода на проверката е установено, че на територията на комплекса се съхраняват 37 лодки и 44 моторни джета. Голяма част от тях били без обозначителни номера и документи за собственост.

Съставени са констативни протоколи и актове за установените нарушения. Продължава работата по изясняване на собствеността на плавателните съдове.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: ХОТЕЛЩъркелово гнездо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
Спасението 122-ри, е да работиш сам за себе си.И когато държавата стане поне половината финасово зависима от данъците на теэи, които работят сами дза себеси, а не само от данъците на голямите корпорации, тогава ще се оправят у нас нещата.Но лошото е че и те осъзнават това и вземат всички мерки против малкия и среден бизнес,успешно при това.
117
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
TRABVASHE oste 199O godina DA SE VASTANOVI TARNOVSKATA KONSTITUZIA i ZARSTVO BALGARIA,koeto OSTE PREDI 60 godini E IMALO STANDARTA na HOLLANDIA i na BELGIA...SHIBANATA republika E NAI-MRACHNATA,MRASNA,GNUSNA i DOLNA stranizza v MNOGO-HILADOLETNATA ISTORIA na BALGARSKITE ZARSTVA v EVROPA i AZIA...VSEKI VIZDA PROVALA na republikata.
116
1
 
8
 
! Отговори
избирател преди 12 години
Нима не е ясно,че всички фирми,без изключение укриват данъци? Така бизнесмените след 89-та година натрупаха състояние на гърба на обикновения човек,който им работи цял ден,но договора му е на 2,4 или 6 часа. Никое правителство за 21 години не успя да се справи с проблема или няма желание за това.Общо взето всичко в тая обрулена държава е прогнило и няма никакви изгледи за оправяне!
115
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а дали има някой да плаща данъци от хотелиерите?????????????
114
0
 
6
 
! Отговори
brat преди 12 години
ами проверете и фирма "яна-яд",завода в плевен.как е придобит.
113
2
 
7
 
! Отговори
Браво! преди 12 години
Такова чудо не е било. Ама има надежда да ги стигнем американците - ако всеки спре да краде.
112
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГДБОП и данъчни престъпления???
111
2
 
8
 
! Отговори
Незнайко преди 12 години
Щом за един хотел се вдига такъв шум,какво остава,ако проверят всички,т.с.всички фирми.Нали това им е работата,години наред трябва да следят обстановката,а не като наближат избори.Ами,че то където и да бръкнеш ще намериш големи далавери.Ще повярвам на Борисов,ако не се вдига много шум, а се пипа оперативно и се въведе ред,както чувам в другите държави.
110
3
 
8
 
! Отговори
Потнев преди 12 години
Мръсните комунисти до 89 година заедно с народа построиха пътища,заводи,градове и села и над 2млн.жилища,които сега продавате 10 пъти по скъпо.Основните фондове и капитали бяха над 100 млд,които ги окрадоха,тези за да наложат феодалната демокрация,робство и глад.Научете се да градите,а не да крадете.Забихте ни в трета глуха и пак много знаете,що за престъпно нахалство.Половината българи крадат,а другата половина я хващат.Що за стой е това,къде го има това по света,огледайте се господа политици.
109
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бат бойко с двата ножа
108
0
 
32
 
! Отговори
Жо преди 12 години
ЦИТАТ: "Служители на ГДБОП разкриха сериозни данъчни нарушения в хотелски комплекс в местността Щъркелово гнездо, съобщиха от МВР."ПИТАНЕ: Този хотел вчера ли се е пръкнал?
107
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лошо няма,всеки ден операцийка с гръмко име,ама всички знаем кои са едрите престъпници.Искаме да ги видим в затвора.А дали ще стане това?!Иначе всички търговци укриват доходи,а тоя не си е платил и е станал курбан.Който слушка,ще папка....
106
0
 
32
 
! Отговори
бойко преди 12 години
Това е хотел Камелот, за който се знае от първата му копка, че е незаконен. Собственици са известните софийски престъпници братя Пехливанови. И това го знам аз, който нямам никакъв достъп до средства за събиране на информация.
105
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Браво на Цветанов ,всеки ден арести.Та той е по успешен от господари на ефира.
104
8
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Е за това не го искат Цветанов. А Петков направо го обожаваха. Ееех времена....
103
8
 
20
 
! Отговори
ДО №98 преди 12 години
А българин, който не гласува за Б.Борисов не може да се нарече милеещ за България. Такъв ще да е МРЪСЕН КОМУНИСТ, който още вярва в дядо Мраз, т.е. в трохите, които му се подхвърлят от големите далавери на Стани-Шеф и Доган.
102
8
 
7
 
! Отговори
Somebody преди 12 години
Явно сибствениците на тоя хотел са се уплашили да играят на "вързано" за 100 кебапчета :) А колко е всъщност цената на едно кебапче? - 10, 100 или 1000 :)
101
2
 
4
 
! Отговори
SEDESAR преди 12 години
BQH!!!
100
3
 
11
 
! Отговори
BSP I DSB OBEDINENI преди 12 години
IZGORQHA NI PARITE ZA IZBORITE OTNOVO.
99
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сега ще им ги озаконят и готово това правят нито саборени има нито осъдени нищо глоба минимална