Хазяи плениха наемател

Двама приятели искали да се изнесат, но ги заплашили с пистолет
11 яну 2012 19:55,
140
Хазяи плениха наемател
Снимка: архив, Булфото

Разярени хазяи заплашиха с пистолет и държаха в плен 23-годишен младеж, който искал да развали договора си за наем, съобщиха от МВР. Той е освободен след бързата реакция на полицията.

Екшънът се разиграл снощи към 20.00 часа в апартамент в столичния квартал "Малинова долина", където под наем живеели двама приятели.

По-рано в апартамента дошли 49-годишната хазайка и 58-годишният й приятел.

Двамата квартиранти им обяснили, че не са доволни от условията на договора и искат да се изнесат, след като изчистят последните си сметки.

Хазяйката обаче се ядосала, защото губела съвестни наематели и тутакси пресметнала, че наемателите й дължали сумата от 2150 лева.

Когато младежите категорично отказали да платят, приятелят на собственичката извадил пистолет и ги заплашил, че докато единият не донесе исканата сума, другият ще остане в жилището като гаранция, че парите ще бъдат платени.

Вместо да търси пари обаче, приятелят на държания в плен 23-годишен младеж подал сигнал в полицията.

Полицаите реагирали светкавично. Те внимателно проучили адреса. Униформените разбрали, че в апартамента пристигнало и "подкрепление" на рекетьорите  - двама мъже на 26 и 30 години, и дъщерята на хазяйката.

В подходящия момент служителите на реда атакували адреса и на място задържали петимата и освободили младежа.

В колата на приятеля на собственичката на апартамента полицаите открили и иззели 9-милимитров револвер "Блоу 38".

Двете жени и тримата мъже са задържани. Образувано е досъдебно производство.            

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
9
 
11
 
! Отговори
никой преди 12 години
мръсни,нагли шопя,да *** вашта мама,долни ***,ИЗРОДИИИИИИИ!!!
58
4
 
6
 
! Отговори
до лекия преди 12 години
Хвалиш се ,че те ползват като проститука ли?
57
4
 
1
 
! Отговори
draznitel преди 12 години
Порадната лошо матриална футболна драма
56
8
 
12
 
! Отговори
лекия преди 12 години
Аз съм Бургаски гларус и благодарение на столичанки си правим мнооого бройки лятото, благодарим ви за вашите дъщери и съпруги....хахахахахаах
55
25
 
25
 
! Отговори
До 66 преди 12 години
Дядо ми е роден в София през 1906.Баба ми(бог да ги прости) през 1911.И ако се върне софийското жителство, София ще се изчисти.Не ми казвай кой ме храни ,защото от село идват да заемат тук работни места.Т.е. не ни хранят , а ни взимат хляба!И защо пък да не се върне софийското жителство?Тогава нямаше навлеци и СОФИЯ БЕШЕ ЧИСТА.На вас от провинцията дали ще ви е добре , да ви дойдат милион и половина души в града??И това целогодишно, само по празниците е спокойствие!
54
10
 
32
 
! Отговори
ronin преди 12 години
София през 1878г.е била 12 /ДВАНАДЕСЕТ/ хиляди души! Представлявало е мръсно и кално бунище, населено с най-тъпоумното природонаселение в България-шопенвинкел!
53
9
 
27
 
! Отговори
до 65 преди 12 години
Миличка всички сме тръгнали от село ,ако не баща ти то дядо ти 100% е селянин!Простички сте Софиянците забравяте ,че селяните са построили София и пак те ви хранят!!Даже и по някаква случайност дядо ти да е Софиянец само до преди 120 години София е била с население 20 хиляди човека *** които дори не са се крили зад бараките за да акат.....
52
18
 
7
 
! Отговори
До 62 и 63 преди 12 години
1-во *** се пише с О !2- аз съм родена в София, ти си селскит навлек -тарикат!Кадето ходи с работни дрехи по улицата и яде кебапчета в сандвич, докото си вади сополите от носа.След това се изсира, на първият ъгъл, зад някой павилион или сергия, нищо ,че са на булевард!И това е гледка от днес-прясна, прясна...не е лъжа.Просто ти описвам един случай от днес.62 жена съм и не ме интересува,която иска селянин да си ползва.Аз няма да пипна такава гадост! миришеща на кокошки и ***.
51
9
 
7
 
! Отговори
до 52 преди 12 години
И комунизма ли да се върне искаш бре ***?Ей заради такива селски тарикати като тебе дето само искат да лапат София стана голямо село!!
50
1
 
16
 
! Отговори
от 56 преди 12 години
Не казвам, че няма некоректни наематели. Но това не означава, че не трябва да се внимава - прави се пълен опис преди настаняването, внимава се и т.н. Като не са платили сметките, а са се изнесли, не им се връща депозитът (нали това е идеята на депозита), а ако не са платили наема - съда. И пак казвам, хазяинът не може да влиза по всяко време в жилището и да смущава наемателя, а трябва да го предупреди поне 24 часа предварително, че ще идва. И няма право да рови из личните вещи на наемателя.
49
11
 
0
 
! Отговори
fdfd преди 12 години
policiqta trqbva da razsledva tiq deto ne sa si plashtali naema a ne sobstvenicite.
48
2
 
17
 
! Отговори
Хуан Минглу преди 12 години
До 54... И аз отдавна живея извън Големо село, истинските *** сега са в София. Не плащат парно, защото им е скъпо, но карат коли на лизинг, живеят зад метални решетки, а аз когато се прибирам в България паркирам джипа в двора без грижи и си пия домашното винце на личното си парно... Живот, какво да кажем...
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разярени хазяи заплашиха с пистолет и държаха в плен 23-годишен младеж, който искал да развали договора си за наем, съобщиха от МВР. Той е освободен след бързата реакция на полицията. Dobre 4e sa te ina4e... nqmam dumi kakvo 6te6e da e
46
8
 
11
 
! Отговори
до 50 преди 12 години
Напротив, в закона си пише, че хазяинът е длъжен да осигури спокойното живеене на наемателя. Вземете прочетете закона и тогава коментирайте. Не може хазяинът да влиза по всяко време и да смущава личния покой на наемателя. Както и няма право да го изхвърли на улицата самоинициативно, а само с помощта на съда. Затова се сключват договори, а при необходимост дори се заверяват нотариално. И се четат внимателно, преди да се подпишат, естествено. И да не забравите, че и данъци се плащат за наемите.
45
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Policiqta 6te napravqt ne6to 100%
44
2
 
15
 
! Отговори
fiat ulisse 1.8i преди 12 години
ДО 47.........истинските софиянци отдавна не живеят в софия........преди 25г исках със съпругът ми да си купим апартамент в младост и баба каза че само селяните живеят там/а сега е много престижно според някой/ и мъжът ми се обиди и си купихме къща в провинцията ......сега синовете ми са в софия...........и май им викат селяни...............нищо че къщата на прадядо е била още преди 1900г после са я гътнали и са направили кооперация/в топ център е/
43
34
 
22
 
! Отговори
Едно е решението преди 12 години
Да се върне софийското жителство за да се изчисти София, от тези дето *** по улиците.Хайде селяните, започвайте с минусите , за да ви преброя!
42
13
 
11
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
Както и да ги обиждаш, те са собствениците- софиянки и те диктуват правилата в собствеността си и ще им плащаш щом искаш детето ти да живее тук....ами да ходи в Студентски град като го тормозят- неблагодарници...масово не плащат парно наематели, рушат, чупят и бягат...така че -Това е пложението. Като не ти харесва стойте си на село...и за нас ще е по-добре
41
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а бе какво ми хвалите тази софия бе.. най умрялата столица в Европа.. то само трамваите като видите по добре 1 кон и 1 каруца..
40
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Брей интелигенцията цвета на нацията Софиянци уж не искат провинциалисти в София ,а не пускат хората да си тръгнат!!!