Полицията дири двама за обира на трезора в Търново

Мъжете са заснети от охранителните камери на ПИБ
16 авг 2011 18:55,
18

Снимка: ОДМВР-Велико Търново
12

 

Полицията във Велико Търново разпространи снимки на двама мъже, за които се предполага, че са съпричастни към обира на трезора в клон на "Първа инвестиционна банка" (ПИБ) в града през юли.

Още по темата

Записите от охранителните камери на банковия клон са иззети в рамките на образуваното по случая досъдебно производство за кражба, уточняват от областната дирекция на МВР.

Новината за крупния обир гръмна на 6 юли, след като великотърновската полиция съобщи, че ден по-рано са установени липси от няколко касети в трезора.

Според първоначалните съобщения установените в трезора липси са за 344 700 лева и 16 000 долара.

Тогава от ПИБ отрекоха да е имало обир. От банката бяха категорични, че няма неоторизиран достъп до касетите от трезорите в нито един от клоновете в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
здр преди 12 години
до 14 братле, мислиш ли че тези на които парите са откраднати не са получили няма такива обезщетения само и само да си трайкат за да няма паника и другите клиенти да не си преместят кинтите в друга банка. За което евалата, да гепат моите и да ми дадат 50% примерно отгоре на квото съм имал ще си трайкам то си е за сметка на банката в крайна сметка. Кво го боли крайния потребител.
17
0
 
6
 
! Отговори
zdr преди 12 години
И кой нормален човек държи толкова пари в някакъв трезор, без дори да ги декларира?Пак някакви мръсни парички на някой новобогаташ. Да се оправят от където дошли там и отишли. А колкото до банките те са законни обирджии, там спор няма. Измамници и мошеници!
16
0
 
12
 
! Отговори
достоверен преди 12 години
условия за наемане на работа-специално за ***-в.търново1.да си бибш сервитьор,барман,борец,футболист2.да имаш очила ''рейбан''и да гледаш лошо под тях/за охраната/3.да носиш на пиене4.да умееш да пишеш доноси5.да знаеш номера на петя /цветарката/и момичетата й6.да имаш 5 имота и 2по две коли,но да караш ''москвич'' и ходиш с анцунг в извън работно време-''за да не биеш на очи''7.да можеш да зареждаш банкомати8.да напишеш името си с макс.с 2 правописни грешки/за охраната/и.т.н
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Русе гербаджиите откраднаха повече само с химикалка.Ремонта на плащада ни отне милиони,абе супер крадци!
14
0
 
7
 
! Отговори
Тялото преди 12 години
"От банката бяха категорични, че няма неоторизиран достъп до касетите от трезорите в нито един от клоновете в страната."После имайете доверие на банките.
13
2
 
1
 
! Отговори
Днес БГ преди 12 години
Сейфовете в обществения трезор на Първа инвестиционна банка в клоновете във Велико Търново и Варна не са обрани и не са разбити, заявяват официално от банката.Има твърдения на няколко клиенти с наети сейфове, че от техните касети липсва нещо. Съдържанието на касетите не е обявено предварително при тяхното наемане, няма приемно-предавателни протоколи за наличностите в сейфа, уточняват от ***.Оттам посочват, че отварянето на трезорна касета се извършва съгласно строги процедури и правила под физическа и видеоохрана.Всяко влизане в помещение на обществен трезор се записвало, а и се водел регистър на посещенията срещу подпис.Още по тематаВеликотърновската прокуратура ужилена при обира на трезорМистерия с обири в Първа инвестиционна банкаКрупен обир в Търново от трезор липсват близо 400 бона"Физически трезорната врата на наетата касета може да се отвори единствено и само след поставянето в един и същи момент на два различни трезорни касови ключа в две независими ключалки.Единият ключ се съхранява в клиента и той носи отговорност за него, а вторият се съхранява под строг контрол от банката", казват още от ***.Всички офиси на банката и трезорните помещения се охраняват и наблюдават 24 часа на денонощие от високотехнологични охранителни камери.Записите от тези камери са предадени на разследващите органи заедно със специално водения регистър на наемателите и банковите служители, влизащи в трезорните помещения със сейфовете."Категорични сме, че осъществяването на дейността по обществените трезори се изпълнява стриктно в съответствие с процедурите. Към момента тече полицейско разследване и до неговото приключване не можем да дадем повече подробности", се посочва още в съобщението на банката.
12
1
 
14
 
! Отговори
Име преди 12 години
Верно, какви са тези измислени камери? Камерата на GSM-a ми показва 101 пъти по-добре от това :) Голям смях!!!
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пичове, не е било обир, а ОТОРИЗИРАН ДОСТЪП ДО КАСЕТИТЕ, без знанието на наелите ги.
10
1
 
30
 
! Отговори
draznitel преди 12 години
Тоз първия прилича на руснак, а втория на нищо не прилича, щото имат много "убави" камери. Аз не бих си оставил парите в трезор, който се пази с камери за по 50лв
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
TOQ PRILICHA NA BRATCHEDA NA KOMSHIQTA
8
0
 
32
 
! Отговори
sd преди 12 години
Обир няма... само липси за 344 700лв и 16 000 долара... УАХАХАХААХАХАХАХАХААХАХАХААХА
7
0
 
18
 
! Отговори
пиб преди 12 години
хахахаи какви са тези замацани снимки бе?
6
0
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 12 години
При това качество на снимките... на хора не приличат.
5
0
 
17
 
! Отговори
draznitel преди 12 години
Е нали уж от *** викаха, че такъв обир НЯМАЛО ? Са па имало. Тея са големи ЛЪЖЦИ
4
0
 
9
 
! Отговори
draznitel преди 12 години
Е нали уж от *** викаха, че такъв обир НЯМАЛО ? Са па имало. Тея са големи ЛЪЖЦИ
3
2
 
16
 
! Отговори
Цветелина Винетката преди 12 години
Нали нямаше обир ? И как ги съчиниха тези снимки 40 дена след обира, нагласена работа..
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пак нарочват хората без да има доказателства, и защо чак сега дават техни снимки след повече от месец, дават снимки на някакви двама и казват тези са.За толкова време е можело да прегледат записите и да си избират жертви.На снимките като гледам дори не са хванати в момента на обира.А и снимките са изрязани нямаги дадата и часът .Мене повече ми намирисва на вътрешни хора или повод да бъдат заловени тези двамата дори и да не са извършителите.
1
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е сеа има ли или нема обир и ако има що са отричали и ако са отричали пък е имало ко прайм сеа ?