От полицията потвърдиха: Мирослава е отвлечена и убита за пари

Тя била втория избор на похитителите
Обновена: 12 яну 2012 18:45 | 12 яну 2012 18:45, Красимир Ангелов
314
От полицията потвърдиха: Мирослава е отвлечена и убита за пари
Снимка: Facebook

17-годишната Мирослава Николова е била отвлечена от близки на семейството за спечелване на пари и с цел убийство, заяви директорът на ОДМВР-Перник комисар Валентин Димитров, цитиран от БТА.

По думите му е установено категорично, че момичето е било похитено от близкия приятел на семейството Стойчо Стоев - Чочо и негов приятел на име Марио.

Това е станало на пътеката, по която обичайно се е прибирало вкъщи момичето след тренировката си по таекуондо.

Във фаталната вечер Чочо и Марио причакали Мирослава на удобно място и я натикали в автомобил. След това я завели в помещение, обадили са се по телефона и се качили в планината, където същата вечер я убили само час, след като я похитили, уточни комисар Димитров.

Трупът на момичето е намерен в 5 часа тази сутрин в землището на пернишкото село Планиница, с помощта на куче от Планинската контролно-спасителна служба на град Дупница.

Тялото е било без дрехи, но при първоначалният оглед няма данни за изнасилване, уточниха от полицията.
Претърсването е правено по самопризнанията на Стойчо Стоев – Чочо. Пред разследващите той е признал, че е бил близък с Борислав Чолев - приятел на сестрата на Мирослава - Елеонора.

Още по темата

Изненадващо през миналата година Борислав получил голямо наследство, което предизвикало Чочо и Марио да търсят начин да вземат пари от него. Още през май двамата решили да похитят негов близък, за да го изнудват за пари.

Първоначално похитителите смятали това да бъде братът на Борислав - Йоан. Той обаче имал много непредвидим график на движение, рядко минавал по едни и същи маршрути и затова похитителите се отказали от него.

Тогава те се насочили към сестрата на Елеонора - Мирослава. Похитителите смятали, че чрез нея Елеонора ще въздейства на приятеля си, за да даде пари за откуп, признал пред полицаите самоубилият се тази сутрин Стойчо Стоев – Чочо.

Похитителите не са разполагали със средства, необходими за организиране на същинско отвличане, уточни комисар Димитров.

Те са отвлекли жертвата си с предварителната и ясна нагласа, че ще я убият.

Преди да я удушат, похитителите карат Мирослава да напише писмо до родителите си с искане за голяма сума откуп. Освен това тя се обажда и по телефона, за да съобщи на близките си, че е отвлечена. Веднага след това е убита.

Месец по-късно двамата мъже пишат писмо, което е написано с шаблонни букви с първото и го занасят до къщата на родителите, отново с искане за голяма сума пари.

След като криминалистите стесняват кръга на заподозрените, се стига до задържането на двамата мъже -  Марио и Стойчо.

Последният се проваля на проведен експеримент с детектор на лъжата и признава за стореното, като се съгласява да сътрудничи на полицията и завежда полицаите до мястото, където е заровен трупът на момичето.

Стоев е направил самопризнания, но при повторен оглед  днес в жилището му, се е прострелял смъртоносно с предварително подготвен пистолет в тоалетната.

И Стоев, и другият задържан на име Марио, са криминално проявени, уточни в заключение комисар Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още по темата: Мирослава Николова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
премиерът е гнусен мършав ***. понеже не върши никаква работа и е освен това е дразнещо скапано *** без капчица срам, трябва да бъде разфасован и разпределен под формата на пържоли сред кучетата на щат в МВР.
184
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Никой обикновен бандюга не отвклича туко така.Едно е да обереш къща, друго е да отвлечеш. Ясно е че са с връзки. МВР-то е на комисионни!
183
2
 
7
 
! Отговори
мммм преди 12 години
Защо да сменят МВР в Перник ? Да осъдят престъпниците полицаи б защото уволнението на цялото МВР ще се отчете като наказание на полицаи убийци. До кога с тези глупости ? И най простия ако проследи случая ще разбере че това не е цялата истина и обвинените няма да са двама а повече.Да си полицай не означава че си с чиста съвест. Аз мисля че момичето е убито за да не говори и този Чочо е убит за да не говориБойко вместо да раздава награди на кучета да си раздвижи мозъка, Нали и той беше полицай..
182
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОЧИВАЙ В МИР СЛЪНЧИЦЕ ,ЗА ЖАЛОСТ СЕ ОКАЗА ЖЕРТВА НА БЪЛГАРСКАТА ГЛУПОСТ,ВСИЧКИ СМЕ ВИНОВНИ ЗА СМЪРТА НА ТОВА АНГЕЛЧЕ,ДРУГИЯТ ПЪТ ПАК НЕ ПРОТЕСТИРАЙТЕ,ДА ВА РЪГАМ В БЪЛГАРСКИТЕ ***,КАТО ВИДЯТ ПЕТ ЛЕВА И СЕ САМОЗАБРАВАТ
181
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Почивай в мир мило дете!СМЪРТ за убииците, и всички под тях (замесените в случая)
180
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пържолите оставете ги на бойко, криза е все пак, кучето ще мине и с гранули. Как не го е срам...
179
3
 
20
 
! Отговори
гост преди 12 години
Бе как може да говориш за пържоли и награди гаврейки се с паметта на детето и мъката на близките му, що за инфантилизъм? *** ли си
178
3
 
26
 
! Отговори
малко логика ! преди 12 години
Когато момичето се обадило на сестра си е казало "замесена е полиция, ела да ме освободиш" Това ще рече че със похитителите е имало и полицаи, Момичето е разпознало единия от похитителите вероятно близкия на семейството и затова са я убили за да не ги предаде. Те добре са знаели че мъртва тя по трудно ще им донесе пари. Значи и полицаите в Бг.често са убийци. Да проверят с кой полицай този Чочо е бил в къщата си за обиск и защо не е бил с белезници ? Ха ! Убийте ме, той не се е самоубил !
177
2
 
30
 
! Отговори
valeri преди 12 години
Моля всички които защитават полицаите да обяснят как са арестували човек който има законно регистриран пистолет и не му е бил отнет при ареста. В простотията си стигнаха да искат регистрация за газови пистолети и въздушни пушки, но в този случай не са знаели за регистриран боен пистолет. Правилно е казало момичето, че има замесени полицаи. Отдавна се знае, че във всяко по голямо престъпление има замесени полицаи.
176
6
 
13
 
! Отговори
Вайс преди 12 години
Значи, първо - в този форум пишат *** и аз подозирам, че те са привърженици на изметта в България - партията на столетниците и техните подгласници, онези кривозъби рахити и *** от ДПС. На тях ще кажа - *** *** мръсни, вие сте животни, миризлива сиренясъла ***, амалгама от мерзост и духовна нищета, вие всъщност не се различавате от убиеца на детето. Вие сте проклятие, болест и българите разбират това. Доволен съм и ще се радвам дори ако са го застреляли това ***, точно като вас.
175
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този, самоубитият, нали уж е бил арестуван в миналото, значи е знаел кое какво е, знаел си е правата при арест, знаел е, че има право на адвокат, знаел е, че има право да не се подлага на полиграф. *** простите куки, и една лъжа не могат да скалъпят както трябва!
174
3
 
2
 
! Отговори
до 228 преди 12 години
Ако искат откуп, трябва да е жива? Are you sure? :-) Знаеш ли колко откупа има платени за хора, които са убити по една или друга причина още при отвличането си. Сещам се за един бургаски и един шуменски бизнесмен, както и още поне дузина представители на не дотам честният бизнес!
173
0
 
50
 
! Отговори
555 преди 12 години
Отвратително е , че едно хубаво българско дете си отиде от този свят и никой във тази обрулена и окрадена държава , не можа да го спаси.Мир на тази невинна душица.
172
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цялото МВР в Перник трябва да бъде сменено, без право на обезщетение и 200 заплати - дисциплинарно!!! МВР се държат като статистици, ако е открит труп го отчитат като успех.Вместо да се предотвратяват действията на престъпния контингент се отчита, че заподозрените са добре познати на полицията, но никакви действия няма... За несправяне с поетите задължения трябва да се прекратят договорните отношения с неспособните да се справят със служебните си задължения.
171
1
 
42
 
! Отговори
lisygera преди 12 години
жалко за красивото дете.... баси и ***
170
3
 
20
 
! Отговори
до АСАД 225 преди 12 години
Не върви тая теория..."Тук става въпрос за двама несретници" - нали единия и преди е бил обвинен в отвличане? Значи е имал опит."След като са я отвлекли, тя е оказала съпротива, нямало е къде да я заведат и да я държат в плен и какво остава - да я убият" - нали казват, че са я отвлякли с предварителната и ясна нагласа, че ще я убият? Но пък в същото време ще искат и откуп? Откуп за какво? За труп? Ако искат откуп трябва да е жива. Нищо не се връзва.
169
14
 
3
 
! Отговори
fakti преди 12 години
Голяма клевета срещу институцията полиция.Като не вярвате на полицията, ако изпаднете в беда се обадете на поповете.Те ще дойдат със скъпа кола и ще разрешат случая.Ако имат достойнство сестра и ще се извини за клеветите.Вярно подведена е от отвлечената, но фактите са неоспорими.Сестрата на Мирослава: Има замесен полицай в случая със сестра ми Наехме частни детективи, които обаче казаха,че няма какво да направят понеже имало чадър над случая и не могат да го пробият
168
2
 
22
 
! Отговори
странно преди 12 години
Само не е ясно как така ще я убият веднага, нали се чакат пари ?! Откуп?! Те в такъв случай нямат сметка да я убият, трябва им жива- не се чака 1 часа за ти донесат пари за откуп...хм мътна история, а това писмо... къде е то, защо не се реагирали веднага родители, полиция, за парите , а тоа *** Бойко да изяде той пържолите, *** !
167
6
 
6
 
! Отговори
АСАД преди 12 години
Добре де, питате защо са я убили веднага?!?! Ясно е, това не са ви "Наглите", които имат опит, "изоставена" къща в планинско село и т.н., още повече това не ви е сериала "От местопрестъплението"...Тук става въпрос за двама несретници, на които им е дошло на ума да отвлекат някого, без да имат идея как и с какви средства ще стане това и какво ще последва след това. След като са я отвлекли, тя е оказала съпротива, нямало е къде да я заведат и да я държат в плен и какво остава - да я убият!
166
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе все някога ще излезе истината за това и за останалите отвличания дано да е в близкото бъдеще...