От полицията потвърдиха: Мирослава е отвлечена и убита за пари

Тя била втория избор на похитителите
Обновена: 12 яну 2012 18:45 | 12 яну 2012 18:45, Красимир Ангелов
314
От полицията потвърдиха: Мирослава е отвлечена и убита за пари
Снимка: Facebook

17-годишната Мирослава Николова е била отвлечена от близки на семейството за спечелване на пари и с цел убийство, заяви директорът на ОДМВР-Перник комисар Валентин Димитров, цитиран от БТА.

По думите му е установено категорично, че момичето е било похитено от близкия приятел на семейството Стойчо Стоев - Чочо и негов приятел на име Марио.

Това е станало на пътеката, по която обичайно се е прибирало вкъщи момичето след тренировката си по таекуондо.

Във фаталната вечер Чочо и Марио причакали Мирослава на удобно място и я натикали в автомобил. След това я завели в помещение, обадили са се по телефона и се качили в планината, където същата вечер я убили само час, след като я похитили, уточни комисар Димитров.

Трупът на момичето е намерен в 5 часа тази сутрин в землището на пернишкото село Планиница, с помощта на куче от Планинската контролно-спасителна служба на град Дупница.

Тялото е било без дрехи, но при първоначалният оглед няма данни за изнасилване, уточниха от полицията.
Претърсването е правено по самопризнанията на Стойчо Стоев – Чочо. Пред разследващите той е признал, че е бил близък с Борислав Чолев - приятел на сестрата на Мирослава - Елеонора.

Още по темата

Изненадващо през миналата година Борислав получил голямо наследство, което предизвикало Чочо и Марио да търсят начин да вземат пари от него. Още през май двамата решили да похитят негов близък, за да го изнудват за пари.

Първоначално похитителите смятали това да бъде братът на Борислав - Йоан. Той обаче имал много непредвидим график на движение, рядко минавал по едни и същи маршрути и затова похитителите се отказали от него.

Тогава те се насочили към сестрата на Елеонора - Мирослава. Похитителите смятали, че чрез нея Елеонора ще въздейства на приятеля си, за да даде пари за откуп, признал пред полицаите самоубилият се тази сутрин Стойчо Стоев – Чочо.

Похитителите не са разполагали със средства, необходими за организиране на същинско отвличане, уточни комисар Димитров.

Те са отвлекли жертвата си с предварителната и ясна нагласа, че ще я убият.

Преди да я удушат, похитителите карат Мирослава да напише писмо до родителите си с искане за голяма сума откуп. Освен това тя се обажда и по телефона, за да съобщи на близките си, че е отвлечена. Веднага след това е убита.

Месец по-късно двамата мъже пишат писмо, което е написано с шаблонни букви с първото и го занасят до къщата на родителите, отново с искане за голяма сума пари.

След като криминалистите стесняват кръга на заподозрените, се стига до задържането на двамата мъже -  Марио и Стойчо.

Последният се проваля на проведен експеримент с детектор на лъжата и признава за стореното, като се съгласява да сътрудничи на полицията и завежда полицаите до мястото, където е заровен трупът на момичето.

Стоев е направил самопризнания, но при повторен оглед  днес в жилището му, се е прострелял смъртоносно с предварително подготвен пистолет в тоалетната.

И Стоев, и другият задържан на име Марио, са криминално проявени, уточни в заключение комисар Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още по темата: Мирослава Николова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
2
 
12
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
На къде вървим народе до кога ще си мълчим и ще слушаме *** и Пульо да ни мамят докато децата ни си отиват от този свят нищо не видяли и нищо не изживяли до Кога ще слушаме обещания от всякакви мошенници които ги интересува парата както нашият Премиер как може да се смееш пред камерите след такова тежко престъпление и да награждаваш куче със Пържоли.... Няма ли най сетне да се изправи Народа и да си кажем край на подигравките край на тъпченето Искаме Справедливост и закони не Магистрали!!!!
204
3
 
6
 
! Отговори
до 192 преди 12 години
при наличие на огнестрелно оръжие в "заподозрение",и с "явната нагласа за убийство"защо са я удушили?--------------------------------------За да си помислят че са я убили хора без оръжие и то в никакъв случай полицаи. сега разбра ли! Детето е казало на сестра си че има полиция намесена. Трябва да сме северно корейци за да разбираме само това което ни е позволено. Мръдни мозъка малко ! Пъзела е почти нареден още преди да убият детето но не е имало твърда ръка за да ги хванат на другия ден
203
1
 
6
 
! Отговори
АнтиЛиберал преди 12 години
"Демократичният" либерализъм забранява екзекуцията на убийците и цялата престъпна пасмина, защото, според идеологията на либералите, всеки има право на живот и трябва да бъде под защитата на закона!...
202
0
 
18
 
! Отговори
Някой си преди 12 години
Абе, *** гадни, едно красиво младо момиче го няма! Спрете да се чепкате за тъпата ви политика, бе! Поне тук не го правете и отдайте малко уважение към паметта й!
201
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
HAIDE STAVAITE BE BULGARI NALISTE YONACI STVAITE DA PALITE DA RUSITE KAT KATUNICA AMA SA SA6ELENIE NESA ROMI A BULGAR TAPACI
200
3
 
25
 
! Отговори
до Цветанов преди 12 години
Седнали си полицаи и бандити на масата и мислят от къде и как да препечелят големи пари. Умували мислили и накрая го измислили. В нашата страна УБИЙЦИ РАЗДАВАТ ПРАВОСЪДИЯ докато негово височество бойко се прави на разсеян и храни къчета с пържоли. Кучетата да ви изядат главите дано ! Хаир да не видите! *** ви избраха вас некадърници!
199
0
 
13
 
! Отговори
Samo minavam преди 12 години
Онези 240 полу ***,без цвят и морал,да си седнат на ебаните *** и да премахнат мораториума,върху смъртното наказание.
198
0
 
4
 
! Отговори
Казах! преди 12 години
какви пари , какво имане, да гниете вовеки веков *** долни, които сте го извършили и имате нещо общо, бял ден да не видите, в ада да горите до края на света...
197
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАРКОМАНИ
196
0
 
20
 
! Отговори
Жоро преди 12 години
Гадна работа! Да си отиде младо момиче, по този жесток начин... Направо ми се драйфа! Ето в такива случаи съжалявам, че нямаме смъртно наказание!
195
0
 
19
 
! Отговори
до Бойко преди 12 години
Разбира се че и полицаи е имало с тях, то детето си е казало при разговора със сестра си. Такъв огромен шок за семейството ! 80% от полицаите са долна пасминаБойко, искаме наказани престъпници а не нахранени с пържоли кучета ! Имам чувството че основната ви задача е да криете престъпници от вашите среди.
194
3
 
2
 
! Отговори
хаджи димитър преди 12 години
246така съм набрал ве ***, че мога да ти оставя номера си да ми налееш акълмамицата ви *** българска
193
1
 
3
 
! Отговори
moni преди 12 години
"Два месеца работихме заедно с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и с директора на РДВР Перник за разкриването на убийците на Мирослава от Перник. И това, че не е давана информация, не означава, че не сме страдали заедно с близките и не сме направили всичко възможно, каза премиерът.Той повтори, че цяла нощ е поддържал връзка с Цветан Цветанов и с екипите на ГДБОП и на полицията в Перник.В интерес на истината за разкриването на престъплението изключително спомогна работата на следовото куче. Затова, като човек, привързан към кучетата, заявих, че то трябва да получи най-любимата си награда в храната. Съжалявам, ако съм бил разбран неправилно и нека да бъда извинен от близките, както и от всички, които са се почувствали засегнати, допълни премиерът.
192
0
 
2
 
! Отговори
ДО 146 преди 12 години
*** Е НАЧАЛНИКА НА ПОЛИЦИЯТА ВЪВ ВАРНА ДЕТО ЕДВА НЕ МИ ИЗДУХА ШЛАНГА САМО И САМО ДА ПРЕКРАТЯ ПРОТЕСТА
191
0
 
7
 
! Отговори
do 243 преди 12 години
Няма да храниш елитните немски овчарки с такъв ***!
190
1
 
7
 
! Отговори
Да помислим..... преди 12 години
Имало ли е доста свидетели(предполага се това са разследващи) , пред които той се е самоубил.Ако е имало .то вси4ките ...на дедектора на лъжат и разследването да се води от група от София. Разследващите са длъжни да разнищят случая до край, в наи малките детаили защото се публикува твърдения за това
189
0
 
3
 
! Отговори
до 246 преди 12 години
е, и? и кой е тоя, дето духа?
188
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия гнусни ***....трябва до 9-то коляно да ги изчистят
187
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***,лягайте да спите ! Не си трошете клавиатурите за тоя дето духа !Много сте малко на брой и на акъл !
186
1
 
7
 
! Отговори
gogo преди 12 години
vajnoto e che sega kucheto shte hapne teleshko. mir na praha na momicheto :((((