Полицията издирва нов заподозрян за палежите на коли

Юлиян Ковачки твърди, че не е подпалвач, а само очевидец
Обновена: 28 дек 2011 20:40 | 28 дек 2011 20:05,
49
Полицията издирва нов заподозрян за палежите на коли
Цветанов връчва наградата "Полицай на годината"-2011 на Пламен Петров, служител на отдел "Наркотици" в ГДБОП. Снимка: БТА

Полицията издирва нов заподозрян за палежите на автомобили в София. Това каза директорът на СДВР Валери Йорданов пред журналисти, по време на награждаването на "Полицай на годината" - 2011.

По думите на Йорданов разследването продължава като действията на полицията са в рамките на закона.

Директорът на СДВР коментира факта, че двама от тримата задържани до момента бяха освободени от съда с най-леката мярка за неотклонение с думите "направете разлика между "подписка" и картичка за Нова година, защото "подписка" означава, че лицето е обвиняемо".
 
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов отказа да коментира действията на апелативния прокурор, който не подкрепи искането за налагане на "задържане под стража" на заподозрения Юлиан Ковачки.

Още по темата

Ковачки е бил задържан на първа инстанция, били са извършени допълнителни процесуално-следствени действия и са били разпитани много хора, заяви Цветанов.

Според него полицията получава необходимата подкрепа като цяло от прокуратурата и допълни, че в случая никой не говори за произнасяне на присъди, а разследващите се нуждаели от допълнително време.

Междувременно, Юлиян Ковачки обави в интервю пред bTV, че не е подпалвач, а само очевидец на два от палежите.

Той заяви, че по време на пожарите е бил в кръчма и като чул виковете на една жена излязъл да гаси. "Обикалям постоянно, бил съм очевидец на какви ли не неща. Това значи ли, че съм аз?", попита той.

Ковачки бе обвинен за умишлените палежи на 13 автомобила в столичните квартали „Младост” и „Хаджи Димитър”, но от вчера е на свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
3
 
! Отговори
Читател-2 преди 12 години
Пак повтарям, това беше "заслуга" на юридическото, иначе казано адвокатското лоби в НС, което просперира вече над 20 години в парламента! И това лоби обединява юристите от всички цветове! То измисли и законите, представляващи врата в полето. Не твърдя, че полицейските акции са изпипани, но съдии, за съжаление вече не малко, действат комбина с известни адвокати на обвиняеми и "печелят" делото в полза на престъпниците. Затова мин.Цецо Цв. гледа делата да не са в СГС и САС! И затова посл.Уорлик говори за две съдебни системи - едната за обикновените граждани, а другата - за хората с мнаго пари и "недосегаемите".А в СГС и САС се водят делата на втората категория граждани, вкл. и на ексминистри, висши държ.чиновници, бивши колеги на съдиите от СГС, хората с имунитет и тези с много ,ама твърде много пари...
48
0
 
3
 
! Отговори
Читател преди 12 години
Преди няколко месеца триото Михова-Митова-Рушанова от САС прекратиха досъдебното производство на Килърите с категоричното мнение "Невинни" и ги пуснаха на свобода. Тези ангелчета в Шумен се оказаха с не едно и две убийства. По "терцата" Цонев-Сантиров-Попов: ами те щяха да се разминат с оправдателните пирсъди, ако адвокатското лоби в НС не беше измислило , че склоняването към подкуп е престъпление само за едната страна, както и че записаните със СРС разговори не може да се считат за доказателства пред съда. Така бившият съдия от СГС Сантиров се измъкна от лапите на следователя Петров и последният се оказа виновен, че е "взел" подкуп, предаден му според съдиите от филанкишията, не от П. и С.
47
1
 
1
 
! Отговори
Партия НЕЗАВИСИМОСТ преди 12 години
а ЕМЕЛ ЕТЕМ И МАСЛАРОВА
46
0
 
5
 
! Отговори
селянин преди 12 години
Това момче в дясно на снимката има по добра визия от стоящия до него.И по добре е облечен и по интелигентен поглед има.Вдъхва повече доверие от държащия ламарината.
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ако неискат да ви запалят колата, изпратете SMS с текст neiskam на тел. 160"
44
4
 
6
 
! Отговори
Мери преди 12 години
Понеже имената на съдиите от Софийския апелативен съд , оправдали Юлиян Ковачки, бяха предвидливо скрити, се разрових навсякъде, вкл. и в сайта на САС. Това, което намерих, направо ме озадачи: Една от съдийките, застанали зад невинността на Юлиянчо, се оказа достолепната съдийка Валя (много хубво българско име !!!) Рушанова - същата тази съдийка, която заедно с Михова и Митева преди няколко месеца оправда убийците от бандата Килърите и ги направиха ангелчета. Добре, че шуменската окр.прокурорка и председателката на шуменския окр. съд ги окошариха и бяха разкрити немалко убийства. Ама Рушанова си е софийски съдия и не къде да е, а под ботуша на ген.Пенгезов, където оправдават явни престъпници на партиди! Защо ли подчиниха цяла Западна България на ботуша и защо НО на САС се смята върха на българската Темида? Не е ли време тези функции на НО на САС да се изземат от спецсъда и достолепните съдийки да се занимават с граждански дела!
43
2
 
10
 
! Отговори
шест незабравими дни преди 12 години
МВР предлага новогодишно приключение! Ще изкарате шест незабравими дни. Всеки ден в един от апартаментите на Цецо Шестака. Ще ви почерпим с водка и биричка.
42
2
 
9
 
! Отговори
глупости преди 12 години
Другарю Цветанов, престани да повтаряш глупостите на другаря Борисов! Измисли си твои глупости!
41
5
 
5
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
...а имотното състояние на Р. Овч или масларката не те ли интересува, или те са от вашите
40
4
 
10
 
! Отговори
мен ме интересуват а преди 12 години
Цецо Шестака: Мен не ме интересуват колите, мен ме интересуват апартаментите!
39
3
 
9
 
! Отговори
подай си оставката! преди 12 години
Другарю, пълно нищожество и член на БКП, Цветанов, подай си оставката!
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
....цялата работа мирише на нафта от Трактор....
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Митьо Пищова да не ти е роднина ?
36
0
 
7
 
! Отговори
Пироман до 33 преди 12 години
Ти май неможеш да четеш ? Ясно съм отговорил на първите ти два въпроса още преди да си ги написал ! А за останалото само ще кажа, че от овце като теб сме на това ниво ! Срам ме е от българските поговорки, "Преклонена главица сабя не я сече" и "Да си бе мирно седяло не би чудо видяло".. Това са поговорките на овцете, свикнали да бъдат тъпкани те немогат да изразят един по краен и радикален, НО успешен протест !!!Отивай да пасеш !
35
2
 
6
 
! Отговори
ринго преди 12 години
цялата работа на Боко и Цвъко е ялова дай им само празни лакърдии и хвалби ще става все по зле с тоя нарцисизъм и галфонско поведение .На Боко само топката му е в главата.Бил мъжът в ГЕРБ .Е да му е честито на Цецо той сигурно е жената в ГЕРБ.Да видим кво ще роди ....
34
5
 
23
 
! Отговори
кой му пука преди 12 години
Това ченгетата са пълни чекидджии.Могат само да дирят следващия дедов ***.А от тях и *** за буре не става...***!
33
6
 
11
 
! Отговори
до пироман преди 12 години
Протестираш как? Срещу кого?Като палиш колите на бедните хора които няма да могат да си купят нова кола.СРЕЩУ ТЯХ ЛИ ПРОТЕСТИРАШ УМРЕЛЯК!!!
32
1
 
6
 
! Отговори
до 31 преди 12 години
А ще ги доживееш ли ?
31
5
 
5
 
! Отговори
ЧЕНГЕ преди 12 години
Дреми ми на................. нали ще се пенсионирам пак на 45 г
30
2
 
34
 
! Отговори
Серия №11 преди 12 години
Този филм сме го гледали бе ***. Сега ще се появи някой скитник с психични отклонения и ще си признае за всичките палежи. Даже ще си признае че е и автор на "История славеноболгарская". Не съм от БСП, но онзи съсел Станишев много точно ги определи като им каза - "Здравейте смешници". Доверието ми към МВР, вече не е нула, ами е отрицателно. Жалко за светните хора, които работят там, че трабва да търпят подигравки. А Тиквата защо не каже сега -"Ние ги ловим, те ги пускат"?