Закопчаха 17-годишен за грабежа в "Токуда"

Младежът не си поплювал - крадял на поразия
20 фев 2012 18:50,
72
Закопчаха 17-годишен за грабежа в "Токуда"
Снимка: архив, Булфото

Столични полицаи задържаха обирджията, който задигна 40 хиляди лева от болница "Токуда".

Оказва се, че крадецът е 17-годишен младеж. Грабежът стана на 23 януари вечерта. Извършителят преби с палка служителката на регистратурата в болницата, след което ограби целия оборот от деня и избяга.

Закопчаният младеж има богато криминално минало и е извършил серия дръзки грабежи и кражби в София.

Повдигнато му е обвинение и му е наложена мярка за неотклонение „надзор” от инспектор от Детска педагогическа стая.

През ноември м.г. непълнолетният откраднал от софийски университет лична карта на 20-годишен младеж и я ползвал при пласиране на част откраднатото в заложна къща. Той бил заловен на 15 февруари при акция в столичния квартал "Лозенец".

Още по темата

В хода на разследването се установило, че от 21 януари до задържането му младежът извършил четири грабежа и две кражби. На 21 януари нападнал свой връстник в подлеза на НДК, набил го и му откраднал мобилен телефон, два дни по-късно обрал болница "Токуда".

В началото на февруари пък, докато бил на купон при свой познат в кв. „Лозенец”, непълнолетният откраднал три мобилни телефона, които веднага пласирал в заложна къща.

На 13 февруари се разходил из столичен мол, откъдето откраднал скъпоструващ марков часовник, а вечерта в кв. "Иван Вазов" нанесъл побой и ограбил столичанка. Жертвата се разделила с дамската си чанта, в която имало 1300 лева и мобилен телефон.

Два дни след последния грабеж младежът извършил още една кражба - на мобилен телефон от физкултурен салон на столично училище.  Част от парите похарчил в казина, а друга – в нощни клубове и дискотека.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: грабежТокуда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
8
 
23
 
! Отговори
цитат преди 12 години
Цветан Цветанов:"Смело мога да заявя, че именно ние разбихме организираната престъпност. ние спряхме и дръзките битови кражби. Ние спряхме битовата престъпност. И всичко това с наличният бюджет, отпуснат на министерството."из интервю от вестник Стандарт, октомври 2011г. хммм интересно. Цецо Шестака или лъже най-нагло, или отново се е друсал с формалин рано сутрин. или жена му, му е сложила поредните рога.
36
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ъъъъ Тикво, какво каза нещо за нов морал, нещо сте преборили организираната и битовата престъпност. какво? какво? хайде говори по-високо, че не те чуваме. Проста Тиква.
35
3
 
15
 
! Отговори
а преди 12 години
абе в тая държава имали нещо друго освен полиция писна ми да чета колко са добри в тая държава имали друго освен полиция
34
5
 
10
 
! Отговори
гошко преди 12 години
бих казал едно браво на "великия-поклон пред него" б.б. - постига това което му е целта - т.е. - тотална разруха в обществото след "обедняване до оскотяване" - ненаказаност дори и на 17г. мярка "надзор от педагогическа стая" е малка с толкова грабежи е НЕДОПУСТИМА...но убеден съм, че ЦЕЛТА на б.б.-"да ме прости, че споменавам името господне"....Е да заличи БЪЛГАРИНА като личност - не вдига заплати дори и с "измислената угодна него" инфлация - за сметка на това хвърля пари където му падне....
33
4
 
10
 
! Отговори
Хайде бе ... преди 12 години
Като знам, каква ни е полицията и прокуратурата, като нищо са му надписали на сметката 99% от обирите за последното тримесечие. Да си го приберат сега на топло или да го назначат, като експерт в отдел сигурност със седемнайсет хиляди лева месечна заплата. :-) А, казано сериозно не вярвам нито ред от написаното по-горе. P.S. Не съм адвокат ! :-)
32
9
 
5
 
! Отговори
татко ГЕРБер преди 12 години
оппаааа май хванаха синчето. нищо аз ще потуля нещата. нали съм връзкар.
31
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето това е новото ГЕРБ поколение. мамито им мръсно.
30
0
 
16
 
! Отговори
Ипо преди 12 години
Д е е б а неговата ***!!! Ей такова келешче трепането му е малко! Ако го напипам ще му счупя и двете ръце и 10-те пръста на всяка фаланга! Дано да му сцепят фунията в ареста!
29
0
 
18
 
! Отговори
йббйк преди 12 години
Леле ко го видя как налита на някоя девойка и и дърпа чантата
28
1
 
33
 
! Отговори
правосъдие преди 12 години
как 17 годишен харчи 40 бона в казино? мислех, че в казина входът е за над 18 години!
27
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ще си намери майстора
26
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Част от парите похарчил в казина, а друга в нощни клубове и дискотека."Mда. Изключително елементарно същество :)
25
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това е новото демократично поколение
24
0
 
19
 
! Отговори
Българин преди 12 години
31 - тоя май по изключение е бял, но това не променя нещата. Детска педагогическа стая, надзор и т.н. - пак ще се измъкне, щото е непълнолетен... но да граби и пребива е достатъчно голям, нали?Направо ми е жал за едновремешните милиционери - те щяха да гож натикат в мазето на ушевото и така хубаво да го превъзпитат с методите на физическото възпитание, че до края на живота си да не помисли да краде... разбира се, пак щеше да отиде в ТВУ да учи занаят...
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
пак ли *** или?
22
0
 
13
 
! Отговори
aloo преди 12 години
toiq mnoo kaduren bre, трябва да го пуснат в народното събрание -там да се развихри
21
3
 
17
 
! Отговори
клане преди 12 години
куршум и да не се мъчи повече. Рецидивистите друго не заслужават. Не ми дреме дали семейство има, дали някой ще го оплаква, дали му е бил тежък живота, честно! Вече ми писна!!!
20
1
 
9
 
! Отговори
Entusiast преди 12 години
Тая новина ми прилича на партенка, както споменават по-долу колегите "интелектуалци". А ако не е такава, то 100% е окрасена от рИдактора... да ви имам медията. Циркаджии...
19
8
 
21
 
! Отговори
Глупаци сте! преди 12 години
тоя, 17-годишният, е още дете, ***. ако някой трябва да яде бой, това са родителите му, учителите му, и управниците на заведенията. интересно дали ще им направят сега проверка, но надали, с родители като Вихра и Боевски такива са децата днешно време.
18
7
 
20
 
! Отговори
мбуахаха преди 12 години
Абе МВР май си решиха всички случаи на битови кражби с това хлапе? Браво на МВР:))))