Маршрутка уби момиче в София

Мариана отивала да празнува 14 февруари
17 фев 2012 21:11,
219
Маршрутка уби момиче в София
Снимка: Bulphoto

Маршрутка блъсна и уби 22-годишно момиче в столицата. Инцидентът е станал на 14 февруари,съобщи bTV.

Мариана и приятелите ѝ имали резервация за заведение в Студентски град за празника. Около 22 часа били почти пред входа на ресторанта.

Вървели по пътното платно срещу движението, тъй като тротоарът е покрит със сняг. Успоредно на тях се движел автобус с бавна скорост. Идващата зад него маршрутка решава да го изпревари и удря в гръб Мариана пред очите на приятеля ѝ, 22-годишният Симеон Прусийски.

Фаталната маршрутка се движи по линия №18. Пред полицаите шофьорът Димитър Димитров обяснил, че не е видял компанията.

„Късно е забелязал пешеходците. Твърди, че се е движил с ниска скорост. Не е употребил алкохол, от 2005 г. няма нарушения,” каза Йоана Трендафилова, разследващ полицай от СДВР.

Пътният участък е тесен, а изпреварването е забранено. Експертиза ще установи дали шофьорът не се е движил и с висока скорост.

Той не е задържан и е отказал коментар по телефона. Практиката показва, че при подобни случаи - причиняване на смърт по непредпазливост - ако обвиняемият има чисто съдебно минало, най-често получава условна присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
5
 
! Отговори
ssss преди 12 години
Съгласен съм с АМАН,аз коато отивам на работа и се връшам съм принуден да ходя по улицата,защото по тротоарите няма как да мина заради паркиралите автомобили....
179
0
 
10
 
! Отговори
АМАН!!!!!!!!!!!! преди 12 години
Искам да попитам Фандъка до кога тротоарите ще служат за паркоместа и за трупане на снега от улиците ВИНА за смъртта на момичето има тя и органите които трябва да следят за спазването на законите! Фандък отивай на погребението и моли за прошка близките на момичето ще ти се и не види кметицата заспала! Трябва да има осъдени и наказани за тази престъпна безотговорност !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! аман Гербери Червени и Сини крадци безобразни.... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
178
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДОКОГА ТЕЗИ СКАПАНИ МАРШРУТКИ ЩЕ ПРЕДИЗВИКВАТ КАТАСТРОФИ ПО УЛУЦИТЕ НА СОФИЯ!ТЕ СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ НАЙ БЕЗДАРНИТЕ ШОФЬОРИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА!!!БАСТА!!!
177
0
 
1
 
! Отговори
Анонимна преди 12 години
206 ти за какво се бориш...че в яростта си си оцапал правописа и трудно ти се разбира:-)))))))))))
176
0
 
5
 
! Отговори
ринго преди 12 години
жалко за младото момиче ....коментарите са излишни твърде нелепо е но наистина виновна е общината заради непочистените тротоари навсякъде тия дни хората вървяха по уличното платно.Фъндъчката е за смяна ....
175
1
 
4
 
! Отговори
Георги преди 12 години
Кара маршрутка а няма нарушение от 2005???? Или по скоро нямапо малко от 50 нарушения на ден от 2005 насам? Това че изпреварва там където е забранено е доказателство!
174
0
 
14
 
! Отговори
Свеклеций преди 12 години
Дори и да не Ви харесва, утре когато претичате пред някое такси, ще се сетите за това което сте прочели сега и е хубаво да се замислите, дали следващия път шофьора няма да е пиян, дрогиран или просто гъзар, било то селски, провинциален или столичен. Когато Вие шофьори давате "***" газ на автомобилите си без достатъчна видимост, се замислете дали няма изведнъж да изскочи на пътя Вашето дете, жена, майка, дядо или най-скъп приятел! Като Ви е толкова голям късмета, що не пускате ТОТО?????
173
0
 
6
 
! Отговори
Свеклеций преди 12 години
vbox7/play:21bc5ccaТакива неща се случват всеки ден, а вместо да злобеят и да обвиняват, хората трябва да живеят по-БАВНО, с повече внимание към детайлите! Не сме в USA където работят по 18 часа на ден и това да се спреш за 2 минути да ти коства нек'Фи хиляди долари ни е чуждо, но защо сме превърнали живота си в подобие на американския и бързаме? За къде бързаме? От мъдри хора знам, че най-бързо се стига до "Орландовци".
172
0
 
4
 
! Отговори
Х преди 12 години
Специално до ***: Ти сестра или майка имаш ли ? Ако ли не ясно що си такъв брус.. а ако имаш дай да ги блъснем и тях така... да питаме такива въпроси... да видим тогава така ли ще коментираш...
171
1
 
3
 
! Отговори
койчо преди 12 години
до г-на с българското име RAUL : Радвам се за теб, че си столичанин. Хайде сега се скривай в панелката и се пази да не те застигне мотиката на народната любов.
170
6
 
5
 
! Отговори
до Алов преди 12 години
Алоооооов, пиеш ли си редовно хапчетата бе момче? Ония малките цветни бонбончета...Да, точно тях - сети ли се? Хайде сега отиди и си напълни една чаша вода ,след това както чичко доктор ти каза - 3 бонбончета сега и 3 в 12.00h. Ако нещо не е ясно - само попитай - тука има и лекари и фармацефти - ще ти се обясни какво да правиш...
169
2
 
7
 
! Отговори
ех преди 12 години
Младо момиче е умряло, а както винаги българите умират от кеф и злоба. Думи нямам колко отвратителен народ сме. И ми се струва, че има доста лицемери. Мисля, че всеки от нас е изпреварвал автобус на забранено място.... Просто тук е станала белята. И естествено маршрутка е замесена - каква инзненада...Нека почива в мир момичето,..
168
0
 
9
 
! Отговори
Crow преди 12 години
Ей, опомнете се! Става въпрос за инцидент, в който се отнема човешки живот, а не за географски ширини и демографски проблеми! Ограничени комплексари такива. За това сме на този хал и така ще бъде, и за в бъдеще!
167
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
NESTASNA DRAGAVA DANACI DA IM PLASHTASH I DA NE CHISTJAT SNEGA SHOFJORI S RAZBITI MARSHRUTKI HAVRCHAT PO ULICITE ...VSICHKI TROTUARI SA ZAETI OT KOLI ...POLICAI TE SPJAT ...EGATI DARGAVATA TUK SAMO VOINA MOGE DA OPRAVI SKAPANATA DARGAVA
166
28
 
3
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Заради студа ли са иа завили с чершафа?
165
0
 
6
 
! Отговори
fuck off преди 12 години
do 202 abe ti gledai ytre da nee karantiqta na tvoeto dete...... kak nemoga da te barna 6te te tranjiram
164
9
 
8
 
! Отговори
Да се върне преди 12 години
Да се върне софийското жителство. На селяните мястото им е на село!
163
31
 
3
 
! Отговори
Алов преди 12 години
Тва под бризента ли е карантията на момата?:)
162
5
 
46
 
! Отговори
АС преди 12 години
Виновни за смъртта са кметицата на София, районният кмет на Студентски град, снегопочистващите фирми, шофьорът, както и всички вие от медиите! 20 години промивате главите на децата с този измислен празник Св. Валентин...Какъв празник е това за българите и откъде накъде младите трябва да го празнуват??!
161
1
 
6
 
! Отговори
ми преди 12 години
Ползвайки всякакви методи за унижение и унищожение в Република България редовно се набира всякакъв вид донорен материал за останалият свят.За целта се използват-бедствия предизвикани умишленно.аварии.сънителни по своя произход и добре химико-технически подготвени ..случайни..инциденти и най-вече така наречената компютърна неграмотност на вярващите на попове.лъжеврачки и чистачки със съмнителен произход на лоялните си документи и прищевки с полицейско предназначение.