Маршрутка уби момиче в София

Мариана отивала да празнува 14 февруари
17 фев 2012 21:11,
219
Маршрутка уби момиче в София
Снимка: Bulphoto

Маршрутка блъсна и уби 22-годишно момиче в столицата. Инцидентът е станал на 14 февруари,съобщи bTV.

Мариана и приятелите ѝ имали резервация за заведение в Студентски град за празника. Около 22 часа били почти пред входа на ресторанта.

Вървели по пътното платно срещу движението, тъй като тротоарът е покрит със сняг. Успоредно на тях се движел автобус с бавна скорост. Идващата зад него маршрутка решава да го изпревари и удря в гръб Мариана пред очите на приятеля ѝ, 22-годишният Симеон Прусийски.

Фаталната маршрутка се движи по линия №18. Пред полицаите шофьорът Димитър Димитров обяснил, че не е видял компанията.

„Късно е забелязал пешеходците. Твърди, че се е движил с ниска скорост. Не е употребил алкохол, от 2005 г. няма нарушения,” каза Йоана Трендафилова, разследващ полицай от СДВР.

Пътният участък е тесен, а изпреварването е забранено. Експертиза ще установи дали шофьорът не се е движил и с висока скорост.

Той не е задържан и е отказал коментар по телефона. Практиката показва, че при подобни случаи - причиняване на смърт по непредпазливост - ако обвиняемият има чисто съдебно минало, най-често получава условна присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
9
 
! Отговори
Мики преди 12 години
Светла й памет и съболезнования на родителите и хората които са я обичали. Лошото е че всички четем тъжните статии, ужасните форуми а когато се качим в колите си забравяме всичко това е се превръщаме в джигити, просто защото пътищата ни са с огромни дупки, тротоарите ни са със сергии, а сега и със сняг и лед, политиците са корумпирани.. а ние станахме лоши и злобни
19
0
 
13
 
! Отговори
CE преди 12 години
ЗАЩО ЧАК СЕГА ГО КАЗВАТЕ?????????
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да почива в мир. Ние българите сами ще се изтрепем по пътищата. Не сме нормален народ.
17
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо крихте информацията досега бе? Станало е на 14-ти, днес е 17-ти - минали са 3 дни?!?!
16
4
 
56
 
! Отговори
Симеон Прусийски преди 12 години
До 12. Не знам какво да ти кажа и какъв човек си. Но аз съм този, за когото се пише по - горе. Аз бях там, аз видях човека, който обичах повече от всичко да издъхне в ръцете ми. Виновници има, държавата и вообще всичко, но скоро ще се разбере и аз и всички, които я познаваха, а и скоро много други ще се събудят, ще осъзнаят и ще направим всичко по силите си такива меко казано трагедии да не случват на близките ни хора. Относно коментара на 12: И за твоите права и живот ще се борим, засрами се !
15
0
 
17
 
! Отговори
Nobody преди 12 години
Въпрос на време беше просто тея джедаи да убият някого.....
14
2
 
44
 
! Отговори
Winnetou преди 12 години
Фандъкова НЕЗАБАВНО на съд като съучастничка в убийство. А не да ми се правят на интересни, че Ние трябва да чистим тротоарите, след като Те отдават под наем и прибират пари от "Нашите" тротоари!!! Редът в София явно скоро ще бъде възстановен, но не от тази *** а от военен комендант...
13
0
 
30
 
! Отговори
тз преди 12 години
ако е изпреварвал неправомерно то той триабва да си поеме последствията. В Студентски град обаче винаги ми се изправят косите защото не е осветено и ако има пешеходци особено ако са облечени в черно то абсолютно нищо не се вижда. Така че поуките са две - шофери отваряйте си очите и пешеходци внимавайте къде ходите особено вечер с тъмни дрехи
12
2
 
29
 
! Отговори
мак преди 12 години
Защо шофьора не е задържан, нали извърши нарушение, и което е по-трагично, уби човек. Иска ми се отговорен за непочистване на този тротоар да бъде наказан, но не на ужким, да се размине само съз забележка например, а да получи строга присъда за това, че не си върши работа и това води до смърт на това момиче. Обаче, не вярвам да стане така, ще се окаже, че има 5 отговорни, които ще си играят като с горещ картоф и накрая няма да има виновни. За пореден път.
11
21
 
6
 
! Отговори
не разбрах преди 12 години
Не мога да си представя как след като са се дижели срещу движението, а успоредно на тях е минавал автобус, ги е блъснала маршрутката? От коя страна е изпреварвала?
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
м'да само дето маршрутка N18 не се движи в Студенски град!
9
1
 
22
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
моля?
8
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
подкрепям 8 номер , хората няма къде да вървят ,а от фаровете на колите в насрещното ,нищо не се вижда
7
1
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Общината която не е почистила тротоарите трябва да носи отговорност. Стига са прехвърляли задълженията на гражданите. Толкова *** получават пари хей така, спокойно могат да ги активират да почистват, ако трябва ще им дадат и някой лев, така или иначе всеки плаща данък за жилището си и общините имат достатъчна средства. Семейството и да съди общината.
6
1
 
114
 
! Отговори
П преди 12 години
Ако общината си бе свършила задълженията да изчисти тротоарите, хората нямаше да вървят като сомнабули нощем по платното... вечерта е направо ужас да караш между разни призраци блуждаещи от двете страни на пътя... В случая за мене истинският убиец е немарливостта на общината и безхаберието на хората, на които аз им плащам чрез мойте данъци за това да мога да ходя нормално по тротоара....
5
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бог да прости момичето.Днес сме 17-ти.
4
14
 
26
 
! Отговори
Миролюб Бенатов преди 12 години
Лоша маршрутка. Много лоша маршрутка. Винаги съм знаел, че маршрутките са много лоши и поведението им е под всякаква критика. Сега тази маршрутка за наказание заслужава спиране от движение за десет години.
3
2
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Повечето шофьори на маршрутки и градския транспорт карат почти винаги в нарушение на закона за движение по пътищата! Лошото е, че много често го правят пред очите на пътните полицаи, но те не вземат никакво отношение...
2
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Причиняване на смърт по непредпазливост... еднопосочния билет и това е
1
3
 
79
 
! Отговори
tt преди 12 години
ужасно е, гадно е! Бог да я прости