Нашенци, точили дебитни карти в Ню Йорк, получиха обвинение

Двамата задигнали близо $300 000 на банкомати в клонове на "Чейз"
Обновена: 16 ное 2011 23:19 | 16 ное 2011 23:13,
48
Нашенци, точили дебитни карти в Ню Йорк, получиха обвинение
Снимка: Reuters

Прокуратурата в Манхатън предяви днес към двама българи обвинение в 81 точки за кражба на близо 300 хиляди долара от близо 1500 дебитни карти, пише в. "Ню Йорк пост".

Шофьорът на лимузина Димитър Стаматов, на 28 години, и механикът Йордан Иванов, на 24 години – и двамата законно пребиваващи в Канада – са направили през тази година няколко "ваканционни пътувания" до Ню Йорк. Това обявиха прокурорите, прочитайки пред Върховния съд в Манхатън обвинителния акт срещу двамата.

Те заставали пред банкомат, сякаш са клиенти, и прикрепвали миниатюрни камери и т.нар. скиминг устройства, предназначени за източване на данни от дебитни карти.

Прикрепените уреди били с цвета на банкомата, за да не се забелязват. Престъпниците изчаквали няколко часа и прибирали устройствата си. После изпращали събраната информация на свой съучастник, който кодирал празни дебитни карти и извършвал тегления в брой в щатите Аризона и Илинойс и на различни места в Канада.

Кражбите са извършени на банкомати в четири клона на банката "Чейз" в района на "Юниън скуеър" и "Астор плейс" в Манхатън.

Окръжният прокурор на Манхатън Сайръс Ванс отправи съвет към съгражданите си да внимават, когато ползват банкомати.

"Оглеждайте машините за елементи, които са необичайни, или за несъвършенства, особено в областта на цепката, в която вкарвате своята карта", казва прокурорът, цитиран от "Ню Йорк пост".

Вестникът добавя, че Стаматов и Иванов са били арестувани през май в момент, когато са вземали инсталираните устройства и са се качвали в автомобил. Смята се че братът на Иванов е в схемата, но той не е заловен.

Обвиняемите не са се признали за виновни, като за излизането им от затвора до процеса е определена гаранция от 500 хиляди долара, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
#47, ти си пълен ***, те са крали от клиенти, които имат дебитни карти в банката. А банката не връща крадени пари от дебитни карти така лесно както от кредитни. български ***.
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само така,Chase,малко ли краде от нас.8$ на месец от всяка сметка, 35 за овердрафт,35 за кво ли не , хак им е .Да крадеш от банка не е престъпление.Браво на момчетата.
43
1
 
3
 
! Отговори
do 41 преди 12 години
Ето приятелче заради това нас/вас вие /те,.сме на това положение!Омразата ражда омраза,ясно е за всеки трезво,мислещ и леко начетен човек!Но не се тревожи,така или иначе скоро в България ще останате само мразещите се,всички останали(без значение на етноса си)които стават за нещо ще имигрират!
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
от българите по крадливо племе няма....или пак *** са виновни ..
41
1
 
2
 
! Отговори
до 36 преди 12 години
Интелигентни крадци викаш...Важното крадец,ако ще философ да е...значи ***
40
1
 
2
 
! Отговори
ORCE преди 12 години
I porano sum cital za takvi experti ama ne mi e jasno kade tolku dobro se obucuvat ovie luge.Bez konkurencija najgolemi lopuzi i kriminalci vo svet za kradenje od bankomati se BUGARITE.Mora da imate nekoja posebna skola ili ednostavno vi e takov genot na golemi kradci.Pa kaj go ima toa cel svet go potresovte so kradenje a tuka solite pamet za razviena evropska i civilizaciska svest.BUGARI L O P O V I
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво толкова станало,полицията си прави предизборен PR,имат ли доказателства,видели ли са ги,а тия дето са ги видели сигурно имат очила...Я оставете момчетата на БГ съдии да разберете,че вашите доказателства не струват нищо,досъдебната ви система е некомпетентна и неадекватна...
38
2
 
5
 
! Отговори
do 33 преди 12 години
Сигурно си ***, щом се дистанцираш с формата "сте". Пак сме повече свтока от вас. Вас вкупом никъде не ви искат и ви гонят катуните
37
1
 
3
 
! Отговори
fsb преди 12 години
***
36
1
 
7
 
! Отговори
xixixi преди 12 години
Егати чудото...източили 300 хиляди,а гаранцията е 500 хиляди за да излезнат...Ето това е правосъдие!!!xixixi........:-))))
35
2
 
6
 
! Отговори
ГоГоце преди 12 години
Станишев е виновен...........
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Az i mnogo drugi hora da ne bi da sme ahmaci i budali ,che rabotime vav gurbet po stroitelstvoto 11ta godina kato gipsokartonadjia ! Segeshnata mladej tarsi lesno-barzo zabogatiavane!
33
4
 
6
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
С интелигентноста ***.
32
3
 
4
 
! Отговори
do no 12 преди 12 години
*** kradat , ot glad - a tezi babaiti 300 000 tova si e alchnost , edna ot mnogoto cherti vav balgarskiat mantalitet !
31
3
 
9
 
! Отговори
Комунист преди 12 години
Истински деца на Демонокрацията!!!
30
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българи крадци,тръгнали *** да хулят...Че с какво сте по-различни???
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***.
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А некой адвукатин що на им прати фъншното мунистерству ?
27
3
 
17
 
! Отговори
тъпак преди 12 години
Aз пък си мислех че са заминали за Америката за по голямите възможности там, да работят неуморно и се образоват много повече и като истински бъдещи бизнесмени родолюбци да приложат наученото и в БГ, като се завърнат по Великден !
26
15
 
8
 
! Отговори
орхан преди 12 години
престъпниците са главно при *** и българите, виж при нас турците не е така, имаме поне малко достойнство и морал