От полицията потвърдиха: Мирослава е отвлечена и убита за пари

Тя била втория избор на похитителите
Обновена: 12 яну 2012 18:45 | 12 яну 2012 18:45, Красимир Ангелов
314
От полицията потвърдиха: Мирослава е отвлечена и убита за пари
Снимка: Facebook

17-годишната Мирослава Николова е била отвлечена от близки на семейството за спечелване на пари и с цел убийство, заяви директорът на ОДМВР-Перник комисар Валентин Димитров, цитиран от БТА.

По думите му е установено категорично, че момичето е било похитено от близкия приятел на семейството Стойчо Стоев - Чочо и негов приятел на име Марио.

Това е станало на пътеката, по която обичайно се е прибирало вкъщи момичето след тренировката си по таекуондо.

Във фаталната вечер Чочо и Марио причакали Мирослава на удобно място и я натикали в автомобил. След това я завели в помещение, обадили са се по телефона и се качили в планината, където същата вечер я убили само час, след като я похитили, уточни комисар Димитров.

Трупът на момичето е намерен в 5 часа тази сутрин в землището на пернишкото село Планиница, с помощта на куче от Планинската контролно-спасителна служба на град Дупница.

Тялото е било без дрехи, но при първоначалният оглед няма данни за изнасилване, уточниха от полицията.
Претърсването е правено по самопризнанията на Стойчо Стоев – Чочо. Пред разследващите той е признал, че е бил близък с Борислав Чолев - приятел на сестрата на Мирослава - Елеонора.

Още по темата

Изненадващо през миналата година Борислав получил голямо наследство, което предизвикало Чочо и Марио да търсят начин да вземат пари от него. Още през май двамата решили да похитят негов близък, за да го изнудват за пари.

Първоначално похитителите смятали това да бъде братът на Борислав - Йоан. Той обаче имал много непредвидим график на движение, рядко минавал по едни и същи маршрути и затова похитителите се отказали от него.

Тогава те се насочили към сестрата на Елеонора - Мирослава. Похитителите смятали, че чрез нея Елеонора ще въздейства на приятеля си, за да даде пари за откуп, признал пред полицаите самоубилият се тази сутрин Стойчо Стоев – Чочо.

Похитителите не са разполагали със средства, необходими за организиране на същинско отвличане, уточни комисар Димитров.

Те са отвлекли жертвата си с предварителната и ясна нагласа, че ще я убият.

Преди да я удушат, похитителите карат Мирослава да напише писмо до родителите си с искане за голяма сума откуп. Освен това тя се обажда и по телефона, за да съобщи на близките си, че е отвлечена. Веднага след това е убита.

Месец по-късно двамата мъже пишат писмо, което е написано с шаблонни букви с първото и го занасят до къщата на родителите, отново с искане за голяма сума пари.

След като криминалистите стесняват кръга на заподозрените, се стига до задържането на двамата мъже -  Марио и Стойчо.

Последният се проваля на проведен експеримент с детектор на лъжата и признава за стореното, като се съгласява да сътрудничи на полицията и завежда полицаите до мястото, където е заровен трупът на момичето.

Стоев е направил самопризнания, но при повторен оглед  днес в жилището му, се е прострелял смъртоносно с предварително подготвен пистолет в тоалетната.

И Стоев, и другият задържан на име Марио, са криминално проявени, уточни в заключение комисар Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още по темата: Мирослава Николова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Наистина, защо са я убили веднага? Евентуално, освен познатите двама, които са я отвлекли, може да е имало и други познати и за това да са я убили - примерно ако е познавала и замесените полицаи...
164
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Криминална полицияГлавна дирекция "Криминална полиция" включва: Отдел "Криминална полиция" Отдел "Икономическа полиция" Отдел "Досъдебно производство" Отдел "Транспортна полиция" Отдел "Координация иинформационно-аналитична дейност" Отдел "Справочна дейност, комуникационни и информационни системи" Сектор "Оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода" Сектор "Национален информационен център по сигурност на спортните мероприятия" Сектор "Европейски съюз и Международно сътрудничество" Сектор "Международни проекти
163
1
 
39
 
! Отговори
stef преди 12 години
Ние само си чешем езиците,а децата ни си отиват без да са видяли нищо от този живот!!!!! Почивай в мир Мило дете!:(
162
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 213съгласен!а не да се убиват изкупителни жертви за пред медиите и лековерните зомбита да вярват на манипулираните 'новини'
161
0
 
8
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Zashto q ubihte vednaga be,da gniete v groba dano!!! Nali s cel otkup?Zashto ne go poiskahte,ubihte q i ne poiskahte otkup?....GSM nomer da bqhte dali ,da vi prashtame sms s impulsi,samo da go osvobodite tova momi4e... Mizernici!Baba Vanga pravilno beshe kazala "Za pari se prodadohte,za tiq pusti mebeli,za tiq pusti apartamenti,pusti da sa!"...Kolko smisul ima v dumite i!
160
11
 
20
 
! Отговори
Васко Винкело преди 12 години
Бойкоооооо, пожелавам ти същото и за теб- нали имаш и ти дъщеря! Ще дам повече пържоли на кучето; хем свински!
159
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"чула 3 истрела"Ха така.. Милицаите са ни толкова некадърни, че и да самоубият някого не могат като хората...
158
3
 
12
 
! Отговори
ДО 210 преди 12 години
еее твоя кумир БОКО ДАДЕ НАЙ АДЕКВАТЕН КОМЕНТАР
157
2
 
15
 
! Отговори
az преди 12 години
Да и се е застрелял 3 пъти в главата от зад.
156
0
 
23
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 12 години
Извършилите това,не са човешки същества и с тях трябва да се постъпи като с бясно псе-мъчителна и неотложна смърт.
155
0
 
14
 
! Отговори
Аненербе СС преди 12 години
Пожелавам и втория Марио да намери съдбата на Чочкото - БУМ в слепоочието... да ги еб* в нещастниците !!!Този незаслужава ЖИВОТА! Има и още замесени според мен ....Аз мога да изкопча информацията от Марчето (Марио) ... ще си каже и майчиното мляко какъв вкус е ... сега не го знае , но ... дайте ми го в ръчичките ... вскичко ще си каже .. и ще съжалява, че се е родил....
154
0
 
6
 
! Отговори
Язе към 203 преди 12 години
Ако се сетиш за нещо с логично развитие случило се в съвременна България, кажи, че аз не се сещамRIP
153
2
 
28
 
! Отговори
47 преди 12 години
ЕГАТИ МЪРЛЯВАТА ПОЛИЦИЯ.ДА ДОПУСНАТ РАЗСЕДВАЩ ДА СЕ ЗАСТРЕЛЯ ...............
152
1
 
17
 
! Отговори
Хахо преди 12 години
Преди мало една съседка -очевидка каза по Нова ТВ да е чула 3 истрела....бе този самоубиец и умрял ли е стрелял по себе си?
151
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да повярвам 4е този се е самоубил,100%са го утрепали куките,гаранция някой полицай е замесен тук,просто съм убеден.
150
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Арестуваният е бил с белезници на гърба."Сигурно ще кажат, че се е самоубил в гръб! :) А може и да се е съпротивлявал (на самоубийството), но накрая да е успял да се самоубие....
149
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
204 e към 201
148
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Братле, майката за последно е видяла дъщеря си жива, не проумява, надява се, втълпява си, че това е сън.RIP
147
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мнооого измислена историясестрата - безчувствен пънполицеския началник - почти разплакан сополанкозаподозрения го преставят като худини убитата удушена като може да е застрелянанедоспалия ологофрен - премиер говори за пържоли за кученцетополицията - не си получила откупа и прави сценариите в движениемедиите - мажат с помия та да не се разбере какво се е случилонема думи... отново...
146
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Арестуваният е бил с белезници на гърба. Как е извадил пистолет от килера, след като е бил в тоалетната, как се е прострелял в главата и то с три изтрела? Явно съобщението на Мирослава, че полицията е замесена е вярно.