Маскирани и въоръжени грабят посред нощ в Плевен

Трима мъже са задържани за две нападения с цел грабеж в "Сторгозия"
Обновена: 17 авг 2011 12:26 | 17 авг 2011 12:26,
29
Маскирани и въоръжени грабят посред нощ в Плевен
Снимка: Архив, МВР

Трима мъже са задържани за два въоръжени грабежа, извършени в Плевен тази нощ, съобщи МВР.

Малко преди полунощ маскиран мъж нахлул в бензиностанция в кв. „Сторгозия“, стрелял във въздуха с револвер и задигнал 186 лева оборот.

След като нападателят избягал към близкия жилищен блок, служителката на бензиностанцията натиснала паникбутона и сигнализирала в полицията.

Няколко часа по-късно – в 3,40 часа, е получен втори сигнал за опит за грабеж от денонощен магазин в същия квартал.

В нападението вече участвали трима маскирани мъже. Единият стрелял срещу 21-годишния продавач, но младежът не се дал лесно и успял да избута от вратата единия грабител. Може би това накарало тримата да избягат.

Продавачът обаче е получил обгаряне на левия крак при инцидента. Младият мъж е прегледан в плевенската болница и е освободен без опасност за живота.

Разследването бързо завело униформените до наглите грабители. Установено е, че грабежът от бензиностанцията е извършен от 22-годишен плевенчанин – вече с една криминална регистрация за кражба в актива си.

Във второто нападение се включили и 19-годишният му брат и 18-годишен техен приятел, също от Плевен. При обиски в домовете на младежите полицаите са намерили маските, които тримата използвали при грабежите.

Намерено е и оръжието – газов пистолет. Проверката изяснила, че 19-годишният има две регистрации в полицията за блудство и е осъждан за изнасилване.

18-годишният им авер не е известен на полицията. Документирането на пръстъпната им дейност продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.