Маршрутка уби момиче в София

Мариана отивала да празнува 14 февруари
17 фев 2012 21:11,
219
Маршрутка уби момиче в София
Снимка: Bulphoto

Маршрутка блъсна и уби 22-годишно момиче в столицата. Инцидентът е станал на 14 февруари,съобщи bTV.

Мариана и приятелите ѝ имали резервация за заведение в Студентски град за празника. Около 22 часа били почти пред входа на ресторанта.

Вървели по пътното платно срещу движението, тъй като тротоарът е покрит със сняг. Успоредно на тях се движел автобус с бавна скорост. Идващата зад него маршрутка решава да го изпревари и удря в гръб Мариана пред очите на приятеля ѝ, 22-годишният Симеон Прусийски.

Фаталната маршрутка се движи по линия №18. Пред полицаите шофьорът Димитър Димитров обяснил, че не е видял компанията.

„Късно е забелязал пешеходците. Твърди, че се е движил с ниска скорост. Не е употребил алкохол, от 2005 г. няма нарушения,” каза Йоана Трендафилова, разследващ полицай от СДВР.

Пътният участък е тесен, а изпреварването е забранено. Експертиза ще установи дали шофьорът не се е движил и с висока скорост.

Той не е задържан и е отказал коментар по телефона. Практиката показва, че при подобни случаи - причиняване на смърт по непредпазливост - ако обвиняемият има чисто съдебно минало, най-често получава условна присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
4
 
4
 
! Отговори
до николайчо преди 12 години
жалко за момичето,ама на вас,селинджърите,да има и кой на гръб да ви носи,та да не газите в снега с лачените обувчета,и мама и тати да дойдат да ви изчистят тротоарите ,ОТ КЪФФФФ зор,аз ще чистя около блока в който живея,а *** няма да си чистят около общежитията?щот е по-лесно и по сладко ДА ХАРЧИШ ПАРИТЕ НА МАМА И ТАТКО!отколкото да свършиш някаква работа и ДА СПАЗВАШ ОБЩО ПРИЕТИТЕ ПРАВИЛА на движение и живеене-ТАТЕ НОСИ-МАМА МЕСИ,ДА ЖИВЕЙ ЖИВЕЙ ТРУДА!А овцете не различават тротоар от пътя
139
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
165, самочувстието ни е само в тъпите ви задръстени селски кратуни, защото еди селянин като дойде в големия град, първата му работа е да си покаже селянията, после отива на село и се прави на големия гражданин
138
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
164, защото пич, като карам кола, по селата народа масово ходи по пътното платно, ама масово, тротоара е до него, обаче простия аграр ходи на платното, е заради това, в този случай маршрутката си е виновна, обаче и аграра си ходи по пътя
137
6
 
9
 
! Отговори
Nikolay_H преди 12 години
Добре... А така наречените софиянци, които се имат за богопомазани, от къде ви идва самочувствието... Та едно 70% от вас ( ако не и повече ) са от селата, които в последствие се превръщат в квартали на София... А да не говорим за културно развитие и ценности...
136
1
 
20
 
! Отговори
Марко преди 12 години
Добре, бе, хора - бива ли такива коментари под толкова скръбна новина за погубен младежки живот? Нима качеството на един човек зависи от това, къде е роден? Нима и в София, както и в най-бедното българско селце няма свестни хора / никак не съм сигурен, че процентно те са повече в столицата.../ ? Защо толкова примитивно се обиждаме чрез тези обобщения?Бог да го прости това младо момиче, а ние всички нека си опичаме акъла, за да не губим толкова лесно младостта на България!
135
1
 
1
 
! Отговори
до155 преди 12 години
това тяхното е висша форма на селска комплексарщина
134
1
 
1
 
! Отговори
до151 преди 12 години
това са ***, които малко са поживели в големия град и се мислят з много нещо, те така си карат и на село и в града
133
1
 
76
 
! Отговори
ПС преди 12 години
Познавам семейството на убитото момиче, не заслужават обидите тук. Жалко, много жалко за убитото момиче.
132
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мога само и единствено да плюя над тази държава и управници.........
131
4
 
18
 
! Отговори
123 преди 12 години
157, аз съм коренячка софиянка, но напълно подкрепям думите ти. Има селяни и *** и мястото им на раждане не определя възпитанието им!
130
1
 
16
 
! Отговори
151 преди 12 години
Както ти поставяш всички от провинцията под един знаменател, така и аз те поставям под един знаменател с тези софиянци, които се мислят за богопомазани. Аз също много мразя да се делят хората на провинциалисти и софиянци, но повече от това мразя да ме слагат на един кантар със всички ***, има разлика между селяни и ***, които пъплят не само из София, но и навсякъде. Има хора и хора, трябва да се научим най-вече да не съдим един по множеството, а да видим дали не е изключение.
129
0
 
6
 
! Отговори
xyz-anonimen преди 12 години
Nai-strogo nakazanie za voda4a-za6toto e izbqgal!Ni6to ne go opravdava!
128
1
 
19
 
! Отговори
с.до 151 преди 12 години
Лично аз не се правя на никакъв и си карам нормално!От 1994-та съм с книжка и нямам сериозен инцидент!Нямам нищо против хората от провинцията!Всички сме българи и са ми ясни причините за миграцията!Но не приемам обидите срещу себе си и родния ми град!Навремето в казармата бях единствения новобранец от София и да не ти приказвам какво съм преживял!Така,че кой на какъв се прави е доста спорен въпрос!
127
1
 
27
 
! Отговори
ПС преди 12 години
Как не ви е срам? Убито е едно 22 год. момиче, възмутена съм от някои коментари тук. Опомнете се - това може да се случи и на Вас, които се пишете софиянци. А по повод селяните - такива мизерници софиянци съм виждала, че и в на-затънтеното село няма.
126
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както шофьорите, така и пешеходците трябва да внимават! В тъмното, особено когато човек е облечен в тъмни дрехи е много трудно за един шофьор да види навреме пешеходец, аз самият няколко пъти виждам в последния момент изкачащи на платното хора. Пътната обстановка е тежка, заледено е и спирането е много трудно. Бог да прости това дете!
125
0
 
1
 
! Отговори
vvv преди 12 години
Ako sme evropeiska darjava, razsledvaneto trqbva ima i za ob6tina Sofia.
124
9
 
12
 
! Отговори
п. до 149 преди 12 години
Хайде аз да те запитам, ти като си толкова културен и цивилизован, като дойдеш в "провинцията" защо се държиш сякаш си хванал Господ за шлифера? Аз досега не съм видял един софиянец да кара като хората извън София. За София не мога да говоря, защото рядко я посещавам.
123
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Задръстени кръстовища от паркирали бакшиши, правоимащи 'мутри', маршрутки спиращи внезапнно и къде ли не, надрусани, тарикатеещи и агресивни шофьори!Това само част българската реалност по пътищата.
122
6
 
11
 
! Отговори
с.до 147 преди 12 години
Абе не е точно така!Не всички са селяни,но ми е супер смешна логиката ви!Признавате,че сте селяни и съответно се държите като такива,но се обиждате от забележки защото на еди кой си дядо му също бил от село!Най-малкото е жалко това!И ще добавя още нещо!Някак си е тъпо всичките да учите,бачкате и свините в София и после да плюете града!
121
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Знаете ли на кого са маршрутките в София? - Като разберете, ще ви стане ясно, защо криха новината... Някой виждал ли е полицай да спре маршрутка? Аз съм се разминавал с маршрутка с неработещ фар, която подмина току-що спрели полицаи, проверяващи за неработещи фарове...