Хероин и сребърни накити задържани на ГКПП "Капитан Андреево"

Трите кг хероин се оценяват на 375 000 лв
Обновена: 22 яну 2012 18:38 | 22 яну 2012 18:33, Елка Василева
1
Хероин и сребърни накити задържани на ГКПП "Капитан Андреево"
Снимка: архив, Reuters

Хероин и сребърни накити са задържани при проверка на автобуси на ГКПП "Капитан Андреево", съобщиха от агенция "Митници".

При проверка на пътниците в автобус, пътуващ по редовна автобусна линия от Турция за Румъния, митничарите проверили и личния багаж на 44-годишна румънска гражданка. Те са открили пакети, скрити в двойното дъно на пътнически сак. При полеви наркотест съдържанието на пакетите реагирало на хероин. Трите килограма хероин се оценяват на 375 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство от митнически разследващ инспектор под наблюдението на окръжна прокуратура в Хасково. Румънката е задържана за 24 часа.

По същото време отново на митница "Капитан Андреево" е предотвратен опит за контрабанда на близо 2 кг сребърни бижутерийни изделия. Бижутата са открити у две 33-годишни румънски гражданки, пътуващи в друг автобус по същата редовна автобусна линия. В багажа на едната румънка са открити 1063 г сребро, а в багажа на другата - 892 г бижута. Общата стойност на задържаните накити /гривни, колиета, пръстени, обици и други/ е 13 683 лева.

От двата проверени автобуси са задържани и 1150 кутии цигари, които са били над лимитите за безакцизен внос.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
1
 
! Отговори
121 преди 12 години
Краино време е законите да станат като в европа и да се предвидят по сериозни наказания за тия пияници.Не може цял ден в кра4мата и кола се ка4ил да кара това какав пример е срамота е