От полицията потвърдиха: Мирослава е отвлечена и убита за пари

Тя била втория избор на похитителите
Обновена: 12 яну 2012 18:45 | 12 яну 2012 18:45, Красимир Ангелов
314
От полицията потвърдиха: Мирослава е отвлечена и убита за пари
Снимка: Facebook

17-годишната Мирослава Николова е била отвлечена от близки на семейството за спечелване на пари и с цел убийство, заяви директорът на ОДМВР-Перник комисар Валентин Димитров, цитиран от БТА.

По думите му е установено категорично, че момичето е било похитено от близкия приятел на семейството Стойчо Стоев - Чочо и негов приятел на име Марио.

Това е станало на пътеката, по която обичайно се е прибирало вкъщи момичето след тренировката си по таекуондо.

Във фаталната вечер Чочо и Марио причакали Мирослава на удобно място и я натикали в автомобил. След това я завели в помещение, обадили са се по телефона и се качили в планината, където същата вечер я убили само час, след като я похитили, уточни комисар Димитров.

Трупът на момичето е намерен в 5 часа тази сутрин в землището на пернишкото село Планиница, с помощта на куче от Планинската контролно-спасителна служба на град Дупница.

Тялото е било без дрехи, но при първоначалният оглед няма данни за изнасилване, уточниха от полицията.
Претърсването е правено по самопризнанията на Стойчо Стоев – Чочо. Пред разследващите той е признал, че е бил близък с Борислав Чолев - приятел на сестрата на Мирослава - Елеонора.

Още по темата

Изненадващо през миналата година Борислав получил голямо наследство, което предизвикало Чочо и Марио да търсят начин да вземат пари от него. Още през май двамата решили да похитят негов близък, за да го изнудват за пари.

Първоначално похитителите смятали това да бъде братът на Борислав - Йоан. Той обаче имал много непредвидим график на движение, рядко минавал по едни и същи маршрути и затова похитителите се отказали от него.

Тогава те се насочили към сестрата на Елеонора - Мирослава. Похитителите смятали, че чрез нея Елеонора ще въздейства на приятеля си, за да даде пари за откуп, признал пред полицаите самоубилият се тази сутрин Стойчо Стоев – Чочо.

Похитителите не са разполагали със средства, необходими за организиране на същинско отвличане, уточни комисар Димитров.

Те са отвлекли жертвата си с предварителната и ясна нагласа, че ще я убият.

Преди да я удушат, похитителите карат Мирослава да напише писмо до родителите си с искане за голяма сума откуп. Освен това тя се обажда и по телефона, за да съобщи на близките си, че е отвлечена. Веднага след това е убита.

Месец по-късно двамата мъже пишат писмо, което е написано с шаблонни букви с първото и го занасят до къщата на родителите, отново с искане за голяма сума пари.

След като криминалистите стесняват кръга на заподозрените, се стига до задържането на двамата мъже -  Марио и Стойчо.

Последният се проваля на проведен експеримент с детектор на лъжата и признава за стореното, като се съгласява да сътрудничи на полицията и завежда полицаите до мястото, където е заровен трупът на момичето.

Стоев е направил самопризнания, но при повторен оглед  днес в жилището му, се е прострелял смъртоносно с предварително подготвен пистолет в тоалетната.

И Стоев, и другият задържан на име Марио, са криминално проявени, уточни в заключение комисар Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още по темата: Мирослава Николова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
1
 
1
 
! Отговори
i az veche neznam ko преди 12 години
teq gadove sigurno sa gledali mnogo kriminalni filmi.... ,a policiqta e spala ili ne im puka za porednata jertva... vseki misli za lesni pari i nakraq skacha sam v groba... greshni sa im bili smetkite
244
0
 
8
 
! Отговори
нона преди 12 години
Нека се направи референдум са връщане на смъртното наказание - вярвам че всеки ще подпише... при тези безумни трагедии.... Почивай в мир, мило момиченце!!!!!!
243
0
 
7
 
! Отговори
Fearless___;) преди 12 години
И пак ми се свива сърцето и всичкото след като толкова красиво дете си е отишло не за какво да е а за лакомията за пари на някакви психопати!Дано да се пържи в казана в АДА тоя ***!Надявам се да си добре в рая Мире! ;( One star is on the sky!Look at her...
242
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И кво, на Борислав баща му бил главния архитект? Дали пък не е ощипал някого и това да е било сплашване за него?
241
0
 
3
 
! Отговори
????? преди 12 години
tezi sa bili nqkakvi izvratenqci,kak moje da ubiqt takova krasivo i luchezarno momiche,az sum za toq drugiq mario ako ima vina da bude zavurzan na jultite paveta i bude ubit s kamuni tova zaslujavat tezi izvergi..leka mu prust na tova luchezarno momichence.moite suboleznovaniq.
240
2
 
7
 
! Отговори
Полиция и Куче преди 12 години
Свършихме си набързо работата, намерихме и трупа и убиеца за един ден. За наше щастие и двамата са мъртви ! Няма повече какво да се прави по въпроса.С това сложихме точка на случая. Ако питате правосъдието и то така ще каже- Обвинения е мъртав да влезне убития ! Ако не се явил делото преключва.
239
1
 
9
 
! Отговори
Стефка преди 12 години
Мислят,че сме *** май...хем заподозрения е завел полицията при трупа, хем кучето го е открило...освен това как така по телевизията пропуснаха да споменат,че е замесен полицай.НЕ ВИ ВЯРВАМЕ ГАДНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И ДОЛНИ УБИЙЦИ-НЕ СТЕ ПО-ДОБРИ ОТ ФИЗИЧЕСКИТЕ УБИЙЦИ!!!
238
0
 
3
 
! Отговори
Ilieva преди 12 години
Jalko za hubavoto dete, budeshta krasiva i umna jena, che stana jertva na otkacheniq si uj priqtel, samo edno ne razbiram nashto nashite typi jylti medii pyrvo sasipa dostoinstvoto na roditelite i semeistvoto i i sled tova Toq mi ti ministyr Borisov sled cqlata bolka i pechal na roditelite i sled tragichnata i smyrt se bryshta i iska nashiq izvinenie sqkash e Gospod bog, nqkakyv si prost sptadjiq koito taka i ne se nauchi da govori v mediite qvno i vyzpitanieto mu e tollkova, dumi nqmam!!!!
237
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Днес е петък 13-ти 2012г. Черен петък 13-ти за Перник и цяла България.Намерени са два трупа - на 17 годишната Мирослава, изчезнала от 2 месеца и на Стойчо Стоев - Чочо - нарочен за неин убиец. Все още нямаме категоричен убиец на Мирослава. Трудно ни е да повярваме и на версията за самоубийството на Чочо. Имаме трето име - Марио. Но какъв е той? Кой е той? Каква е неговата роля? Какво става?" - . Чочо не е такъв, какъвто го представят! Дано истината някога излезе наяве!
236
1
 
7
 
! Отговори
Jnm преди 12 години
Боже, Боже защо има такива хора! Как не им е било мъчно да посегнат на крехкото момиче за пари. Мъже вие сте на тази земя, за да помагате на жените, а не за да ги използвате и то брутално!
235
0
 
11
 
! Отговори
до 287 преди 12 години
По онова време си спомням само за един случай подобен, някакъв беше са гаврил с бременна жена, и искам да ти кажа, че подлудиха целия град, имаше полициа, военни, вечерен час, кучета навсякъде намериха го още през първите 24часа (какво е станало с него обаче не знам), но се действаше безпощадно, и като цяло колкото и луди да имаше, не си правиха много много експерименти със закона.
234
2
 
10
 
! Отговори
Хъм преди 12 години
Правили ли са аутопсия, как така установиха часа на смъртта? По-любопитното е самоубийството пред толкова полицаи? И друго не се вързва, отвличат сестрата на гаджето на евентуалния платец на откупа, но те не са в семейни отношения доколкото се разбира, така че без тясно емоционално обвързване никой не би платил толкова пари за някого.
233
0
 
7
 
! Отговори
HM преди 12 години
Всички с криминално досие НЕЗАБАВНО да им се преразглеждат делата и обратно в затворите. Ще плащам данък затвор ако трябва да се строят затвори. Пълно с рецидивисти из улиците да трепят цвета на нацията. Браво на тоя който е взел решение изверга да се "самоубие"!!!!
232
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
двама аматьори жалко за хубавото момиче.
231
3
 
10
 
! Отговори
не искам в БГ преди 12 години
това е то имаме си закон за защита на кучета и *** , а си нямаме закон за защита на децата от кучета и ***
230
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Било се случвало и преди! Винаги се е случвало и ще се случва,въпроса е колко често.Ако преди 25 години се е случвало едно подобно нещо за някаква единица време,сега се случват примерно 100 подобни изродщини за същата единица време.Колкото за колите,сравненията са доста глупави.Беше време след 1944-та,когато нямаше никакви коли по улиците.После започнаха да се появяват и към средата на 80-те вече нямаше къде да паркираш - плътни редици от двете страни на улиците. Живота не стои на едно място...
229
2
 
9
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
До тука всичко е ясно, само не е ясен полицаят в играта.
228
3
 
11
 
! Отговори
на 65 съм преди 12 години
Не давайте за пример миналото а вижте настоящето и погледнете към бъдещето, При бай ти Тошо всичко ставаше но не се чуваше. Някой беше нарекъл българите диви и варвари и това е истина без връзка с правителства и премиери.Преди 4 година бях в България и видях как на едно кръстовище от кола скочи младеж със сопа срещу друг който му се развика че изпреварва неправилно, За българите диктатурата се оказа по добра както слабите и тъпите така и силните и умните "живееха" еднакво скапано
227
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В държава, в която за един клаксон при засичане се слиза от колата с нож в ръка вече не би трябвало да има изненади от такива зверства. Осъзнайте къде се намирате и взимайте предохранителни мерки. *** са навсякъде.
226
2
 
5
 
! Отговори
до 282 преди 12 години
Ей, ***, кой ти говори само за колите? Сега и да искаш детето ти да играе на улицата - няма място и това е! Има си детска площадка и детето ми си играе там, не го превръщам затворник в собствения му дом, заради някаква параноя.... Ако някой иска да направи нещо на детето ти (сериозно е решил) няма да чака да го пуснеш да си играе или трябва и на училище да не го пускам или да го карам с колата до училище и да го чакам пак с колата и да участвам в задръстването край даскалото...