Наказват полицаи заради смъртта на Чочо

Марио-Заека не признал вина, все още е без обвинение
Обновена: 15 яну 2012 08:52 | 15 яну 2012 08:50,
281
Наказват полицаи заради смъртта на Чочо
Убитата Мирослава. Снимка: Facebook

Инспекторатът на МВР е започнал разследване за разкриването на обстоятелствата, при които задържаният за отвличането и убийството на Мирослава - Стойчо Стоев-Чочо, се самоуби в присъствието на полицаи от ГДБОП.

36-годишният мъж се застреля, след като спецполицаите го отвели за повторен оглед в дома му в Перник в четвъртък.

“Пълни глупости!”, така категорично  шефът на ГДБОП Станимир Флоров отхвърли пред „Труд” появилите се версии, че Чочо се гръмнал с пистолет на един от придружаващите го служители на МВР. Според него някой се опитвал нарочно да злепостави вътрешното министерство, че не си е свършило работата.

“Ние не сме роботи и допускаме грешки. Тази грешка е вследствие на напрежението и денонощната работа на колегите”, обясни антимафиот № 1. И допълни, че вероятно ще бъдат наказани полицаите, които са допуснали Чочо да се самоубие.

Според запознати през цялото време Стойчо Стоев е бил с вързани ръце на гърба. Когато помолил да влезе в тоалетната, белезниците били преместени отпред. Той посочил една врата на антимафиотите и те го пуснали да иде в нея, като смятали, че там е тоалетната. Всъщност там бил килер, където Чочо държал пистолет “Глог”.

Още по темата

Източници от МВР определиха като грешка факта, че никой от спецполицаите не е проверил предварително помещението и не е придружил Чочо. Така задържаният е можел да застреля и някой от служителите на ГДБОП.

Все още не са повдигнати обвинения срещу втория задържан за убийството на Мирослава - Марио Любенов-Заека, който според показанията на Чочо бил физическият убиец. Пернишкият окръжен съд трябваше да гледа мярката му за неотклонение вчера.

Това обаче не стана, защото бяха насрочени допълнителни психиатрични експертизи. Заека представил пред магистратите медицинско, в което пишело, че има психични отклонения.

Марио в момента е в психиатрична клиника с диагноза параноидна шизофрения. Пред психолози обяснявал, че чува гласове от Космоса. По информация на „24 часа” той не се е признал за виновен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още по темата: МирославаСтойчо Стоев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
абе кой луд ще се застреля сам, а няма да се опита да избяга и да гръмне преди това някой и друг полицай.
225
0
 
18
 
! Отговори
мариан преди 12 години
и първия оглед е бил аматьорски.Леле какви кадри в туй МВР.Връскари и лапачи
224
0
 
22
 
! Отговори
* преди 12 години
Айде стига с тая ДЕНОНОЩНА работа бе, Чак пък денонощна. Бойко и Цецо пък не били спали в нощта на убииството, щото копали с тежка техника. Вие сте единствените клоуни, които се сърдят че им се смеем. Ами не ставайте смешни, ако изобщо ви е възможно.
223
0
 
24
 
! Отговори
do 277 преди 12 години
Аз все си мислех, че органите на реда обикновено поглеждат какво има в дадено помещение преди да набутат там задържания! А и не е ли редно да са обискирали жилището щом лицето е задържано?!
222
0
 
26
 
! Отговори
до 277 преди 12 години
Лицето има законно притежаван пистолет. Полицията трябва да знае това преди да го пусне в жилището. Хомосексуалисти в униформи!
221
13
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
И КАКВО Е ВИНОВЕН ПОЛИЦАЯ? ТОЙ НЯМА КАК ДА ЗНАЕ КЪДЕ КАКВО ИМА В ЧУЖДОТО ЖИЛИЩЕ..и добре е направило *** че се е гръмнало..сега очакваме да се гръмне и другото ***..така трябва
220
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
С колко куршума е убит Чочо? Полицаите трябва да бъдат съдени за убийство, не наказвани. Защо не сбъркаха, когато арестуваха Алексей Петров и бившия министър на отбраната?
219
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май много ги развеждат напред-назад убийците. /да припомня Кирил Рашков/
218
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Източници от МВР определиха като грешка факта, че никой от спецполицаите не е проверил предварително помещението и не е придружил Чочо. Така задържаният е можел да застреля и някой от служителите на ГДБОП"..."грешка" значи, "спецполицаи" се наричат ... Ами да ги беше гръмнал! Некадърници!Уморени били ....
217
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пистолет Глог....... не съм чувал за пистолет глоГ,за храст да......ама за пистолет....
216
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние не сме роботи и допускаме грешки. Тази грешка е вследствие на напрежението и денонощната работа на колегите,Вие и колегите ви би трябвало да сте специалисти. Специалист без значение при какви условия работи не би трябвало да допусне такава детска грешка.За съжаление вие не ставате -Няма рутина няма професионализъм няма изградени правила за работа-много неща няма
215
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"36-годишният мъж се застреля, след като спецполицаите го отвели за повторен оглед в дома му в Перник в четвъртък"Правете си изводи как се е правил първия ........!
214
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
по добре дъщеря к-ва отколкото син полицай
213
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според запознати през цялото време Стойчо Стоев е бил с вързани ръце на гърба. (съгласно друга версия, ръцете му били вързани не на гърба, а зад гърба)Когато помолил да влезе в тоалетната, белезниците били преместени отпред...А той, милят, искал да ***, не да пикае! Но го било срам да каже...
212
0
 
28
 
! Отговори
мили боже преди 12 години
никой от спецполицаите не проверил мястото където прослувутият се застрелял... че какви спецполицаи магат да бъдат ? или ако това са спецполицаи другите какви ли са?
211
0
 
20
 
! Отговори
мили боже преди 12 години
никой от спецполицаите не проверил мястото където прослувутият се застрелял... че какви спецполицаи магат да бъдат ? или ако това са спецполицаи другите какви ли са?
210
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Феликс Едмундович Дзержински, революционер, и държавник от полски произход, основател на ВЧК, на руски Всероссийская чрезвычайная комиссия - държавна безопасност на СССР. Дзержински е роден в аристократично семейство в имението Дзяржиново, близо до Ивянец и Ракау в днешен Западен Беларус, тогава в границите на Руската империя. Изключен е от училище поради революционна дейност.. Присъединява се към марксистката Литовска социалдемократическа партия през 1895. Един от основоположниците на социалдемократическите традиции в кралство Полша и Литва през 1900. Голяма част от живота си прекарва по затвори. Арестуван е по обвинения за революционна дейност през 1897 и 1900 и е заточен в Сибир, но и двата пъти успява да избяга. Със своята честност и неподкупност, печели прозвището Железният Феликс. Участва в гражданската война на различни фронтове, включително и в Полша. Неговият израз чекистът е човек с хладен ум, горещо сърце и чисти ръце" е приет като парола за органите на сигурност в СССР . ( при демокрацията израъзт е променен полицаят е човек с ограничен ум, алчно сърце и мръсни ръце" )Дзержински е аскетичен тип. Скромен, изключително трудолюбив, инициативен, докрай предан на партията. Работи деноношно. Не си ходи в къщи. Няма почивка и свободно време. Спи и яде на работното си място. За няколко месеца след създаването на ВЧК ликвидира престъпността, контрабандата, спекулата в Москва и големинте градове на СССР.Участва в гражданската война на различни фронтове, включително и в Полша. Ръководи ликвидирането на детската безпризорност. Умира от инфаркт в кабинета си, по време на заседание.
209
1
 
24
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Е-е, до сега не бях чувал за апартамент с килер.Пък и както го описваха психолозите (на МВР) този Чочо, ако е бил докопал пистолет най-нормалното е да изпозастреля тъпите ченгета. Но изглежда те не са толкова ***...Не е *** и Бойчето - след 3 дни се сети, че на полицаите трябва да им се правят натривки!Излиза, че *** са само тези, които верват на тази история.
208
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според запознати през цялото време Стойчо Стоев е бил с вързани ръце на гърба. Когато помолил да влезе в тоалетната, белезниците били преместени отпред..
207
4
 
25
 
! Отговори
м преди 12 години
Полицаите са за награда! Дали съзнателно са оставили *** да се гръмне или не, в случая няма значение. Важен е положителния резултат. Иначе след време още един престъпник щеше да е на свобода поради липса на доказателства.